Šta je novo?

Nestabilna konekcija prilikom downloada

Rusi

Slavan
Učlanjen(a)
06.01.2006
Poena
390
Korisnik sa PTT usluga, paket 512kbit.
Desava mi se prilikom downloada (probao sam sa vise mesta da downlodujem) da mi konekcija varira od 20-45kb/s. To sam pratio preko netlimiter-a.
Dok sam bio na Neobee-ju koristio sam cFosspeed program. Prvenstevno zbog toga sto je jako olaksan surf sa tim programom kada se nesto dl-je.
Kada sam presao na PTT, pre 10tak dana, primetio sam ovo sto sam gore naveo. Cackao sam tamo-vamo i kada sam stavio u cFosspeed-u disable traffic shaping konekcija se zakucala na 55kb/s, problem je nestao. Ali kad god resetujem komp moram uvek da odradim disable traffic shaping i to mi je zasmetalo. Deinstalirao sam program.
Opet imam isti problem, znaci i dalje varira. Jedino ako nije cFosspeed nesto pobrljavio sa podesavanjem oko net konekcije...Probao sam da kao optimizujem u TuneUp-u i SysMech-u net konekciju ali nista. Neki drugi program za optimizaciju nema. Danas sam skinuo i TCPOtimizer ali sem sto sam mu odredio "Optimal setting" nisam nista drugo dirao jer ne znam oko tih stvari.
Danas sam primetio kada se konektujem da mi umesto,do sada, napise 512kbps on napise 524.2kbps.

Cackao sam tamo-vamo i kada sam stavio u cFosspeed-u disable traffic shaping konekcija se zakucala na 55kb/s, problem je nestao

Ovaj deo mi malo pojasni :)

Zar niko nema ni jednu ideju? Kako da podesim nesto ili slicno...

Ja sam kod PTT-a i mogu da kazem KATASTROFA, downlod mi je izmedju 3-20 kb/s, ooscilira strasno, kod drugara u kraju koji je preko sezama je minimum 25 kb/s, ni ja ne znam sta da radim???????? Inace paket mi je 256!!!!!

Zasto mi nisi odma rekao da ti varira download?! Ali me onda cudi da neko drugi jos nije to rekao...

Ma da brate varira ko blesavo evo spostao se cak na 0.1 kb/s pa dodje cak do32 kb/s ali se tu zadrzi samo par sekundi i u proseku je izmedju 10-14 kb/s. STRASNO!!!!!
Tek sto sam uzeo ADS-L i oni mi prirede toplu dobrodoslicu!!!!!

Ako mozete promenite providera pod hitno!!! Ne mogu da vam kazem sta i kako ali PTT-ov ADSL radi pod 100% opterenja u najvecem broju slucajeva. Samo preko noci 2-7h pada na 90% i to vam je glavni uzrok. Apsolutno nikakva optimizacija vam tu nece pomoci posto nije problem do vas uopste ;)

Pa *** tek sam korisnik 2-3 dana, jos sam entuzijasta :)
Oces se ti prebaciti na neki drugi net?

Ako mozete promenite providera pod hitno!!! Ne mogu da vam kazem sta i kako ali PTT-ov ADSL radi pod 100% opterenja u najvecem broju slucajeva. Samo preko noci 2-7h pada na 90% i to vam je glavni uzrok. Apsolutno nikakva optimizacija vam tu nece pomoci posto nije problem do vas uopste ;)

aaauuuu...Jel to provereno 100%? Vidim ja da se ljudi bune u njihovoj temi, sto je otvorena, ali za ovo sto kazes nisi jos niko rekao, ili ne citam pazljivo.
Ja sam iz NS-a inace. Posto je Panther iz BG-a znaci ista je stvar ovde i tamo.
Sada mi je jasnije to sto kazes da mi nece pomoci optimizacija. Mada pojedini ljudi opet kazu da im radi perfektno! Sve mi se tako poklopilo da ispadne da je bas do mog kompa problem. Ja cu najverovatnije ispucati ovaj 3mesecni paket i preci cu, valjda, na Telekom.

Ja ako budem prelazio odo kod sezama, ortak mi je kod sezama. zivi dve ulice od mene i konekcija mu je extra.

Rusi je napisao(la):
aaauuuu...Jel to provereno 100%? Vidim ja da se ljudi bune u njihovoj temi, sto je otvorena, ali za ovo sto kazes nisi jos niko rekao, ili ne citam pazljivo...

120% provereno. Odavno nisu dokupili nove linkove a broj korisnika se mnogostruko povecao :crash: :bottle:

[SAJ]ber Kurajber hvala na informaciji. Posto ovo sto radim nikako mi nije jasno sta se desava :bottle: ...
Posto sam ih zvao posle 2,3 dana (pre oko 2 nedelje skoro) rekli su mi da net fenomenalno radi. Posto sam sagovornici rekao "nije zato sto se zensko ali ja bi sa nekim ozbiljnijim da pricam jer ne verujem da je problem do mene nego do vas". Ista prica mi se dogodila kod Neobee januara ove godine kada sam ih nazvao i ovaj mi rekao da mi je win pobrljavio i da trebam da ga reinstaliram i tada ce konekcija biti pun gas i da ce raditi. Naravno da ga nisam poslusao!

Mozda si trebao da ga poslusas cisto da se uveris pa da ga okrenes onda i napusis za sve pare!!! :D
Inace kada bi se svi korisnici PTT-a nakacili i probali da povuku max download bilo bi kao na dialup-u pa vi vidite dokle je doslo. Tuga :( Sredice to valjda uskoro kad Telekom prosiri centrale. Dokupice jos neki link sigurno

Evo, od pre 3 dana mi je dl otišao niz klonju. Puna 2-3 meseca je radio zakucan na 80kb/s, a sad (vidi sliku svima-nam-omiljenog-programa dole). Centrala Bežanija, Telekom..

http://i6.photobucket.com/albums/y242/voka_gsw/Misc/******i-licer.jpg

Nazad
Vrh Dno