Šta je novo?

Audigy 2 nx 7.1 & Genius GHT 511D

ceta

Čuven
Učlanjen(a)
07.02.2005
Poena
630
Elem, pazarih juče ovu zvučnu karticu i povezao putem optičkog kabla navedene zvučnike. Do juče sam ih slušao na integrisanu AC97 i radilo je sve kako treba. Sada kad pustim neki film ili koncert koji je sniman u 5.1, zvučnici ne prepoznaju 5.1 nego sviraju 2.1. Na integrisanoj kartici mi je sve radilo kako treba. Naglašavam da sam i onda povezao optikom i sad. Šta raditi, ima li neko ideju? Inače u slušanju mp3 pesama ne primećujem neki boljitak u odnosu na ranije. Da li sam bacio 10.000,00 din ili ne:bottle:

Problem je najverovatnije do drivera od creative-a, tj. do podesavanja. Ne znam kako to da podesis posto koristim kx drivere, ali reci ce neko umesto mene.
Mene interesuje zasto si kupovao audigy, kada ionako saljes digitalni signal do zvucnika. Logicno je da nece biti nikakve promene u kvalitetu zvuka, jer d/a konverziju vrse sami zvucnici.
Poz

Mislio sam da ću dobiti na kvalitetu makar malo, ali vidim da sam džabe dao novce:wall: Ako neko ima ideju kako da mi zvučnici poznaju 5.1 nek se javi, da ne bude baš totalna katastrofa. Tj da se nevratim na integrušu:crash:

@Mx
Nije bash tako...
Onda bi svi pazarili zvucnu od 5 evra i kacili opasan DAC na nju, a ne bi davali stotine evra samo za dobar digitalni izlaz...
Na HiFi forumu sam se "malo" raspisao oko ovoga, pa me mrzi da se ponavljam... :)

@ceta
Samo polako... Bez nerviranja... :)
Da li si iskljucio AC3 dekodiranje u Creative softveru?

p.s. Batali MP3 ako zelis neki napredak i kvalitet zvuka...

Delija, uspelo je. Isključio sam u "device control" "use installed decoder "a uključio "SPDIF passthrough". Kaži mi da li mogu dau "sempling rate da stavim 96 khz a bit depth 24bits, pošto je po defaultu 48khz i 16 bits. da li dobijam nešto sa tim?

Jok.

BTW, bilo bi jako dobro kad bi Creative podrzavao "pravih" 44.1KHz, koliki je standard za Audio CD-e, a ne da radi resampling (i to ocajan!) na internih 48/96kHz...

I još jedno pitanje! Iz levog zvučnika se čuje krckanje kad pojačam sistem. Znači kad ne radi ni jedan plejer pojačam i čuje se to krckanje, zujanje, a kad iskopčam optički kabl, toga više nema. Da li je moguće da je u pitanju optički kabl? Njega sam dobio kad sam kupio zvučnike. Možda postoji neki kvalitetniji?

U principu, nemoguce je da je do kabla, zato sto bi ti krcao i jedan i drugi kanal...

Aj' probaj da povezes ili koaksijalnim kablom (ako ga imas i ako zvucnici podrzavaju taj tip konekcije) ili obicnom analognom vezom...

@Mx
Nije bash tako...
Onda bi svi pazarili zvucnu od 5 evra i kacili opasan DAC na nju, a ne bi davali stotine evra samo za dobar digitalni izlaz...
Na HiFi forumu sam se "malo" raspisao oko ovoga, pa me mrzi da se ponavljam... :)

Uprostio sam malo odgovor, i mislio sam na konkretan slucaj. Sta ce ti kvalitetniji digitalni izlaz, ako slusas genius sa konvertorima u njemu ? Nemam nista protiv pomenutog sistema, samo je nemoguce osetiti tu razliku.

Sto Delija rece, probaj da povezes analognom vezom, verovatno su bolji konvertori na zvucnoj, pa je moguce da ce malo bolje svirati.

Uprostio sam malo odgovor, i mislio sam na konkretan slucaj. Sta ce ti kvalitetniji digitalni izlaz, ako slusas genius sa konvertorima u njemu ? Nemam nista protiv pomenutog sistema, samo je nemoguce osetiti tu razliku...

U pravu si. ;)

Nemam koaksijalni kabel, a tražio sam da ga kupim. U Kikindi, odakle sam ja ga nema. Zvučnici ne podržavaju analognu vezu. Probaću da pronadjem negde koaksijalni kabl. Pozdrav

Napravi kabl od mikrofonskog koaksijalnog kabla sa odgovarajucim konektorima (ne znam da li ti trebaju RCA ili mini-jack konektori).

Vrh Dno