Šta je novo?

Gothic 3?

@ Gorenstein

Ljudi boze kakva budala...

@ Gorenstein

Ljudi boze kakva budala...

Da li se obracas meni (@ Goranstein)

ili ljudima (Ljudi boze kakva budala...)

????

I ko ti daje za pravo da etiketiras ljude pojmom BUDALA??? Prvo sebe dovedi u red, posto ti je potrebna mentalna generalka definitivno ...

mislim ljudi, ista prica kao u oblivionu, kome se igra ne svidja i to ne moze na artikulisan nacin da razjasni neka ne postuje na ovom tredu, jer ce samim tim posetedeti sve nas mnogih muka, i ovih koji uzivaju u igri i onih koji nisu uzvali a realno bi da prenesu zasto je tako... neki se ponasaju kao da su 2 meseca na forumu....

Na boldovano ne znam šta bih odgovorio, nema smisla :) Kada je u pitanju koncept G3 - meni je savršeno jasno da ona nije zamišljena da bude za svakoga, ali toliko su je srozali tehnikalijama...Možda jednog dana posle ko zna kog patcha i sa ko zna kakvim mašinama ovo postane igrivo. Inače, čak i da je kvalitet grafike istovetan Oblivionovom pa bi opet igru trebalo popljuvati zbog očajne optimizacije. A kamoli što je 3 koplja iza. Oko artworka se ne bih složio, meni su oba podjednako kvalitetna, ali dobro, to je već pitanje ukusa. Ipak je Elder Scrolls unapred definisan i osmišljen svet, sa svim svojim rasama, pozadinskom pričom itd. a ovde se tek izašlo iz kažnjeničke kolonije :)

edit: a opet oko osmišljenosti i prilagođavanja prosečnom igraču - upravo je borba u Gothicu 3 pravljena baš za svakoga, da se samo ide napred i stiska LMB. Jeste to bolje od Diabla gde se samo stiska LMB :) ali je pola koplja iza prethodnog Gothica i koplje iza Obliviona...tipična arkadica.

cekaj ti koji si igru igrao 15 minuta kazes da se igra moze igrati samo sa lmb ?!? pa dosta protivnika ne mozes da egzekutujes na taj nacin, tako da si odmah na pocetku tu pogresio, a stekao si utisak na osnovu videa, za koji su svi koji su igrali vise od 5-6 sati rekli da je nerealan, i na osnovu lichnog isksutva od oko sat vremena (ispravi me ako gresim)... ako je borba negde okej to je u g3, samo se treba navici da imas razlichite poteze i primenjivati ih na pravi nachin... sto dovodi u pitanje igrachevu zelju za promenom ustaljenih navika... koje je tesko promeniti ako igrach ima 25 i vise godina :) a o AIju u oblivionu mi nemoj nista pricati, kakve su tu bajke obecavane a sve je ispalo deja vu.... g3 je arkadno obilan koliko i oblivion, samo sto g3 ima najavljen veliki replay value, a to ostaje da se utvrdi koliko je tacno...

za tehnicke specifikacije mi je bilo jasno kakve ce biti od prvoh shotki, ko je verovao da ce sve drasticnije da izgleda ebga... optimizacija nazalost nikada nije krasila g serijal, mozda neki patch, ali to ce biti tesko...

Poslednja izmena:
@ Gorenstein: u pravu si.

@ Gotika 3

Jedino dobro u igri je sto postoji mogucnost resavanja borbi na vise nacina, ja sam recimo namamio svinjcice da dodju do kampa Ogre-ova, gde su se oni pokokali, e sada animacija napada svinjcica, i ponavljajuci zvuk koji ispusta Ogre kada ga svinjce kljuca, je stvarno smesno i glupo, ali ljudi ko nema 2 giga rama jednostavno ne treba da se upusta u ovakvo nesto (katastrofalno optimizovano, pardon neoptimizovano), i zatim u sred borbe, dva svinjceta se teleportuju u svoj kamp, a jedno ostane da se tepa sa Ogre-ovima, a znam da cak ne radi tecno ni kod ljudi koji imaju 2 giga, i 7900GTO, tako da tu je sve receno. Ali naravno nekad u igri treba i da se zavitla macem, a ne da se zavadjuju protivnici, a onda dolazi na red ono sto svi pricaju, a to je ta tragedija u ovoj igri vezana za "lmb". Ja se odjavljujem sem ako Gorenstein bude imao jos neki zanimljiv komentar, a evo i jedne narodne "Ne jase konja ko ume, vec ko ima", a piraterija omogucuje svia jelte da "jasu" ;) Hardware, opet ne i tu je problem...

Poslednja izmena:
Nakon vise sati provedenih uz igru (7 do 10),sve dobija potpuno novi smisao.Sem naravno optimizacije.Borba postaje drasticno drugacija.Na 8 levelu,do koga sam relativno brzo dosao igrajuci na hard borba ima potpuno nova pravila.Postaje se master swordsman,dobije se stit kojim je moguce blokirati udarce protivnika i voditi jednu normalnu borbu pa cak i sa 3 protivnika!!!Nijedna od tih,uslovno receno laksih zivotinja, vas nece oboriti na prvu i dokrajciti.Odnosno kako je Filipenko rekao ili ona pobedi vas odjednom ili vi nju klikcuci levim misem.Toga nema i to jednostavno veoma brzo nije tako.Tako nesto se srece samo u uvodnih 2-3 sata igre.Moguce je da vas obori pa da vi veoma brzo ustanete i nastavite borbu.Nesto kao i u proslim delovima.Atmosfera je blago receno fenomenalna.Sva ta divna muzika,zavijanje vukova,glasovi likova koji gotovo nijedan nije isti,okruzenje,sve joj to maksimalno doprinosi...To ima samo Gothic serijal.:Klanjanje Ostaje samo gorak ukus krajnje neoptimizovane igre koji ne mogu reci da nisam ocekivao.:mad:

Eto, ja odustadoh posle jedno 2 sata. Znači, ceniš da ima smisla nastaviti? :)

Hebi ga sad.Ja pokusavam na fin nacin da ti objasnim da nije sve kako izgleda:D a ti se sprdas:mad: .Nemoj nastaviti.Ne svidja ti se igra i gotovo.Pokusaj ponovo kad izadje patch ako ispravi to sto ti se ne svidja,ako ne nista.:wave:

edit:koliko vidim svima je toliko sati trebalo da promene misljenje:d

Poslednja izmena:
LOL Ovo je bolje od Kasanadre i ostalih spanaca :) Ja imam obicaj da povremeno procitam forume ali retko dajem komentare. I primeto bih da odredjeni ljudi su dali slicne komentare
i za Oblivion kao sad za G3 sto ce najverovatnije raditi sa svakom sledecom igrom.

za tu shumsku divljach najbolje je ocigledno korisiti neko od oruzja sa vecim dometom, mozda spear ili scytche

ocegldno je vreme za dula core varijante i bar 7900 za igranje :( nije da sam graphic hore ali igranje na minimumu mi ne pada na pamet

imam i dual core, i 7900gto, probao prvo sa 2gb rama, pa onda ubacio jos dva.... katastrofa, igra razbija od seckanja na svim podesavanjima... ovo jos nisam video......

za tehnicke specifikacije mi je bilo jasno kakve ce biti od prvoh shotki, ko je verovao da ce sve drasticnije da izgleda ebga... optimizacija nazalost nikada nije krasila g serijal, mozda neki patch, ali to ce biti tesko...
Pominješ najave koje su pratile Oblivion kao najveću kritiku, vrlo često... a specifikacije prilikom razvoja G3 su bile sve više i više, a kvalitet tih šotki koje pominješ je bio sve gori i gori. Toliko o obećanjima ovih, i onih, koji su veoma iznad za Gothic, još uvek.

Nijedan patch nemoze ovo da popravi.
Tako su isprogramirali i cao. Min 2 giga rama, ako ne, po 1 giga u 4 slota.
Kod mene na 1 giga i swap na svakih 10 sec.
Potpuno ne igrivo.:crash:

Pominješ najave koje su pratile Oblivion kao najveću kritiku, vrlo često... a specifikacije prilikom razvoja G3 su bile sve više i više, a kvalitet tih šotki koje pominješ je bio sve gori i gori. Toliko o obećanjima ovih, i onih, koji su veoma iznad za Gothic, još uvek.

Da li si probao uopste Gothic 3?Sto je to ovde obecano a nije ispunjeno?Akcenat developera koliko sam ja pratio je bio na veliki replay value,ogroman i veoma ziv svet,fantasticnu pricu-to je sve apsolutno ispunjeno.

Hebi ga sad.Ja pokusavam na fin nacin da ti objasnim da nije sve kako izgleda:D a ti se sprdas:mad: .Nemoj nastaviti.Ne svidja ti se igra i gotovo.Pokusaj ponovo kad izadje patch ako ispravi to sto ti se ne svidja,ako ne nista.:wave:

edit:koliko vidim svima je toliko sati trebalo da promene misljenje:d

?
Najnormalnije pitam, pošto sam odustao posle 2 sata igranja, a kažeš da posle otprilike 2-3 sata sve dobija novu dimenziju nakon nabavke par novih stvari i sl. Nastavio bih ako se te stvari otklanjaju nakon toga, kao što rekoh, meni je najveći problem borba. Ako je ona posle drugačija - nije problem, spustiću rezoluciju i detalje i uživati u igri, kao što sam već rekao atmosfera i priča mi deluju izuzetno.

@goran.rs

Hmmm... govorio sam o tehnikalijama. Naravno da još uvek nisam probao. Dovoljni su mi komentari ljudi za koje znam da realno sagledavaju stvari, kao i pojedni okačeni filmovi, pa da budem upućen donekle. Obrati pažnju, nigde nisam rekao da je igra loša, već samo komentarisao očigledne stvari.

I naravno da ću probati igru, ali tek kada dočekam verziju u kojoj ću moći da uživam, a ne da se maltretiram kao većina. Ne sumnjam da je svet ogroman, živ i da je priča odlična, ali u tome sada jednostavno, iz svega vidiđenog, nije lako uživati. Znači kasnije.

Poslednja izmena:
ti si ocigledno zaboravio kakav je hype bio oko obliviona i sta je sve isporuceno uz njega od obecanih stvari... u ostalom... ovde se prica o g3, poredjenje sa oblivion nisam ni poceo...

Zabole me za najave, nisam ni onda pratio, osim par šotova, kao i sada. A i ko će pratiti copy/paste show by Stanmar kojim je pokušao čak i ovaj thread da po dužini uskladi sa onim za Oblivion. Mene si iskreno iznenadio nekim izjavama ovde. Uklopio si se sa onim likom koji očekuje da će patchevi ispraviti dijaloge koji nedostaju i proširiti postojeće :D

?
Najnormalnije pitam, pošto sam odustao posle 2 sata igranja, a kažeš da posle otprilike 2-3 sata sve dobija novu dimenziju nakon nabavke par novih stvari i sl. Nastavio bih ako se te stvari otklanjaju nakon toga, kao što rekoh, meni je najveći problem borba. Ako je ona posle drugačija - nije problem, spustiću rezoluciju i detalje i uživati u igri, kao što sam već rekao atmosfera i priča mi deluju izuzetno.

Aha,izvini onda.Pogresno sam shvatio smajli na kraju.:wave:
Da te ne lazem,borba ne postaje odlicna.Nikako.Malo cu ispraviti ipak onaj svoj post od malopre.Ali postaje znacajno bolja u odnosu na ono sto je vidjeno u prva 2 sata igre.Ja se borim sa ljudima (banditima,orkovima) najnormalnije cak i kada ih ima trojica.Ima poboljsanja sa stitom i boljim rukovanjem macem.Slabije zivotinje te obore,ali ne smrtno kao u pocetku vec mozes da ustanes i nastavis borbu.Ja za sada imam prilican problem sa divljom svinjom.Ona me najcesce pobedi.Ostalo-goblini,scavenger-i,vukovi,blodfly vise ne predstavljaju frustrirajucu borbu.Hocu da ti kazem da se oseti prilican pomak ali da ipak to nije ne znam kakav kvalitet.Tojest ne mogu da tvrdim da ce ti zadovoljiti kriterijume.Ovde je lose to sto je ovo doslo nakon izvanredno uradjene borbe u Oblivionu.Tamo je to,bar meni mnogo dobro reseno.

Mene si iskreno iznenadio nekim izjavama ovde. Uklopio si se sa onim likom koji očekuje da će patchevi ispraviti dijaloge koji nedostaju i proširiti postojeće :D

Ma ko te je to slagao da dijalozi nedostaju?Dijalozi su poprilicno detaljni,nista manje nego u dosadasnjim delovima serijala.To sto bi neki da sede i pricaju sa Diegom i Gornom pola sata to je vec nesto drugo.Uglavnom su kritike na manjak razgovora sa pomenutom dvojicom na stranim forumima(kao i sa Lesterom i Miltenom).To sto su ljudi hteli da cuju od njih,koji su jelte tek stigli sa vama na kopno:D se cuje od nekih drugim likova veoma bitnih za ovu igru.

Ima jedna dobra stvar sto je divlja svinja tako jaka.Jednim lepim scroll-om je naterate da ide i bori se uz vas.:d

Na kojim vi to rezulucijama igrate kada vam radi toliko lose. Ja imam 1GB rama ne radi idealno ali je veoma igrivo. Igra definitivno deluje bolje kada se igram malo duze. Sto se tice borbe, pa ona je bar meni slicna onoj u oblivionu, s tim sto ovde postoji par kombo poteza ato koliko mi se cini nije bilo u oblivionu, a i tamo je bilo na principu "udri zvera dok ne crkne", tj u mom slucaju sneak pa udri samo jednom, bolje i to nego da mora da se kocim pritiskajuci brdo tastera da bih izvodio nekakve poteze, da hocu tako nesto da igram igrao bih Mortal Kombat ili neko slicno ******.

Meni je pre dva dana crklo napajanje (Mercury 300W) posle 1 sata igranja :d

A da to je super nigde bez pet-a nego jel ima neka bolja zivuljka od svinjceta kasnije neka macka ili medved.

Od onih jacih ja sam za sada naleteo na shadowbeast ali bese troje u gomili.Ni da se pobede ni da se jedno natera samnom.Od novih koje do sada nisu bile priroda daleko lepse izgleda kad naletite na zeca ili zmiju usput.Ionako je svet bio ziv i u prethodnim naslovima ovde je to podignuto na jedan jos visi nivo.

Sto se tice borbe, pa ona je bar meni slicna onoj u oblivionu, s tim sto ovde postoji par kombo poteza ato koliko mi se cini nije bilo u oblivionu, a i tamo je bilo na principu "udri zvera dok ne crkne"
Ma najbolje.
Tom taktikom ne bi odmakao više od 5 kvestova.

Uklopio si se sa onim likom koji očekuje da će patchevi ispraviti dijaloge koji nedostaju i proširiti postojeće :D

Da li si chuo nekad za content patch? Nije ni bitno, dijalozi koji nedostaju su vecim delom ispravljeni u prvom patchu.
Uostalom vrlo je podmuklo i nekulturno prozivati nekog na takav nachin. Ako imash nesto da mi kazes, reci mi direktno, ovde ili na PM. Ovo je ozbiljan forum i trebalo bi da se zna neka osnovna kultura. Pozdrav!

Ma najbolje.
Tom taktikom ne bi odmakao više od 5 kvestova.

Odmako sam ja mnogo vise ali zar se igra ne svodi na na kliktanje lmb, uz malo koriscenje rmb za blok i kretanje. Molim nekog da mi objasni borbu jer moguce da sam ja potpuno pogresno skapirao ceo kombat sistem obliviona i gothica (mislim da borbu hladnim oruzjem)

Kreno sam da igram ali moram da kupim novu konfiguraciju jer mi previse secka i ne mogu maltene nista da vidim:S: ali to ce se resiti za par dana:D Sto se borbe tice pa ne znam sta vam toliko smeta pretpostavljam da vam nije smetalo kad ste na pocetku pobili sve one orcove isto tako hvatajuci ih u mashinicu???Mene sto se tice borba je vrlo slicna ko i u prethodnim delovima lepo ako je protivnik slabiji od tebe ti ga hvatas u mashinicu i kidas ako je nesto jaci onda ga udaris bezis, udaris bezis, udaris bezis, udaris bezis, udaris bezis i tako dok ne skupis dovoljno experienca da bi se upgradovao i nabudzio skill za soj weapon ili dok ne skupis dovoljno ppara za bolje oruzje ili za novi armor..
Sto se razgovora tice ja se slazem sa likom koji je rekao da je on sasvim u redu ko i pre ,a vama ako se caska a vi zovite ortaka/ortakinju pa na kafu....
peace:p

Ja za sada imam prilican problem sa divljom svinjom.Ona me najcesce pobedi.

Kod svinje najbolje "pali" fora da se povlacis lagano i u pravom trenutku joj zveknes kontru, eventualno vezes jos jedan udarac, pa opet lagano unazad.

Da li si chuo nekad za content patch? Nije ni bitno, dijalozi koji nedostaju su vecim delom ispravljeni u prvom patchu.
Uostalom vrlo je podmuklo i nekulturno prozivati nekog na takav nachin. Ako imash nesto da mi kazes, reci mi direktno, ovde ili na PM. Ovo je ozbiljan forum i trebalo bi da se zna neka osnovna kultura. Pozdrav!
Za početak, izvinjavam se. Obratio sam se i direktno tebi prvi put kada si pomenuo takav patch. Jednostavno, ono što se očekuje od patcheva za G3 je praktično pravljenje kompletno nove igre. Mada vidim da su sada svi zadovoljni i polovičnim ispravkama. Ok.

Za početak, izvinjavam se. Obratio sam se i direktno tebi prvi put kada si pomenuo takav patch. Jednostavno, ono što se očekuje od patcheva za G3 je praktično pravljenje kompletno nove igre. Mada vidim da su sada svi zadovoljni i polovičnim ispravkama. Ok.

O cemu bre ljudi vi pricate? Kakva bre nova igra, kakvi nekompletni dijalozi? Sto se mene tice, patchevi treba da isprave te bagove koji postoje (nista strasno, barem ja do sada nisam naleteo) i eventualno urade nesto po pitanju optimizacije. Kod mene, i ovako kako je radi dobro, verovatno zbog 2 giga memorije.

O cemu bre ljudi vi pricate? Kakva bre nova igra, kakvi nekompletni dijalozi?

Pa nije probao igru:mad: .
Dijalozi su izuzetno kvalitetni i kompletni.Da li je tako bilo pre prvog patcha ne znam.Inace glasovna gluma je takodje za svaku pohvalu.

**** ga i za svu pljuvacinu oko optimizacije (nadam se da ce patchevi bar donekle ispraviti neke stvari), u igri ima komentara, gde sam se smejao kao lud.

Naleteo sam na neku pecinu i u njoj Ogre sa sekirom. Ubio sam ga i pokupio oruzje, navodno kao "MorningStar". Ali ovo sto sam nasao nije. Prevukao sam misem preko oruzja u inventaru i odvalio sam se od smejanja:

Weapon Name: MorningStar i Weapon Description:This is not MorningStar, but try explaining that to an Ogre

:D

Nazad
Vrh Dno