Šta je novo?

Internet Explorer 7 for Windows XP Final Release Available for Download

Apsolutno ništa nije promenjeno u OE, taj program izgleda kao da je sasvim napušten.

I jeste, u neku ruku: u Visti ce se zvati Windows Mail i postoji kao zaseban paket, a zasad je u beta fazi za XP. rek'o bih da je to razlog zasto ne stize sa IE7.

Netscape nije mogao da učini nista jer je Bili tako udesio Win da ga usporava. Tako je IE ispao bolji. Nauči malo istoriju. Nije to jedini prljavi potez Bilija zbog kojeg ne zaslužuje da išta koristim od njega, osim onoga što moram.
Sada je Netscape na osnovi Mozille i radi savršeno.

E šta sve ovde neću pročitati... :) :) :)

Poslednja izmena:
IE7 Menu-on-Top Tweak 1.0 /free, 2kB/

IE7 Menu-on-Top Tweak is a simple registry tweak that puts the menu bar back on top, where it is normally found in Windows applications. The zip file includes the .reg file to install the tweak, as well as .reg file to uninstall. Works well.

tie7menutopds7.gif

download: http://ctrl-enter.net/975806

home: http://www.snapfiles.com/get/ie7menutoptweak.html

kakve veze to ima sa FFom i Operom? Ili Maxthonom? MyIE? NetCaptorom?

poenta je da je M$ to konacno ubacio u IE, sto ce znatno olaksati rad milionima ljudi koji koriste IE... I koji ce sada imati realno jos manje razloga da predju na bilo koji od malopre navedenih browsera!

IE7 je veoma kvalitetan browser i sasvim dovoljan za ogroman broj "surfera"! To je opasan udarac svim ostalim browserima!
Da evo odmah trcimo da predjemo, daj budite realni IE ce i dalje biti najsporiji najnesigurniji, a ako od bete nisu podosta toga popravili onda i kompatibilnost nije neka.

ni jednoj banci ne mozete da pristupite iz opere ili firefox-a,
to je do nekih banaka, ne do izbora browser-a
explorer renderuje sve stranice dok recimo firefox moze da brlja (primer sajt www.desk.co.yu deo katalog i ovo nije reklama nego primer pa probajte)....
http://validator.w3.org/check?uri=http://www.desk.co.yu/Orders/Shop.aspx ili http://validator.w3.org/check?uri=h...ders/Katalog.aspx?a=a&kat=Procesori&f=*&tip=*
toliko o tome

Poslednja izmena:
Netscape nije mogao da učini nista jer je Bili tako udesio Win da ga usporava. Tako je IE ispao bolji. Nauči malo istoriju. Nije to jedini prljavi potez Bilija zbog kojeg ne zaslužuje da išta koristim od njega, osim onoga što moram.

Nemaš pojma. Netscape je od verzije 4 počeo da biva sve glomazniji, sporiji i nestabilniji. Da ne spominjem gluposti sa integracijom winamp-a gde je ispalo da je ustvari netscape bundlovan uz Winamp. :D Netscape je pukao zato što je loš. Zaslužili su sve što im se dogodilo.

Sada je Netscape na osnovi Mozille i radi savršeno.

Mozilla je savršena pa je samim tim i netscape savršen. Divan zaključak.

IE7 Menu-on-Top Tweak is a simple registry tweak that puts the menu bar back on top, where it is normally found in Windows applications. The zip file includes the .reg file to install the tweak, as well as .reg file to uninstall. Works well.

tie7menutopds7.gif

Bravo ZoNi. Jedina stvar koja me je nervirala kod ie7. A sada je i to sređeno. Good find.

Mare je napisao(la):
Da evo odmah trcimo da predjemo, daj budite realni IE ce i dalje biti najsporiji najnesigurniji, a ako od bete nisu podosta toga popravili onda i kompatibilnost nije neka.

Ti predstavljaš manjinu koja nikada neće koristiti ie. Milioni i milioni drugih korisnika koji ne žele da se bakću sa kojekakvim mozillama i ne znaju za nijedan drugi browser se neće buniti i toplo će pozdraviti sve nove promene koje ie7 donosi. Takvi ljudi koriste legalan windows i od takvih ljudi microsoft živi. Tako da je tvoj komentar za jedan veliki microsoft apsolutno nebitan i bezvredan. Još ako nemaš legalan windows onda nemaš ni pravo da se žališ.

khm... otkako se pojavio Firefox udeo IE se smanjuje
+ Opera moze da se podesi da se predstavlja kao IE

inace da nije tako cisto sumnjam da bi u IE, posle 100 godina, ubacili tab-ove itd

khm... otkako se pojavio Firefox udeo IE se smanjuje
U svom osnovnom obliku, kakav je bio pre verzije 7, ja ne mogu da razumem kako je iko koristio IE. Onako kako mu je interfejs izašao iz MS-a to je već godinama za aktuelne standarde bio naprosto nezamislivo bedan browser.

Ja ću vas podsetiti... Dobrim delom je Netscape-ov nekadašnji primat nastao zahvaljujući davnašnjoj potpuno promašenoj strateškoj odluci MS-a da Internet uopšte nije bitan. Čak i kad se pokazalo da je ta procena bila totalno promašena MS-u je trebalo mnogo vremena da je se zaista oslobodi.

Vi na više mesta imate izjave iz kojih se vidi da bezmalo kompletan MS vrh (uključujući šefa MS odseka za comp. security) već godinama koristi Maxthon (ne verujem da im je ZoNi platio da to javno izjave). Da su normalni, oni u MS bi zaposlili Čena, ili kupili Maxthon od njega ili, u krajnjoj liniji, iskopirali ga (ne bi im bilo prvi put). Umesto toga, njima je trebalo 100 godina da uvedu tabove i da naprave malo lepši dizajn, i sad bi, kao, trebalo da neko padne u nesvest od sreće zato što se MS najzad "setio" da uvede ono što su svi uveli boga pitak otkad.

Još uvek su i Maxthon, i GreenBrowser, i Avant... miljama ispred IE7.

to je definitivno cinjenica... s druge strane, cinjenica je da ogromnom delu surfera nije uopste potrebno sve to, pa ce njima IE7 biti sasvim ok...
Ma ja se slažem da je tako, zato si ti u pravu da će IE verovatno pogoditi cilj. Ali neverovatno je to koliko je mnogo trebalo MS-u da shvati & prihvati neke stvari. Pa jedan za današnje pojmove "ubog" shell za IE, onaj koji je nekada nudio FastStone kao 4in1 browser pa ga sasvim povukao iz distribucije, imao je bezmalo sve što ima IE7 (osim RSS readera i antiphishing provere). Dakle, imao je 4-5 skinova (od kojih su neki bili izuzetno lepi), imao je tabove, imao je ugrađen screen capture, imao je čak ugrađen poseban FTP klijent i, da čovek ne poveruje, imao je ugrađen web server (otuda ono 4 in 1). U stvari je šteta što je FastStone odustao od daljeg razvoja ove stvari, ili što makar nije ostavio da i dalje može da se skine.

Ti predstavljaš manjinu koja nikada neće koristiti ie. Milioni i milioni drugih korisnika koji ne žele da se bakću sa kojekakvim mozillama i ne znaju za nijedan drugi browser se neće buniti i toplo će pozdraviti sve nove promene koje ie7 donosi.

Ne ja predstavljam vecinu koja je godinama koristila IE, probala nesto drugo i sad bi zaista IE morao mnogo da ponudi pa da se vratim na isti.

Sustina mog posta je da ljudi koji sada koriste FF ili Operu nemaju ni jedan razlog da se vrate na IE, ja cu ga mozda i instalirati na svoj komp (iz istog razloga iz kojeg sam instalirao betu, tj probao pa deinistalirao, kad sam video na sta to lici), ali da bi me zadrzao morao bi da stvarno bude dobar... u sustini ja uvek imam alternativu za sve i nikad se ne oslanjam samo na jedan program.

Sustina je i to da ce ljudi i dalje prelaziti na alternativen brovsere, i da ne treba biti slep nego probati druge stvari, pa sto da ne i paralelno koristiti vise resenja prema situaciji...

Kad iznosimo lična mišljenja...

Koristim MS IE preko Maxthona i moram reći da posle početnog navikavanja Maxthon smatram najkorisnijim programom koji sam instlirao u N godina. Jednostavno su ga pravili ljudi koji shvataju probleme loših dial-up veza, ponudili brzo i efikasno baratanje stranicama, integrisali često potrebne opcije u toolbar (koji kad se sredi ne zauzima mnogo od stranice)... Naravno, ko koristi Firefox i Operu ima sve to i tamo, ali meni je neophodan MS IE engine zbog kompatibilnosti. Tako da sam odmah stavio IE7 i nastavio da ga koristim preko Maxthona.

Hoću reći, ko god je koristio IE (preko Maxthona a naročito direktno) treba da uradi upgrade, uostalom guraće ga kao critical update. Ko koristi Opera/Firefox može da bira prema potrebama, bar će naterati MS da pravi bolje browsere inače se ne bi smilovali posle nekoliko godina da ga malo dorade.

P.S. Jedino što mi ne radi sad iz Maxthona a radi u čistom IE7 (i radilo u Maxthonu sa IE6) su neke flash animacije, npr. ovi konji koje dete voli...

P.S. Jedino što mi ne radi sad iz Maxthona a radi u čistom IE7 (i radilo u Maxthonu sa IE6) su neke flash animacije, npr. ovi konji koje dete voli...
hm... izgleda da to mnogima ne radi... ja sam negde nasao jedan REG fajl, koji deaktivira neko sigurnosno s****, pa se onda vidi takva animacija...

ako hoces, potrazi o tome na Maxthonovom forumu - ima puno reci o tome, mada za sada bez konkretnog zakljucka... ja sam chatovao malo sa BCem o tome i on mi je rekao da ce se malo udubiti u taj problem, jer i njemu deluje sve to neobicno (da, i on ima taj problem... u stvari, navedenu flash animaciju on nije uspeo da otvori ni u IE7!)

uglavnom, kod mene sada radi:

a ovo je potrebni REG fajl (nakon njegovog merge-ovanja, restartovati IE):

Kod:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main\FeatureControl\FEATURE_BLOCK_LMZ_SCRIPT]
"maxthon.exe"=dword:00000000

e.... a kako da instaliram ie7 na sp1?????

Ni meni ne radi ta Zormijeva animacija u GB, moraću da vidim može li (uz neophodne prepravke) ovo da se iskoristi i za GB.

EDIT: rade sad konji i u GB. 10x ZoNi.

Naravno, neophodno je izmeniti ili dodati ključ za drugi exe fajl.

Poslednja izmena:
e.... a kako da instaliram ie7 na sp1?????
tako sto prvo stavis SP2 (ako nisu cuo, M$ vise ne daje podrsku za XP sa SP1) pa onda instaliras IE7

nego, jesu li reseni problemi sa e/home banking-om kod "domacih" banaka?

Poslednja izmena:
nego, jesu li reseni problemi sa e/home banking-om kod "domacih" banaka?

Pa zavisi. Sa HVB-om nema problema, ali recimo sa Poštanskom Štedionicom uslovno rečeno ima. Problem je sa sertifikatom. IE se buni da nije validan, ali logovanje prolazi, doduse Address bar je sav roze ;) i stoji upozorenje.

Pa zavisi. Sa HVB-om nema problema, ali recimo sa Poštanskom Štedionicom uslovno rečeno ima. Problem je sa sertifikatom. IE se buni da nije validan, ali logovanje prolazi, doduse Address bar je sav roze ;) i stoji upozorenje.
Ja nemam problema sa Poštanskom Štedionicom. Kada jednom instaliram sertifikat, IE se više ne buni.

Hmmm danas mi se pojavio jedan banalan problem. Odjednom mi ne "rade" animirani gifovi. ;)

Hmmm danas mi se pojavio jedan banalan problem. Odjednom mi ne "rade" animirani gifovi. ;)
Samo? Ja sam sinoć imao baš veliki problem... Kad hoću nešto npr. da otvorim u control panelu pojavi se "c++ runtime library, explorer.exe, abnormal program termination" i explorer.exe se zatvori i restartuje. Tako isto kad hoću bilo šta da otvorim u Windows exploreru, isto kad hoću da otvorim neki disk u MyComputer...

Vraćao stari registry, radio system restore, reinstalirao IE7... Ne vredi.

Na Net-u to spominju na milion mesta, ali samo ponavljaju "virus, trojanac - trojanac, virus..." (ceo svet poludeo, kao da na kompu nema i ne može biti drugih problema osim virusa i trojanaca). Hrpa debilnih saveta, tipa: "Instaliraj VisualBasic 6 runtime SP4". Kakve veze ima VB6 sa C++???

Srećom, nađoh jedan sitan savet, da se svi BHO pobrišu malim programčićem BHO captor. Ja sam već prethodno to radio iz raznih programa, ali nije dalo rezultate. Nekako je dalo rezultat kad sam to uradio iz BHO captora. Posle sam iz IE sve što mi je trebalo vratio i sve radi. Nisam tačno otkrio koji je pravio problem, ali očito se neki ranije instaliran nije baš slagao sa novoinstaliranim IE7 (i tu se lepo vidi da je IE i dalje do guše deo sistema, jer se sva ta čuda dižu i sa explorer.exe a ne samo sa iexplore.exe).

Poslednja izmena:
Da, i u IE7 je isto.

tie7menutopds7.gif

moze naravno i bez tweak

btw. sajtovi banaka su uglavnom radjeni od strane jedne nase cuvene firme....tako da je i na njima deo odgovornosti za probleme sa ie7

Prilozi

• ClipBoard-2.jpg
    ClipBoard-2.jpg
    17.1 KB · Pregleda: 68
Srećom, nađoh jedan sitan savet, da se svi BHO pobrišu malim programčićem BHO captor. Ja sam već prethodno to radio iz raznih programa, ali nije dalo rezultate. Nekako je dalo rezultat kad sam to uradio iz BHO captora. Posle sam iz IE sve što mi je trebalo vratio i sve radi. Nisam tačno otkrio koji je pravio problem, ali očito se neki ranije instaliran nije baš slagao sa novoinstaliranim IE7 (i tu se lepo vidi da je IE i dalje do guše deo sistema, jer se sva ta čuda dižu i sa explorer.exe a ne samo sa iexplore.exe).

Meni za takve stvari uvek pomogne Merijn-ov HijackThis. Lepo ispiše šta sve ima u tvom IE i onda brišeš po želji :)

Ja nemam problema sa Poštanskom Štedionicom. Kada jednom instaliram sertifikat, IE se više ne buni.

Da al' time što si ga instalirao ti PŠ veruješ ko i VeriSign-u ... zato IE i neće da te smara. FireFox pak zeleni ... samo ako baš tražiš kaže da je PŠ izdala ključ.
Čisto bi bilo interesanto ako neko zna ... kol'ko uopšte košta da PŠ 'kupi' ključ od onih kojima se sve veruje. Možda kad je privatizuju :(

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno