Šta je novo?

Evo me opet na pocetku

Coti, uzmi dvosmerni satelitski. :) sALIM SE.

Uzmi bre wireless, videces da ce se isplatiti, a sto je bitno bices zadovoljniji mnogo. Dok ne probas neces znati :)

Ako je decko odlucio da ne da pare nece ih dati i gotovo.Ja sam za wireless dao oko 190e(80e za grid,80e za kartu,2000 din za kabl) tu ne racunam jednu propalu investiciju,i ni jednog trenutka nisam zazalio zbog toga,jednostavno nema poredjenja,ko hoce da surfuje kao covek on ce to i da plati i kraj.

Poslednja izmena:
Ma nemam pojma,ali mozda nije to toliko puno.Ako pljunem 50 evra za ugradnju,moracu da placam jos 900 dinara najmanje svaki mesec.

To znaci da cu za godinu dana neta da spucam oko 130 evra i jos tih 50 za ugradnju ako to bude najjeftinija varijanta.Znaci sve zajedno-oko 180 evra.

Meni je to malo puno,ali mozda bi se i isplatilo.Je8ote,download svaki dan koliko hocu,surf takodje ali ne moram da gledam na sat i telefonski racun.

Ja se sad dvoumim,da li da dam tu malo vecu svotu novca,pa da imam net kao covek,ili da ostanem na sugavom dial-upu i placam i tamo ne tako male pare.

Jer,drugo mi ni ne preostaje.Dzabe meni sto mi se kablovski svidja a i dosta je jeftin,kada ga za zivota necu moci uvesti.

Ja cu jos razmisliti,da cu reci svoje misljenje.U zemlji gde imas samo nekoliko mogucnosti,moram se odluciti za najbolju.

Kao prvo, ne moras 900 nego 300 dinara, sto ce ti biti dosta ako nastavis da na netu radis isto sto si i radio.
Ja spucam 230€ na godisnjem nivou, po sadasnjoj racunici. Da je malo, nije. Ali bar znam zasto.
Znasa kako ja to gledam? Za tih 230€ sam naucio JAKO PUNO. E to je ono sto se ceni. A ako ti uplatis veci protok da bi imao manji ping kada igras kantera.. to je bacanje para.

Znas kako se kaze? Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari!

Razmisli o tome.

Dok se ne odlucis: Over&Out!

POZ!

Poslednja izmena:
Kao prvo, ne moras 900 nego 300 dinara, sto ce ti biti dosta ako nastavis da na netu radis isto sto si i radio.
Ja spucam 230€ na godisnjem nivou, po sadasnjoj racunici. Da je malo, nije. Ali bar znam zasto.
Znasa kako ja to gledam? Za tih 230€ sam naucio JAKO PUNO. E to je ono sto se ceni. A ako ti uplatis veci protok da bi imao manji ping kada igras kantera.. to je bacanje para.

Znas kako se kaze? Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari!

Razmisli o tome.

Dok se ne odlucis: Over&Out!

POZ!

Ma kakav Counter,kakvo igranje preko neta,to je tek bacanje para...

Ako sa wirelessom budem radio ono sto radim i sa dial-upom nece mi biti potreban.Zasto davati toliko pare,za ono sto mogu i sa dial-upom.Da se kurcim da imam dve net konekcije,il sta?

Ako bi vec uzeo wireless onda bi downloadovao ko majmun,ne bi 1 minut prosao a da ne radim nesto na netu,browser bi uvek,ali uvek bio upaljen.E to bi ja radio,kada bi imao wireless.

A ono sto ja hocu da radim (skromno,ali sta ces) moze i sa dial-upom.Proveravanje mail-a,malo na forum,malo surfa,to je ok.Ako se ima mere.

Sto bi se reklo,ja bi wireless izmuzao do kraja,koliko moze... Za te pare.

A da ga uzimam za ove osnovne stvari,neka hvala.

pozz

Poslednja izmena:
ne kapiram samo kako je kabl jeftin?!
mene kosta godisnje 240eu kabl... plus tv pretplata 400 sbbu i 300ptcu (koji je trebalo spaliti do temelja 5. oktobra, a ne da ih i sad izdrzavamo)

Konfiguracija
CPU: Pentium II,300Mhz
MoBo: Epox P6L4-AX
RAM: SDRAM 256MB
VGA: nVidia GF2,32MB
HDD: Quantum Fireball 5GB
OPT: LG 52X Max
Case: ATX 300W
SND: Genius 4W
Ostalo: Pa imam para,kupio bi jos svasta
C-H-O-T-Y, ako je ovo zaista tvoja konfiguracija onda definitvno ne bi trebalo razmišljati o nečem jačem od dialup-a, već novac koji bi inače dao na wireless ili nešto sl. uložiti u unapređenje/zamenu postojeće mašine.
inače dolazimo do apsurdne situacije da setup wireless konekcije ili nekoliko meseci pristupa, košta više neko komp koji koristiš.

inače se u principu slažem da je dialup konekcija najlošiji vid internet komunikacije i da ako je neko u mogućnosti da pređe na neki drugi oblik internet konekcije, ali mi se za ovaj konkretan primer čini kao "overkill".

možda je najbolje da se za sada držiš dialupa pa u neko dogledno vreme da pređeš na wireless ili adsl.

ps onako usput info - za sat vremena na dialupu skinem oko 16-18mb i to me košta skoro 14din (5.38+8.43) u jeftinijoj tarifi.

pps sve jedno kada se steknu uslovi za adsl (nadam se vrlo skoro) uvešću ga odmah, jer wireless alternativa kod mene je em jako skupa em loše radi.

sta vam je ljudi, dial-up danas radi sasvim dobro kod maltene svih provajdera koje sam isprobao u poslednje vreme Verat, Sezam, Medianis, Beotel i kod svih radi download od 6-6,5kbs odnosno oko 21-22mb/h. Naravno to je puno sporije od wirelesa 256k gde 700mb iso fajl (linux) skinem za 6 sati, wireles radi odlicno i ako neko ima mogucnosti prerporucujem da ga isproba pre adsl-a.

Poslednja izmena:
Evo me posle duzeg vremena,na net idem u jednoj firmi,i to samo kada njima odgovara...

Imam ponudu da uvedem wireless za 35E i jos 900 dinara svaki mesec.Nemam pojma,ali cinjenica da ja taj novac nemam.

Ne bih ja iskoristio celu moc wireless-a i to me najvise koci pri odluci.A dovlaciti celu opremu i ostalo radi piskaranja po forumima,malo downloada i ostalog,glupo je i skupo.

E, krenuo je ADSL u Kikindi, bice zanimljivo... :)

Pa mozes da se prikljucis.... :)

C-H-O-T-Y je napisao(la):
...
A dovlaciti celu opremu i ostalo radi piskaranja po forumima,malo downloada i ostalog,glupo je i skupo.
pa ako su već napisao ono u stavci ostalo u "moja mašina", onda ne vidim neki problem.
šta više ova ili neka skuplja varijanta ti sasvim odgovara :D

ps popravi stavku ostalo.

A, ne ne. To je gramaticka greska sigurno.

Jer da ima para napisao bi "kupicu" a ne kupio bih. Znaci prvo slovo zamenite sa D i dobicete pravi odgovor :)

C-H-O-T-Y imas u hh sobi jako povoljan dial-up flat od 275.din

@C-H-O-T-Y
internet via satellite, recimo astrasat, skuplje ali ko ne moze da bira.... !
http://www.astrasat.net/index.php?lang=sr
postoje two way (ne treba ti nista dodatno za uplink)sistemi koji kod nas treba da se licenciraju, ali ako mozete opremu da dovucete u srbiju to niko ne moze da kontrolise !

Poslednja izmena:
Na moju veliku zalost,tako je.Opet sam na pocetku sto se tice pristupa internetu.

U mom gradu (citaj:selendri) normalno se prikljuciti na net je veliki lukuz.Posle 6 meseci za koje vreme sam imao besplatan net u jednoj firmi,odjednom su ga ukinuli, i sada sam ostao bez interneta.

Naime,kablovski ne mogu da uvucem (nemam teh.uslova),ADSL kod mene ne postoji,bezicni je bezobrazno skup,ali isto veoma los,znaci ostaje mi jos samo glupi dial-up.

Znaci,ja bi sada trebao nekako da se snadjem,ali bilo kako.Razmisljao sam da ipak na net idem preko dial-upa,ali da obratim paznju koliko cu dugo ostajati na internetu,posto moram da uplatim sate i jos impulse koje otkucava telefon.

e bakii...ja sam na Zvezdari na 2km od vukovog spomenika i mogu da slikam kao i ti. Dvojnik, kablovska PTT- tesko njesra, wireless ne mogu.

satelitski internet mi je takodje losa solucija. Meni treba aktivno i upload a sa satelitskim mogu da se slikam.

Poslednja izmena:
Za upload wireless je majka moj paket je 256/256 flat. Koliko sam video ADSL je uglavnom 256/64, 512/128 ili 768/128 nerazumem cemu to odnos 1:4 ili 1:3 ???

Poslednja izmena:
A, ne ne. To je gramaticka greska sigurno.

Jer da ima para napisao bi "kupicu" a ne kupio bih. Znaci prvo slovo zamenite sa D i dobicete pravi odgovor :)

Al je tebi decko dosadno... :)

Bas sam imao lep susret u CT-u.

To se i ja pitam :)

Evo neko prica o ADSL-u u mom gradu :)

Ima nade za sve nas...

Nazad
Vrh Dno