Šta je novo?

Koji 20" TFT?

jero

Slavan
Učlanjen(a)
20.06.2006
Poena
301
ljudi posto ima i nas koji hocemo 20" tft reci te nesto i o njima ko ih ima neka kaze neka iskustva itd??

@NEO
gde u driverima? meni ne nudi nigde opciju za to. imam poslednji zvanicni driver nvidia.
pretpostavljam da govoris o tome da kad ti nudi dva monitora u driveru, ali meni nenudi :(
ono kao primary i secondary diplay.
znaci ni pri boot-u se nepokazuje nista, ako je samo dvi nakacen.
Sad vidim pod "moja masina" da imas potpuno istu graficku i monitor ko ja, kako si namesti dvi??

Poslednja izmena:
@NEO
gde u driverima? meni ne nudi nigde opciju za to. imam poslednji zvanicni driver nvidia.
pretpostavljam da govoris o tome da kad ti nudi dva monitora u driveru, ali meni nenudi :(
ono kao primary i secondary diplay.
znaci ni pri boot-u se nepokazuje nista, ako je samo dvi nakacen.
Sad vidim pod "moja masina" da imas potpuno istu graficku i monitor ko ja, kako si namesti dvi??

Probaj da uradiš uninstal nvidia drajvera za grafiku (pazi da se nezezneš kao ja nekad u žurbi pa da skineš i od matične :() i onga ugasi komp, nakači monitor na DVI a DSUB izvadi iz monitora i onda ga upali.
Ako ti tako nebude radilo nosi monitor na reklamaciju, pošto tako MORA da radi. Meni se recimo monitor nije bunio ni pri menjanju grafičkih kartica sa nVidie na ATI-ja i obrnuto, znači moj radi savršeno, jedino što imam taj jedan BP koji me jako nervira.
Kad neko dođe on ga ni ne primećuje u radu, dok ja ludim zbog njega.

LJudi da li se i na vašim LG l204wt po ivicama ( na crnoj podlozi ) probija plavičasta svetlost,ili je to slučaj samo sa mojim panelom. Naime, na poslu koristim HP1730 tft i kod njega ne primećujem taj efekat ?

Evo sad probah i sa skroz crnom pozadinom, i sa pustenim filmom i nema ni traga
plavicastoj svetlosti . Inace brightness mi je na 65, contrast na 63, gamma 0 .

Meni je rečeno da ako se pojavi 3 u kratkom periodu da ga donesem na reklamaciju da ga zamene, a ako se ne pojave do 6 meseci, onda je na preostalih 2,5 godine garancija na 4 BP.

Ako ti se tokom ukljucivanja racunara ne pojavi slika na monitoru to znaci da je neispravna graficka, monitor ili kabl... Ako posle nece u windowsu, onda je do nekih softwerskih problema...

Meni je rečeno da ako se pojavi 3 u kratkom periodu da ga donesem na reklamaciju da ga zamene, a ako se ne pojave do 6 meseci, onda je na preostalih 2,5 godine garancija na 4 BP.

Hvala, a jesu li ti rekli da treba da budu grupisani, posto su mi u gigatronu (tu sam kupio monitor) rekli malopre kada sam ih zvao da trebaju 4bp na jednom kvadratnom inchu.

Ne meni je rečeno da posle tih 6 meseci na 4 BP na celom ekranu a 3 grupisana, ali 3 grupisana tek posle 6 meseci, do tad je na 3 BP na celom ekranu.

@videx - i meni su baš tako rekli u "gigatronu", a ja sam rekao hvala, doviđenja... 4bp na ceo monitor sam dobio u "monitoru".

ViewSonic monitorima - malo starijim modelima je lepo pala cena, samo ko nas nije došao talas pojeftinjenja - mada ruku na srce nekih modela kod nas ima po jako finim cenama (VP930 = 300eura). Tu cifru iz HG spot-a NI U LUDILU nemoj davati za ovaj monitor jer se on srozao preko na 310$-350$, biće valjda i kod nas neka pristojna cena uskoro.

Kako se frljaju sa tim bad pixelima prodavci... Ko da igrash loto :)
btw zevs je u pravu u vezi monitora: ako zakacis komp samo preko DVI kabla i ukljucis ga a nemash slika na monitoru (koji jeli isto treba da bude ukljucen) nesto je neispravno tu: kabl, graficka ili monitor.

Ja kupih monitor u ,,Monitoru,, i prilikom kupovine mi prodavac reče da je garancija na 4 BP, i 3 godine na uređaj,u tom momentu nisam pogledao šta piše u garanciji......posle 5-6 dana reko aj da vidim to uputstvo za upotrebu i garanciju......kad u garanciji piše da važi za 10 bp !!!!???. Odem sutradan do radnje i pitam ih kako to......rekoše mi da je sve uredu....,,imate garanciju na 4 bp.....a to što piše.....toooo je uopšteno ......,,???

Jel moze neko da postavi screenshotove igara u nizim rezolucijama od native za monitor LG L204WT da vidimo kako to izgleda, posto ja imam msi 6600 vtd , pa da znam dali da menjam i graficku ili mogu malo da se strpim, kad uzmem monitor!

Igrao sam Call OF Juarez, COD2 i Oblivion na 1280x800 i HL2EP1 na 1440x900 i sve
izgleda super ( ovo su rezolucije sa 16:10 odnosom kao i native ) .
Mozes da igras na recimo 1280x1024 ili 1024x768 i da imas crne strafte sa strane ( fixed aspect ratio scaling ) i opet je sasvim ok . Ne preporucujem da drzis monitor scaling jer je onda slika
u 1280x1024 i 1024x768 strecovana i deluje izobliceno .

...ali nevidim zašto bi to radio pošto sam ja takođe na 6600GT terao sve u native (doduče nisam probao Oblivion, ali sam probao CoD2, Fear, NFS MW...) ali sa malo manjim setovanjima, i sve je išlo OK, tako da nevidim razlog zašto bi išao na manje od 1280x800.

...ali nevidim zašto bi to radio pošto sam ja takođe na 6600GT terao sve u native (doduče nisam probao Oblivion, ali sam probao CoD2, Fear, NFS MW...) ali sa malo manjim setovanjima, i sve je išlo OK, tako da nevidim razlog zašto bi išao na manje od 1280x800.

Pa da si terao na rezoluciji manjoj od native ne bi morao da smanjujes setovanja kao sto si rekao i izgledalo bi bolje nego u native sa smanjenim detaljima ;)

Zato mi trenutno u kompu stoji X850XT, baš da bih izbegao takve situacije.

Pa dobro, ali ja mislim da je bolje da smanjis rezoluciju i povecas detalje, ako vec monitor daje dobru sliku na nizim rezolucijama, kao sto rece hejvule ;)

Naravno, ali samo ako primetim da mi u native secka, da ću spustiti na 1440x900 (valjda je ta), a mislim da ispod toga neću ići. Jedini "problem" imam sa igrama ako nepodržavaju wide, pa se rašire, ali šta je tu je :( nadam se da će ovo biti format budućnosti, a hvala bogu imam HDV podršku pa ću moći i da gledam HDTV.

Da li neko zna gde ima da se u beogradu pogleda lg l204wt-sf tft monitor?
Ako neko zna molio bih ga za odgovor.

Jel ima neki razlog zasto vecina vas kupuje lg l204wt a ne od samsunga 204B / 204W.
Hocu da kupim jedan... Ima li razlike u necemu?
Ne znam da li ima neki razlog,mozda cena ako nije kvalitet?
I meni je pomenuti samsung zapao za oko i sad ne znam sta da radim.
Do kraja meseca moram da kupim sebi neki tft,zato sto sam moj sadasnji crt samsung 755dfx prodao drugaru i moram da mu dam do kraja meseca.
U totalnoj sam nedoumici sta kupiti a da se posle ne kajem.Vec sam bio resio da kupim samsung 971p ali se dosta ljudi na forumu zali da je malo sporiji sto se tice odziva prilikom igranja igrica.
Onda sam takodje ovde na forumu citao da ljudi dosta hvale lg l204wt a sad cujem da ga nece biti najmanje jos dve nedelje tako da sam uzeo u razmatranje i samsung 204b.
Video sam ga u tehnomarketevropa na novom beogradu i prvi utisci su da je sasvim ok.
Mislim da mu je odnos strana 16/10 sto bi meni vise odgovaralo nego 16/09.
Molio bih nekoga ko ima pomenuti samsung 204b da iznese neke utiske o njemu.
Sta su mu dobre osobine a sta mu se zamera.
Ja nisam neki preterano zahtevan korisnik sto se tice tft-a.Tft mi treba za svakodnevu upotrebu znaci za surf netom ,malo gledanje filmova i povremeno igranje neke igrice.
Nadam se da ce neki vlasnik pomenutog samsunga 204b javiti i podeliti utiske o ovom monitoru sa nama ovde na forumu.
Pozdrav!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja kupih monitor u ,,Monitoru,, i prilikom kupovine mi prodavac reče da je garancija na 4 BP, i 3 godine na uređaj,u tom momentu nisam pogledao šta piše u garanciji......posle 5-6 dana reko aj da vidim to uputstvo za upotrebu i garanciju......kad u garanciji piše da važi za 10 bp !!!!???
Same here...
E sad, pomalo me nervira ovaj plavičasti oreol na crnoj pozadini, pa me zanima ima li ikak'e šanse da se to nekako reklamira? Kapiram da ne vredi, ali možda neko zna neku foru?

Ja se jaaako dvoumim da li da kupim ili ne..
Na desktop kompjuteru imam crt 17" a imam i IBM laptop sa 15" 1400x1050 i poceo sam sve vise vremena da provodim na laptopu jer mi se jako svidja display tj tako je precizan pogotovo za surfovanje i tekst i kad nesto citam sa .pdf vidljiv je sa svih strana i uglova i nemenja kontrast i boje kao na CRT pa sam odlucio da kupim 20" TFT do nekih ~350evra za desktop i shvatio koliko je komplikovanije kupovanje TFTa od CRTa...i onda sam naucio da postoje razliciti paneli i da meni cenovno samo tn odgovara a da na laptopu imam neki bolji pa neznam sta da radim..
Bio sam u nekoliko radnji po NS ali nijedna nije imala ekrane a kamoli da se pogledaju nego narucuju iz beograda a ja bih hteo da vidim kako izgledaju ti ekrani i tn paneli pre kupovine da se ne bih razocarao...
Razmisljam o tom lgl204wt ili samsung 204B / 205w i mislim da bi mi se vise svideo 4:3 ekran ali moram da vidim uzivo... (ćaletov laptop od della ima widescreen ekran i uopste mi se nesvidja ali to je mozda zbog premale velicine...moyda bi mi se od 20" svideo)
Moze li mi neko reci gde se u NS ili mozda u BG mogu videti ekrani uzivo i gde su najjeftiniji za kupovinu... Nije meni problem da odem do beograda i kupim za manju cenu nego u sto je u ns...

Moze li mi neko reci gde se u NS ili mozda u BG mogu videti ekrani uzivo i gde su najjeftiniji za kupovinu...

Samsung u Samsung Shopu, ali možeš da ga gledaš samo isključenog!
Sličan slučaj sa LG-jem...Milenijum na severnoj tribini stadiona, stoji na polici,takođe isključen (ako ga još imaju).
U NS-u sam jedino u Com Trade-u u TC Dalton video 4 ili 5 uključenih LG i Acer modela(ali ne L204WT).

Poz

Pozzzz svima.
Da li 204wt moze da radi u native rezoluciji (i bez problema) sa integrisanom grafickom (Intel 945GZ cipset).
BTW Ne mislim se igrati na kompu,samo 2D aplikacije mislim da teram:d :type:
I jos nesto - uskoro se pojavljuje novi 24" LG 245WP sa S-IPS panelom,)

jel moze josh neki info o ovom novom LG 245WP? ne netu sam pronasao samo neke kineske sajtove...

Nazad
Vrh Dno