Šta je novo?

Inter Core 2 Duo - E6400 ili E6600 ??

mikelebg26

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
09.10.2005
Poena
319
Posto u narednih par meseci planiram da kupim jedan od ova dva procesora, interesuje me da li neko moze da mi objasni i preporuci sta je bolje kupiti jer je ipak razlika skoro vise od 100 eura koji mi se ne bacaju bas bez veze. Znaci, interesuje me koliko bi dobio vece performanse sa E6600 u odnosu na E6400, pre svega u igrama . Takodjer, interesuje me da li neko moze da mi kaze razliku u performansama izmedju ovog procesora koji imam sada (Inter Pentium 2.8Ghz Prescot) i E 6400, odnosno ovaj prescot i E6600.
Ono sto me jos interesuje da li normalno bilo koji od ova dva procesora pasuju na plocu P5B??? Voleo bih da znam i sledece - posto bi uzeo za neki od ovih procesora jednu od sledecih maticnih ploca u skladu sa budzetom (do 155 eura):
1. Asus P5B (140 eura)
2. Gigabyte GA-965p-DS3 (155 eura)
Koja ploca je bolja i zasto, naravno, da li je P5B ploca losa za gore navedene procesora i da li spada u dobar izbor...???

Molim Vas odgovore ! Hvala!

Poslednja izmena:
Pazi, koliko para toliko muzike. Medjutim dzaba ti jak procesor ako ti je ostatak masine slab. Znaci ako hoces top performanse u igrama bitno je da sastavis izbalansiranu masinu. Naravno E 6600 je zver ali ni E 6400 nije za bacanje. Ja posedujem ovaj drugi i mogu da kazem da sam apsolutno prezadovoljan, ne samo kada su igre u pitanju, nego generalno gledano. Koristim masinu (iz potpisa) za video i foto obradu i nemam zamerke. Kao sto mozes da vidis imam Asus P5B i mogu da kazem da je dobra ploca. Verovatno je DS3 bolja ploca...nije mnogo skuplja od P5B tako da bi mogao da napravis kombinaciju DS3 + E 6400. Mislim da bi bio veoma zadovoljan.

da li neko moze da mi kaze razliku u performansama izmedju ovog procesora koji imam sada (Inter Pentium 2.8Ghz Prescot) i E 6400, odnosno ovaj prescot i E6600.

Ja bi u svakom slucaju uzeo AMD Opteron 140 1.4GHz Box S940 153€ ili AMD Athlon 64 X2 3800+ Box S939 167.05 € a moze i jos jeftiniji procesor posto ti je za igrice potrebno sto vise RAM memorije min 1Gb i mocna graficka kartica tako da mozes dosta para da ustedis.
Ja sam do skoro imao AMD 3200 754 na 2,2GHz a sad Intel 6600 i mogu da ti kazem da razlike ima ali one su minimalne tako da je to u principu bacanje para bar sto se tice igrica jer za razliku u ceni mozes da kupis jaku graficku i dosta memorije sto ce ti sigurno vise znaciti u samim igrama posto te izgleda samo to zanima.

AMD ne dolazi u obzir, jedino Core 2 Duo, pa bi molio jos neke ljude da mi daju savet...znaci E6400 ili E6600 i kolika je razlika izmedju mog trenutnog procesora (Prescot 2.8Ghz) sa E6400 , odnosno E6600???

Ja sam do skoro imao AMD 3200 754 na 2,2GHz a sad Intel 6600 i mogu da ti kazem da razlike ima ali one su minimalne tako da je to u principu bacanje para bar sto se tice igrica jer za razliku u ceni mozes da kupis jaku graficku i dosta memorije sto ce ti sigurno vise znaciti u samim igrama posto te izgleda samo to zanima.

Konacno neko da je iskreno rekao o (minimalnoj) realnoj razlici u brzini izmedju starog AMD-a i novog Intela.

Razumem te da si fan intela, pretpostavljam lose iskustvo sa Thunderbird-om ili Duronom, no uzmi E6400 razlike u brzini su jako male a u parama jako velike !!!
Ostale performanse iste...
E sada razlika izmedju tvog proca i ovoga sada, duplo jezgro, LGA 775 podnozje, vise L2 kesa, a svi znamo da je kod Intela to jako bitno.
Dobro razmisli oko ploce koju hoces da uzmes, jer mislim da su za sada samo dve najbolja opcija Abit AW9D Max i Asus P5WDG 2 WS Profesional. No odluci sam, i ja isto mislim da je AMD bolja opcija za sada.....

Ako hoces da ustedis pare onda bolje uzmi AMD a ako ti novac nije bitan onda 6600.
A da bi me bolje razumeo dacu ti neko poredjenje recimo covek cuje tonove od 16Hz do 20Khz ali to ne cuju svi podjednako ali proizvodjaci prodaju pojacivace koji imaju raspon od 0-100Khz i to za velike pare ali sta vrdi kad niko nemoze da cuje taj ceo spektar.
Sta sam hteo da kazem to sto na papiru (Dijagramu) 6600 ima bolje rezultate pitanje dali ces ti to uopste da primetis kad budes igrao neku igricu cisto sumnjam ali vise ce te kostati.
Nego ti lepo ostavi taj procesor koji imas i kupi novu graficku i dodaj jos malo memorije i imaces extra rezultat.

Nazad
Vrh Dno