Šta je novo?

Polovan CD ili novi DVD?

chakija

Slavan
Učlanjen(a)
22.09.2006
Poena
319
Sta da radim...Prvenstveno mi je bitan kvalitet sa cd-ova i pretpostavljam da je tu cd-player neprikosnoven.Nemam para za novi i deluje mi besmisleno kupovina novog cd-a od nekih 300e ako ima neki dvd koji ima priblizno isti zvuk za manje para.Polovan cd-player iz vise klase je po meni mnogo bolja varijanta...Zanima me misljenje vas ,prekaljenih audiofila 😀 ,koja je po vama najpovoljnija i ima li neki konkretan predlog?
Napomena(ako to nekom nesto znaci 😛 )😛ojacalo Pioneer A-757 i zvucnici Mission M35i.

Ne spadam u kategoriju prekaljenih audiofila, ali, onako, zdravorazumski, ako vec nameravas da dajes 300e, mislim da mozes da uzmes nevidjen DVD uredjaj za taj kesh. Podrazumeva se nov.

P.S. dobar izbor zvucnika 🙂

Sta da radim...Prvenstveno mi je bitan kvalitet sa cd-ova i pretpostavljam da je tu cd-player neprikosnoven.Nemam para za novi i deluje mi besmisleno kupovina novog cd-a od nekih 300e ako ima neki dvd koji ima priblizno isti zvuk za manje para.Polovan cd-player iz vise klase je po meni mnogo bolja varijanta...Zanima me misljenje vas ,prekaljenih audiofila 😀 ,koja je po vama najpovoljnija i ima li neki konkretan predlog?
Napomena(ako to nekom nesto znaci 😛 )😛ojacalo Pioneer A-757 i zvucnici Mission M35i.

Polovan CD-player bi trebao da bude bolji izbor, jer se univerzalni uredjaji teshko nose sa CD-playerima kada je u pitanju reprodukcija audio CD-a, skoro bez obzira na klasu...

Nemam nikakav konkretan predlog, ali pri kupovini polovnih uredjaja otvori "cetvore oci"...

Poz:wave:

Poslednja izmena:
Ne spadam u kategoriju prekaljenih audiofila, ali, onako, zdravorazumski, ako vec nameravas da dajes 300e, mislim da mozes da uzmes nevidjen DVD uredjaj za taj kesh. Podrazumeva se nov.

jel imas neki konkretan predlog?

P.S. dobar izbor zvucnika

Pa u pocetku mi i nije bas nesto legao zvuk,ali posle malo igranja sa pozicioniranjem dobio sam na visokim i sredjim jer mi bas bio prejak.Sad su mi odmakniti od zida 70 cm i dobro sviraju, iako je soba samo 16,5 m2 ,sto je realno za njih malo.

Stvarno nemam pojma, bas nisam pratio razvoj situacije na tom polju, ali rezonujem da ako ovi silni Bezmark DVD plejeri kostaju 50tak evra, dok ovi malo firmiraniji idu za do 100, sta tek moze da se uzme za 300e...

Nisam te skapirao, prvo kazes da neces da das vise od 300€, a onda pitas razbojnika sta do 300€ uzmes 😛 al nebitno...
Ako ti je bitan kvalitet i oces da das oko 300€, sto ne probas sa ovim KLIK kaci se na mreznu karticu ili na wifi, mozes i da nemas zvucnu posto on sam dekodira i ne opterecuje procesor. Samo sto bi morao da prebacis CD-ove u neki lossless (Flac il WMA). Cak su momci sa Red Wine-a i 6moons-a odradili neke modifikacije na spravu koju su nahvalili, znaci da mora da valja... Klik ovde ili ovde🙂

Al sad nesto polovno, za to ti bas ne mogu pomoci mnogo, ali gotovo je sigurno da svi polovni kod nas imaju dobro istrosen laser tako da ne ocekujes previse dug radni vek (osim ako ne zamenis optiku)

Poslednja izmena:
cd player se ne kupuje polovan.
Kupi nov, ako nadjes jos negde marancov cd4000, bio je oko 130e (5000 i 6000 su jedno isto, ne daj se zavarati), ili za bas oko 300e cd6000 sa oznakom ose - tu vec ima smisla malo se isprsiti. Ali to nisam video odavno. Ono sto se moze naci su NADovi koji su preskupi (za to sto pruzaju), C320, najjeftiniji a kosta blizu 300e, zvuci kao serpa pored najjeftinijeg maranca. Tu ti je negde i Yamaha cdx396 ali 100e jeftinija. U jednoj radnji videh i denona, kombo denon-denon-wharfedale, nisam bas odusevljen. Tako da ti je sve otprilike tu negde u nekoj ekonomskoj klasi.
No, za sta god da se odlucis, imaces bolji zvuk nego sa bilo kojim dvd plejerom, provereno. Vidi tu yamahu trebalo bi da dobro sljaka sa pioneerom i missionima. Idealno bi bilo da pre kupovine probas, ali znajuci nase prodavce...

Ono sto se moze naci su NADovi koji su preskupi (za to sto pruzaju), C320, najjeftiniji a kosta blizu 300e, zvuci kao serpa pored najjeftinijeg maranca. .

Najjeftiniji Nad je 521bee i kosta 240e.Dosta sam cuo o njemu i uverio se u sam zvuk i stvarno nije nista posebno, iako je nahvaljen po raznim casopisima i podobijao silne nagrade.Najvise bih voleo marantza 6000 ali promako mi u oglasu 😡 .***, dok se ja odlucim ,sprave prolaze pored mene ,a vreme leti....:bottle:

Nazad
Vrh Dno