Šta je novo?

Da li je crk'o hard disk

hypnotic

Slavan
Učlanjen(a)
23.01.2006
Poena
320
Pre neko vece sam slusao muziku i odjednom je pocelo samo da skripi i kada sam prekinuo pesmu vise nisam mogao nista na hardu da vidim,samo mi je izbacilo poruku "files are corrupted" i posle toga you mhave to format disk...Formatirao sam disk (low level format) i radio je jedan dan i opet ista prica...Inace hard disk je Maxtor 80GB Ata 133 star 3 godine.Da li je vreme da se oprostim od njega?:S:
Zaboravio sam da napomenem da je na istoj grani jos jedan Hard disk(isto maxtor) 160GB
Ostatak konfiguracije
Chieftec 350w
MB: Soltek 75FRN-2-L
512MB Transcend

...Formatirao sam disk (low level format) i radio je jedan dan i opet ista prica...Inace hard disk je Maxtor 80GB Ata 133 star 3 godine.Da li je vreme da se oprostim od njega?:S:
.............

proveri ga najpre Maxtor-ovim Powermax-om ili nekim dr, alatom....

Ne gubi nadu jos je mlad :D ...nista bez detaljne provere,ali vec je priteklo u pomoc strucno lice.

Proveri ga MHDD-om....

Ne moze da skenira sekundarni disk,a nisam hteo da otvaram kuciste da ga prebacujem na master.Probao sam da ga opterecujem i za sada nije prso,videcu dokle ce da izdrzi...

BTW, pretpostavljam da si hteo napisati SLAVE, ne secondary. Moze i to. Manuelno napises paran broj priliko biranja HDD-a, odnosno 2 ili vec odgovarajuci za tvoju IDE konfiguraciju.

Proverio,sve ispravno,al evo opet je poceo da zeza,izgleda da ce biti jos jedan format :mad:

Kako si proverio? Basic, 90 seconds, ili Full media scan? Nema potrebe da budes sadista... Radis low level, ili samo quick format? Proveri IDE kabel ili pin-ove na HDD-u. Verovatno je to LO Maxtor.

Poslednja izmena:
A da,SLAVE,sorry :)

Pa uradio sam jednom full low level format,a drugi put samo quick.Jeste u pitanju LO Maxtor :D

Jos nesto da pitam.Jel se unistava hard disk ako radi neki p2p program i down i up idu sa istog i plus da se slusa muzika?

Poslednja izmena:
Jos nesto da pitam.Jel se unistava hard disk ako radi neki p2p program i down i up idu sa istog i plus da se slusa muzika?

Pa HDD je i predvidjen da radi citanje-pisanje u svim mogucim kombinacijama, naravno kao i svaki uredjaj i HDD se trosi koriscenjem i jedino ako ga uopste ne koristis nece se za to vreme pokvariti. To sto si naveo da u isto vreme radi P2P program i slusanje muzike spada u sasvim normalno koriscenje HDD i ne bi trebalo da se zbog pokvari.

Nazad
Vrh Dno