Šta je novo?

AM2 3800+ ili e6300

joker-ns

Slavan
Učlanjen(a)
15.11.2005
Poena
304
Imam mali problem da se odlucim koji cpu da uzmem???:wall:

AM2 x2 3800+ ili intel e6300 Core2Duo???
Imao sam 3700+ 754 i javio mi se problem grejanja😡 , jer kad poteram malo masinu temperatura je oko 60` a na 65 se restartovao. Tako da mi bitnu ulogu igra i to koji je hladniji??

E sada koji je uopste bolji, ako se zanemari i temperatura, jer je razlika u ceni 25e???

Jedini razlog zasto bi mogao da uzmes X2 to sto imas plocu, memoriju... Ali brate X2 se greje a to ti ne odgovara a i C2D ga kida ipak.

Ako ti je grafika AGP ti si na konju 😉 sa prelaskom na PCIe za iste pare prodane te mozes kupiti i bolju PCIe, na memoriji verovatno nista neces izgubiti posto je njena cena skocila,a za procesor NARAVNO E6300!Nema veze sto je malo skuplji dosta je bolji...🙂

Poslednja izmena:
Grafika mi je vec PCI-E, a za memoriju kazu (ako ne lazu) da je skocila cena!!!

Sto se tice CPU ne znam na koliko radi 3800+, verovatno 2400,2500, ali neka me neko prosvetli za e6300. Ako su me dobro prosvetlili na njemu pise 1.86, pa kako su meni rekli, to je 2x1.86 tj. 3.7, pa ako je tako.... onda je to to bez razmisljanja!!!
Samo da proverim koliko se jos greje.
Koliko znam inteli nemaju problema sa grejanjem!!

Ako su me dobro prosvetlili na njemu pise 1.86, pa kako su meni rekli, to je 2x1.86 tj. 3.7, pa ako je tako.... onda je to to bez razmisljanja!!!

Ne moze to tako da se gleda. Druga stvar sta ti vredi da uporedjujes frekvencju procesora sa totalno razlicitom arhitekturom, besmisleno. Uzmi ti lepo C2Duo kao i svi ostali i ne razmisljaj 🙂

Da gledao sam tu plocu i sasvim je ok.
Sto se tice cene, nisam mislio striktno 100e, moze to da seta!
Jedino se bas ne mogu isprsiti za ASUS P5W DH koji bi mi tako legao, ali je preo 200e ili kao npr. Intel D975XBX...:-devil-:
Tako da sam u Gigabyte ploci video nesto sto mi se svidja, ali rekoh da vidim da li neko ima bolji predlog?
Kao neki Gigabyte GA-965P-DS4!!!

Kao neki Gigabyte GA-965P-DS4!!!

Razlike izmedju DS3, DS4 i S3...

- DS3 i DS4 imaju Marvel 8053 GigaLAN
- DS4 ima ICH8R chip (podrska za RAID)
- DS4 ima 8 SATA konektora (ostale po 6)
- DS4 ima firewire
- DS4 ima dva PCI-Express X16 (X8) (ostale dve po jedan)
- DS4 ima dva PCI slota, a ostale dve po tri
- DS4 ima Dual BIOS, a ostale dve Virtual Dual BIOS
- i vec pomenuto DS3 - solid capacitor motherboard design, a S3 "obicne" kondenzatore

Inace sve ploce imaju istu zvucnu kartu.

Ja kad bih sebi uzimao (a hocu, krajem godine 🙂 ) uzeo bih DS4 zbog bolje uradjenog hladjenja i firewire-a. A skuplja je od DS3 nekih 35-45e...

Poslednja izmena:
То звучи врло лепо ,али .....Није мала разлика од 100-150е и то само за плочу!!!Сви глас сте повикали С2D ,а нико се скоро до stormwatch153-поста није(ни на памет пало) сетио да напомене да то боље кошта 100-150е више.То је већ за размишљање зар не?

@joker-ns:Немој да ме схватиш погрешно.Добар је то избор ,али кошта доста више.Ти имаш и вољан си да додаш ,али неком другом ови ''савети'' су апсолутно бескорисни.За 100е- и више ,наравно да треба(и мора) да буде боље(за толико више пара боље да може да лети).

Eh!
Vidi ovako.... ja sam vec imao 3.7+ sa 754 socketom i socket je bio jedan od bitnih razloga za prodaju. Sada se postavilo pitanje da li ako sam vec imao high konfiguraciju zadrzim neki nivo napretka ili se uokviriti u cifru koju sam dobio za moju konfig!
Meni trenuno nije tesko dodati neku cifru i uzeti nesto sto je novijeg, boljeg resenja, nego da se spustam nize, pa da mi bude veliki izdatak uzimati nesto bolje!

E sada sam pitao ljude AMD ili INTEL i svi se slazu da je INTEL trenutno bolji. Razlika u ceni je evidentna tj. zavisi kakvu plocu hoces , jer je tu bas saroliko sa cenama!!

Za AMD CPU+MB izadje nekih 230e sa solidnom plocom
Za INTEL CPU+MB 330e sa boljim CPU i mnogo boljom plocom (ploca je moje preterivanje)
Mislim mogu ja da sastavim Intela sa istim cpu i drugom plocom za 200e ali....

Nadam se da me shvatas sta mije cilj!!!

Da ,shvatam.A kao shto i sam kazesh razlika je evidentna.Za 100e vishe to i ima odgovarajuce perfomanse za tih 100 evra vishe.
Meni je zasmetalo ,shto su svi skocili vicuci Intel C2D ,a da se niko nije potrudio da pomene cenu svega toga.Moj prvi komp je bio intel-based ,a sledeci amd.Nisam pristalica ,ni amd-a ,ni intel-a.Vec onog ko nudi najvishe i najbolje kad se pogleda odnos cena/perfomanse+kvalitet.U ovom trenutku intel je u prednosti ,ali ne drasticno,tj.ako hocesh za malo para amd ,ako imash kinte intel(vrlo grubo receno).

off@
zanimljivo je kako sada ovi sto predlazu amd-a nisu nista pricali kada je x2 3800+ kostao 350e (ne tako davno btw 😉 ) i kad je lanparty kostao 250e nego su svi hvalili amd samo tako a sad opet je kao bolji za kupovinu.alo bre davali ste 500e za venice+lanparty sada za te pare moze da se kupi e6600+p5b deluxe recimo a razlika je d*pe i oko ide tehnologija napred sta ces pomirite se s'tim i batalite vise te "savete" uzmi amd.da ne pominjem kako "dobro" rade am2 ploce i opet kad izadje lanparty za am2 kostace 200+e i sta onda?opet cete pricati amd bolji i jeftiniji...malo sutra 😉

off@
zanimljivo je kako sada ovi sto predlazu amd-a nisu nista pricali kada je x2 3800+ kostao 350e (ne tako davno btw 😉 ) i kad je lanparty kostao 250e nego su svi hvalili amd samo tako a sad opet je kao bolji za kupovinu.alo bre davali ste 500e za venice+lanparty sada za te pare moze da se kupi e6600+p5b deluxe recimo a razlika je d*pe i oko ide tehnologija napred sta ces pomirite se s'tim i batalite vise te "savete" uzmi amd.da ne pominjem kako "dobro" rade am2 ploce i opet kad izadje lanparty za am2 kostace 200+e i sta onda?opet cete pricati amd bolji i jeftiniji...malo sutra 😉

Sta je bilo nekad, bilo je nekad. Danas se gleda samo danasnje stanje (u to vreme je taj x2+ lanparty bilo kakvu intel kombinaciju jeo za uzinu).

Ako verujemo Miskovom izvestaju o razlikama u cenama, ispada da je ploca za intel skuplja oko 50-ak eur-a, procesor sudeci po pcberzi i oglasima, takodje je skuplji oko 50-ak eura, sto izadje oko 100€ razlike u korist Intel platforme. Dakle, dosli smo ponovo na onu staru, "koliko para...".

off@

Heh, sefe nije bas tako, npr ja sam dok X2 nije drasticno pojeftinio (THANX C2D!) bio zagovornik Semprona 2800+ koji je OC na DFI 4X Infinity tukao skoro svaki daleko skuplji Venice (ili u najgorem slucaju bio rame uz rame sa njim), X2 je duplo (pa i vise) pojeftinio i sada nema razloga kupovati Semprone i Venice u AMD svetu, Core 2 Duo jeste brzi od AMD-a ali da je cenovna razlika izmedju platformi 30-50 eur prelazak bi bio momentalan i logican, ovako dok kvalitetna C2D ploca i najjeftiniji Core 2 Duo procesor kostaju 100-150 eur vise od AMD-a, AMD X2 je jos uvek bolje resenje za vecinu ljudi a brzinske razlike su u vecini slucajeva neprimetne, evo ja bi se strasno zeznuo da sam uzeo E6300 pre mesec dana posto nisam imao pojma o nekompatiblinosti C2D sa CCE SP enkoderom, ne znam sta bih uradio da sam dao 130 eur vise za Intela.

Nazad
Vrh Dno