Šta je novo?

pentium D820 dual core buka

milanlj

Čuven
Učlanjen(a)
09.07.2000
Poena
619
Interesuje me da li moze da se zameni originalni kuler od ovog procesora jer je u idle buka minimalna, ali kada je opterecen postaje avion. Takodje, da li moze kuler na Gigabyte 6800GS da se zameni sa nekim drugim, jer i ovaj kad je opterecen zvuci kao avion. Koje su po vama preporuke da se eventualno ta dva kulera zamene, a pritom da ne bude previse skupo.

Hvala

Moja preporuka je TT Silent Tower koji je relativno tih tj. kada je broj obrtaja ispod 1500 rpm skoro da se ne cuje (kod mene je na 1000 rpm i bukvalno je necujan) a hladi dobro. E sada, pojam buke je relativna stvar i zavisi na sta si navikao (meni je ispocetka bio tih i na 2000rpm dok danas ga ne cujem tek ispod 1000rpm). Najbolja stvar je cena koja je bila pre oko 6 meseci oko 25 eur za novog, a polovnog su neki nabavljali i za 10 eur, koja mu je danas cena ne znam ali ako je jos niza onda je to po meni dobar izbor.

Moja preporuka je TT Silent Tower koji je relativno tih tj. kada je broj obrtaja ispod 1500 rpm skoro da se ne cuje (kod mene je na 1000 rpm i bukvalno je necujan) a hladi dobro. E sada, pojam buke je relativna stvar i zavisi na sta si navikao (meni je ispocetka bio tih i na 2000rpm dok danas ga ne cujem tek ispod 1000rpm). Najbolja stvar je cena koja je bila pre oko 6 meseci oko 25 eur za novog, a polovnog su neki nabavljali i za 10 eur, koja mu je danas cena ne znam ali ako je jos niza onda je to po meni dobar izbor.

Mislis da je taj silent tower tisi od ovog intel box kulera? A sto se grafcke tice, jel imas neki predlog?

Ne znam da li je tisi od box kulera (posto ga nikada nisam cuo) ali kao sto rekoh na 2500 rpm je bucan dok se na 1000 rpm ne cuje (bar ga ja ne cujem) a sto se tice hladjenja na 2500 rpm u full load-u ne prelazi 40 C dok na 1000 rpm u full load-u (s&m) temperatura je maksimalno isla do 57 C, sa box kulerom na max broju obrtaja temp mi je isla do 65 C, naravno sve ovo se odnosi na moj prescott 3.2. Mislim da su ovo dobre performanse za 25 evra koliko sam ga ja platio, stvarno ne znam koliko sada kosta i gde ga ima ali pretpostavljam da bi trebalo da bude jos jeftiniji (ali ko ce ga zanti), videh da ga ima IMTEL za 2600 din.
Sada videh i sonic tower kod imtela koji je samo malo skuplji a on je sigurno tisi od box kulera 🙂 . Mislim da bi ti to bilo najbolje resenje samo ako moze da stane u kuciste 🙂

A sto se grafcke tice, jel imas neki predlog?

Ne znam stvarno posto i ja mucim muku sa mojom 6600GT (dok drzim ventilator na 40% buka je prihvatljiva).

Poslednja izmena od urednika:
Za graficku:
probaj prvo da u riva tuneru usporis ventilator u 2D, ako ne moze, ili ti ne odgovara, onda klasika - Zalman VF700/VF900 ili AC Silencer za tvoj model kartice.

Ja sam samo stavio 12cm fan na kuciste, a sreca pa mi je taj fan udaljen svega par cm od intelovog box procesorskog kulera pa sav vazduh struji preko njega. Bukvalno mi nijednom do sada nije prebacio u vecu brzinu, non-stop je tih.

Ja sam samo stavio 12cm fan na kuciste, a sreca pa mi je taj fan udaljen svega par cm od intelovog box procesorskog kulera pa sav vazduh struji preko njega. Bukvalno mi nijednom do sada nije prebacio u vecu brzinu, non-stop je tih.

ja imam tri 8-ice u kucistu, one su skoro necujne ali i dalje se ovaj box kuler ubrzava. Kad ukljucim onu AI opciju i BIOS-u koja regulise brzinu ventilatora onda je buka manja, ali je za 10 stepeni veca temperatura u idle modu tada. Nisam jos probao pri nekom heavy load-u. Primamamljiv mi je taj sonic tower. Turim mu jednu 12-icu da mu duva i valjda bi odradio posao. Ali posto nije jeftin, treba mi prvo da mi neko kaze njegovo iskustvo. Hteo bi i da dignem procesor sa 2,8 na 3,2 GHz pa me zanima jel bi i tad bio na visini zadatka ili su moja ocekivanja previsoka

Poslednja izmena:
COOLER MASTER
GLACIAL TECH

pribunari malo sajt i kontaktiraj PIN posle toga de ima da se nadje
Ne znam vise tacne oznake modela
uglavnom trazi po 2200rpm FIX

Obzirom da imas 8xx model koji se greje katastrofa ja nebih razmisljao ni o cemu drugom nego o nekom od Zalman modela (7700 9500 9700); za graficku zalman 700 ili 900 kao provereno resenje!

Nazad
Vrh Dno