Šta je novo?

Koji tel. sa FM, MP3, SD, USB?

• Začetnik teme Začetnik teme darkop
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

darkop

Čuven
Učlanjen(a)
03.02.2003
Poena
609
Posto bas i ne pratim trziste i modele telefona, a stari je vec odavno zreo za penziju, moram uskoro da nabavim nesto.Ideja je da nadjem neki model koji bi imao FM, MP3, SD slot i USB prikljucak.Postoji li neki model koji zadovoljava kriterijume?Kamera, OS, MMS... i slicne stvarcice me apsolutno ne interesuju.Kapiram da svi noviji modeli imaju kameru, ali bi mi, stavise, odgovarao i neki stariji model koji moze i polovan da se nadje.Idealno bi bilo kad bi se jos prijavljivao kao drajv na komp.Tezak zadatak? Postoji li nesto slicno?Nokia, NEC, Motorola...?Hvala unapred.

Poslednja izmena:
Nokia N-Gage. Nema kameru, umesto SD koristi MMC. Najbolji mp3 na mobilnim telefonima, FM stereo, Symbian OS v6.0.
Jedino izgled može da te spreči da ga pazariš ali ima ljudi kojima se baš sviđa tako da je to stvar ukusa...

Motorola E398 (65 000 boja), i Motorola Rokr1 (262 000 boja), stereo zvučnici, i dobiješ kick ass slušalice uz njih. Imaju bolji mp3 od Ngage-a, i nisu toliko glomazni, a pritom imaju i kamerice (koje i nisu nešto ali mogu da posluže). N Gage (4096 boja) bi bio logičniji izbor ako voiš 3d igrice, i ostale symbian džidža bidže (mada koliko vidim ti si napisao da te to ne interesuje).

Poslednja izmena:
Ni E398 ni ROKR nemaju FM radio, a pritom primaju MicroSD (iliti TransFlash) kartice...

nije tezak zadatak
Nokia N-Gage
ispunjava sve tvoje zadatke 🙂
kad pazaris SD karticu imas adapter za MMC
sljaka i kao drajv na komp
jedino sto lici na onaj noz sto seku burek,ili na parce lubenice
ali stvarno je n-gage zahvalan telefon,jedva sam se rastao od njega
ali uzeo sam bolji 😉

Motorola E398 (65 000 boja), i Motorola Rokr1 (262 000 boja), stereo zvučnici, i dobiješ kick ass slušalice uz njih. Imaju bolji mp3 od Ngage-a, i nisu toliko glomazni, a pritom imaju i kamerice (koje i nisu nešto ali mogu da posluže). N Gage (4096 boja) bi bio logičniji izbor ako voiš 3d igrice, i ostale symbian džidža bidže (mada koliko vidim ti si napisao da te to ne interesuje).
Do dana današnjeg konkurencija (sve sem Nokie) nije napravila telefon koji kvalitetnije reprodukuj mp3 od N-Gage-a! SE se opasno približio i to je to. Motorola, Samsung i LG još uvek ne mogu da joj prismrde.

mozda je bolje ali sigurno i skuplje resesnje
Nokia 6230i
moze polovna da se nadje za 120-130e
ispunjava sve uslove
imgbig.jpg

Model : 6230i
Mreže : 900Mhz, 1800Mhz, 1900Mhz,
Dimenzije : 103x44x20 mm
Težina : 99 grama
Oblik : monoblok,
Antena : interna
Tastatura : numerička,
Baterija: Li-Ion
Kapacitet : 900 mAh
Fabrička oznaka : BL-5C
Ostalo : vibracija,
Ekran
Glavni
Tip : TFT
Broj boja : (16-bit) 65.536 boja
Rezolucija : 208x208 piksela
Kamera
Glavna
Orijentacija sočiva : sa zadnje strane
Broj piksela senzora : 1.3 megapiksela
Rezolucija fotografija : (SXVGA) 1280x1024 piksela,
Ostalo : video zapis, digitalni zoom,
Zvuk
Reprodukcija
Zvučnici : mono
Slušalice : stereo
Melodije : monofone, polifone,
Format melodija : mp3, aac,
Kanala polifonije : 64
Ostalo : spikerfon, fm radio prijemnik,
Memorija
Interna
Kapacitet : 32 MB
Maximalno slobodno : 27 MB
Eksterna
Podržani formati : MMC,
Maximalno podržano : 512 MB
Softver
Operativni
sistem
Vrsta : fabrički
Verzija : Series 40 2.0
Podržani formati : mid, amr, aac, mp3, 3gp,
Java
Profil : MIDP 2.0
Konfiguracija : CLDC 1.1
Funkcije
Osnovne : kalkulator, kalendar, štoperica, alarm, konverter,
Napredne : komandovanje glasom, snimanje glasa,
Komunikacija
Lokal
Kablom na : USB port,
Bežično : infracrveni port, bluetooth,
Udaljeno
Prenos podataka : GSM (9,6 Kb/s), GPRS (115 Kb/s), EDGE (236 Kb/s),
WAP pretraživač : 2.0
Email protokoli : POP3, IMAP4, SMTP,
Podržane tehnologije : SMS, MMS, Push-to-talk, SyncML,

Poslednja izmena:
pa nisam probao MP3 na 6230i
ali nek proba
n-gage ima zvuk strava,sta god rekle cifre i hardver ja sam ukljucivao u nju sluske AKG 240d
images
studiske i zvuk je bio neverovatno dobar
sad imam Motorolu A1000 na njemu je zvuk strasan a sam fon ima na sebi strava stereo zvucnike

da ti imas onu vezu koju meni osporavas shvatio bi da sam samo obrnuo MMC-SD

Al se ti frljas sa skracenicama... MMC-u ne treba adapter da bi radio u SD slotu! RS-MMC doduse ima adapter ali je to parce plastike koje je produzava da bi mogla da se lepo ubaci u normalan SD/MMC slot.

PS: Ako ti FM nije toliko vazan slobodno uzmi Motorolu ROKR, bez problema se nosi sa Ngage, ako cak nije bolja

Poslednja izmena:
necu vise
ima adapter MMC-SD i bez njega nemoze da namestis karticu jedino da pod/sprajcujes 🙂 sa letvicom jer je slot za SD velik
moze da radi rukom ako drzis jer su kontakti na kartici isto rasporedjeni i na MMC i na SD
znam o cemu pricam jer imam ispred sebe i MMC kartiu sa parcetom plastike(mada ima i metala) koja omogucava da se MMC "nabode" i lepo radi na n-gage
ko neveruje neka pogleda sliku
i neka mi se skine...

Prilozi

• PIC000005_resize_resize.jpg
    PIC000005_resize_resize.jpg
    4.3 KB · Pregleda: 60
  • PIC000006_resize_resize.jpg
    PIC000006_resize_resize.jpg
    4 KB · Pregleda: 54
Poslednja izmena:
Nemoj vise leba ti... to sto si ti stavio je RS-MMC (liti MMC mobile), ono RS mu dodje reduced size. MMC kartica pune velicine je ovo
apacer-mmc-card-2gb-tm.jpg
i kao sto vidis nema potrebu za adapterom. Darkop je kad je reko SD slot najverovatnije mislio na MiniSD ili cak MicroSD (Transflash) u cije slotove ni jedna druga kartica sa ma kojim adapterom ne moze da se udene zbog fizicki razlicite konstrukcije kontakata

da ti imas onu vezu koju meni osporavas shvatio bi da sam samo obrnuo MMC-SD
Obrn'o se meni stomak od smeha...

Sinko, MMC i SD karice, bez ikakvih prefixa, sufixa i drugih dodataka, se razlikuju u debljini i broju kontakata (i brzini, ali to nije sad vazno). Ta koju si ti pokazao je RS-MMC (reduced size), upola kraca od standardnih MMC kartica, pa joj treba adapter (parce plastike/metala) kako bi po potrebi mogla da glumi normalnu MMC. Inace, postoje MMC-only uredjaji kod kojih je slot debeo (ili tanak) da nije moguce nikakvim adapterom, sem mozda mmodela "Cekic i turpija", u njih ubaciti SD karticu. N-gage je jedan od tih uredjaja, sto znaci da Darku ne odgovara.

Ajde sad proveri veze...

Za poredjenje velicina SD (MMC) - MiniSD - MicroSD
SD_miniSD_microSD.jpg

Mini i Micro SD nazivi su marketinski trik, posto same kartice nemaju veze sa SD formatom, sem sto se gotovo obavezno uz njih isporucuju adapteri
microSD.jpg

koji, slicno RS-MMC karticama, pretvaraju ih u full SD. A taj adapter bi realno mogao da bude i u formatu Compact Flash, xD, MemoryStick,...

Ista prica je i sa nadolazecim MicroMMC.

Poslednja izmena:
6230i ima ekstremno losu MP3 reprodukciju. Vrlo je tiha...

Aaaaa,sigurno...Imao sam 6230i 6 meseci,i kad uporedim mp3 playback sa njim i N70 koji sad imam mogu samo da kazem da 6230i daje bolji zvuk,kompletniji-u njegovom zvucniku,naravno.I nije stvar u tome dal je reprodukcija tiha ili glasna,ako je vec glasna,trebalo bi i da ima kvalitet-opseg,a ne da jadan zvucnik treshti(glasno se cuje),a on jadan busterishe-grmi-to treba jednom u zivotu razgraniciti.
Preporuka za 6230i,samo zameram mali display.

a da izbacimo sd i ubacimo koju W seriju iz SE radionice?mozda w810? ima sve od navedenog sem sd formata tj mem stick duo pro....
nema stanley'a da se oglasi...

Aaaaa,sigurno...Imao sam 6230i 6 meseci,i kad uporedim mp3 playback sa njim i N70 koji sad imam mogu samo da kazem da 6230i daje bolji zvuk,kompletniji-u njegovom zvucniku,naravno.I nije stvar u tome dal je reprodukcija tiha ili glasna,ako je vec glasna,trebalo bi i da ima kvalitet-opseg,a ne da jadan zvucnik treshti(glasno se cuje),a on jadan busterishe-grmi-to treba jednom u zivotu razgraniciti.
Preporuka za 6230i,samo zameram mali display.

Ko uopste prica o MP3 reprodukciji sa ugradjenog zvucnika??? Govorim o zvuku u slusalicama.

slusao sam zvuk sa W800i i mogu vam reci da zvuci OK, sa dovoljno bass-a, ali na slusalicama od K750i. u poredjenju sa mpx200 i philips HE590 slusalicama (budz mod :d) zvuk je tisi, ali kao sto sam vec rekao puniji. Ja bih ipak galamu, tj. mpx200 :d inace mpx220 ima isto prilicno dobru mp3 reprodukciju

slusao sam zvuk sa W800i i mogu vam reci da zvuci OK, sa dovoljno bass-a, ali na slusalicama od K750i.
Ovo je najvaznija recenica u tvom postu!!NE MOZES da poredis W800 sa tudjim (dosta losijim) slusalicama i onda tvrdis da je losiji zvuk od MPx200 sa jos boljim slusalicama od standardnih!
Pozdrav ,)

onda bi trebao da znas da su W800i i K750i "ispod haube" isti i da je moguce flesovanje K750i na W800i bez imlo problema. sem toga, sta fali originalnim slusalicama od K750i? ja sam samo rekao da preferimam glasniji zvuk nego zvuk koji ima dosta bassa - kad vec moram da biram izmedju ta dva...

inache te philips sluske nisu nista posebno, pogotovo posle skoro 2 godine od kako ih archim :d

ako nisi probao original sluske koje idu uz W seriju onda nista nisi ni cuo jer su sluske koje idu uz k750 nebo zemlja od W serije koje su vrh i to je cinjenica!

Nazad
Vrh Dno