Šta je novo?

''sistemska'' poruka

neo geo

Čuven
Učlanjen(a)
21.11.2005
Poena
695
Ovo mi iskace povremeno, ne znam sta je u pitanju i kako da ga se resim ...

znaci prozor na sred ekrana, na dnu ima samo ''ok'' da se klikne, a glasi:

Messenger Service

Message from FROM to TO on -datum-

STOP! Windows requires immediate attention.

Windows has found 55 critical system errors.

To fix the errorse please do the following:

1. Download registry update from www.helpfixpc.com
2. Install registry update
3. Run registry update
4. Reboot yor computer

FAILURE TO ACT NOW MAY LEAD TO SYSTEM FAILURE!

Naravno, na pamet mi ne pada da slusam ove isntrukcije, a sistem normalno radi ....

Sta je ovo ?

Desni klik na my computer> manage. Zatim Services and applications>Services pa onda na desnoj strani nadjes Messenger. Desni klik ma properties, pa startup type disabled i posle toga stop. Neces vise imati takve probleme.

Uh, super ... ionako mrzim sve vrst m$ messengera😛 ... pretp i da je tih 55 kriticnih gresaka teska glupost

Inace, imam xp sp1 i nikad ne radim update :banana:

Baš zato ti se to i pojavljuje... mada naravno da klikneš na taj link ne bi uradio ništa pametno.
Usput, čudi me da nisi nahvatao nekog crva do sada, ima ih par koji prolaze kroz SP1 kao kroz sir ako nemaš neki dodatni firewall.

Imam fw, naravno (comodo) a sp1 sam stavio kad sam reinstalirao jer prednjasnji xp sp2 nije bas hteo da pusta adsl kako treba ...

Start - run - services.msc pa iskljuci Messenger Service; Predlog je da stavis XP sa slipstrimovanim SP2, manje ce da te boli glava.
Ili koristi autopatcher.

Poslednja izmena:
Imam fw, naravno (comodo) a sp1 sam stavio kad sam reinstalirao jer prednjasnji xp sp2 nije bas hteo da pusta adsl kako treba ...
Pa i ne radi ti nešto taj firewall kada je propustio net send poruku.

LoL....jedan moj ortak je dobio ISTU poruku preko ISTOG servisa...i kliknuo je OK....posle toga mu se sistem toliko popravio da je jedini izlaz bio format....

Poslednja izmena:
pravi muskarci ne instaliraju servis pekove :eyebrows:
lakse je svakih 7 dana instalirati windows nego jednom mesecno najnovije zakrpe
a i ti messengeri...ko to uopste koristi? :banana:
btw. sta znaci "pusta adsl"?

Poslednja izmena:
Ne instaliram update i slicno, a win mi 'traje' po godinu i vise dana, bez problema u radu, bio to SP1 ili SP2 ...
Izmenjao sam sskoro sve firewalle i ovaj zaista ne pravi probleme.

Poslednji win sp2 je bio dosta star doduse, i kad sam nakacio adsl, sve se vuklo, cak i http leech ... prikljucim adsl na drugi komp sa jos stariji sp1 i adsl normalno radi ... i sto bi sad izmisljao nesto trece, vec sam stavio isti xp sp1

Gde da nadjem xp sa 'slipstrimovanim sp2', i sta je to uopste ?

To je instalacija XP-a koja sadrzi SP2. Mozes i sam to da odradis ako imas samostalni SP2 i instalacioni CD od WinXP, imas po netu uputstvo.

Izmenjao sam sskoro sve firewalle i ovaj zaista ne pravi probleme.
Lepo je to što ti on ne pravi probleme, ali ne bih rekao ni da radi svoj posao kako treba čim ti je propustio te poruke. Čak i default XP SP2 firewall blokira tu vrstu saobraćaja.

Desni klik na my computer> manage. Zatim Services and applications>Services pa onda na desnoj strani nadjes Messenger. Desni klik ma properties, pa startup type disabled i posle toga stop. Neces vise imati takve probleme.

Pa po ovom redsledu meni nema Messenger evi i printscreen.

Prilozi

• messenger.jpg
    messenger.jpg
    127.2 KB · Pregleda: 71
@Luka-d
Moras da kliknes na 'services', pa ces da dobijes listu koja zauzima jedno dve strane, i tu nadju messeger. Dalje radi onako kako je doggy napisao.

Aha evo sada sam resio sada vise ne pravi poruke.

Hvala

Nazad
Vrh Dno