Šta je novo?

Google Talk bez Gmail-a! GTalk + Skype!

• Začetnik teme Začetnik teme ZoNi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ZoNi

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.08.2000
Poena
859
Za koriscenje GTalk-a vise nije potreban Gmail nalog!

Now anyone can Talk
Google Talk is now open to everyone! Until now, users needed a Gmail account to use Google Talk. Now, anyone can use the service by creating a Google Account.

Takodje, Google i eBay (vlasnik Skype-a) se medjusobno priblizavaju!

Google Talk's got a new gig. Google and eBay have signed an agreement around text-based advertising and "click-to-call" advertising, in which Google Talk and Skype will power voice calls between customers and merchants. (Read the full press release here.)

Just as exciting are our plans to explore interoperability between Google Talk and Skype, making it easier for our users to chat with one another. This is just another step in our commitment to interoperability via open, industry standards.

Lewis Lin
Product Marketing Manager, Google Talk

Od kad je ovo na snazi i da li ima nešto još novo za Gmail kao na primer slanje mejla odredjenog dana u odredjeno vreme,kao kad se šalju čestitke za rodjendan sa nekih sajtova (E Card)

magic21, vec te je jedan kolega forumas zamolio da ne pises takvim slovima vec da pises standardnim, jer je jako testo za citanje na Benchmark Blue temi i umara oci pa sam porao da markiram tekst da bi procitao.
Trebalo bi da radi od 01.10.2006. kako sam informisan, a ovaj drugi deo pitanja vec si pitao u par tema, ali izgleda da niko ko je citao teme ne zna za tu mogucnost.

Da li to znači da sad može da se četije sa bilo kojom Email adresom?
I da li je neko to već isprobao.

pa, magic21, ***, eno ti ga link gore, pa probaj! 🙂

a "slanje mejla odredjenog dana u odredjeno vreme" --- hm, nisam video da to moze... mislim da je odgovor JOK
Imam ja već dve i po godine i Gmail i od pre par meseci i Google Talk,nego pitam da li može da se četije sa drugom email adresom,***.😉

Šta je bolje koristiti - GTalk ili Skype? Ja bi da probam jedan, ali neću oba 🙂

GTalk.

A bar neki komentar - zašto? 🙂

A kompatibilan je sa Skype-om?

Samo je pitanje da li ti treba kamera i ostale pogodnosti koje nudi skype (pozivi)...

Šta mi onda vredi GTalk, ako ne mogu da zovem ljude koji su na Skype-u. Svi koji su mi rekli "ajde više instaliraj Skype, da pričamo" (prijatelji koji su napolju i par poslovnih kontakata), koriste Skype, pa ne znam što mi uopšte preporučujete GTalk? Da bih ja sad sve njih iscimao da to instaliraju? Svašta!

Šta mi onda vredi GTalk, ako ne mogu da zovem ljude koji su na Skype-u. Svi koji su mi rekli "ajde više instaliraj Skype, da pričamo" (prijatelji koji su napolju i par poslovnih kontakata), koriste Skype, pa ne znam što mi uopšte preporučujete GTalk? Da bih ja sad sve njih iscimao da to instaliraju? Svašta!

Ma Skype je bre standard. To svi koriste. Doduse, ako ces da zoves ZoNi-ja moras da koristis GTalk 🙂

Poslednja izmena:
Ma ne, nego ne znam nikoga ko koristi GTalk. Skype jeste standard i ne znam što ga zoveš bloatware kad radi kao munja. Brži je i od ICQ Lite pet puta...

Skype jeste standard i ne znam što ga zoveš bloatware kad radi kao munja. Brži je i od ICQ Lite pet puta...
ne znam koliko brzo radi ICQ Lite, ali znam da je Skype 2.6 oko 15MB, dok su, primera radi, GTalk i Miranda (zajedno) teški oko 3MB... a to da je Skype standard... pa, izgleda da jeste, mada je MSN vrlo blizu takodje (bar po mom iskustvu)...

uzgred: http://en.wikipedia.org/wiki/Skype

Poslednja izmena:
Zbog toga je bloatware? Zato što je 15 mega? Skype bre leti na CT konfi od 200 evra koja je u redakciji PC-ja. Ne znam šta ti onda imaš u mašini!?

Zbog toga je bloatware? Zato što je 15 mega? Skype bre leti na CT konfi od 200 evra koja je u redakciji PC-ja. Ne znam šta ti onda imaš u mašini!?

Ma ZoNi se tripuje. Skajp radi ko zmaj. Jedini barem meni relevantan problem je što je za SkypeOut (zvanje brojeva fixne telefonije) potrebna 512/128 konekcija da bi radio bez kašnjenja i rupa, ali je to više problem naše države (žalosti zvane Telekom) nego Skypea.

Poslednja izmena:
Ma ZoNi se tripuje. Skajp radi ko zmaj. Jedini barem meni relevantan problem je što je za SkypeOut (zvanje brojeva fixne telefonije) potrebna 512/128 konekcija da bi radio bez kašnjenja i rupa, ali je to više problem naše države (žalosti zvane Telekom) nego Skypea.

To treba sa provajderom da resis (ping), nema veze sa brzinom. Radi i na 128-64.
Jedini RELEVANTAN problem sa Skajpom je njegov server mod, zbog kojeg je zabranjen na brojnim univerzitetima u SAD. Naime, neaktivan Skajp moze itekako da trosi propusni opseg tako sto konekciju treceg lica koristi kao relej ne bi li poboljsao kvalitet i brzinu veze dva korisnika.
Da ne objasnjavam, potrazite na googleu ako vam nije jasno.

Poslednja izmena:
To treba sa provajderom da resis (ping), nema veze sa brzinom. Radi i na 128-64.
Jedini RELEVANTAN problem sa Skajpom je njegov server mod, zbog kojeg je zabranjen na brojnim univerzitetima u SAD. Naime, neaktivan Skajp moze itekako da trosi propusni opseg tako sto konekciju treceg lica koristi kao relej ne bi li poboljsao kvalitet i brzinu veze dva korisnika.
Da ne objasnjavam, potrazite na googleu ako vam nije jasno.

Ping ili ne, kod mene na 256/64 kad zovem fixni u npr. Nemačkoj, ko da pričam preko "motorole" i to moj glas dosta kasni. Na 512/128 tog problema nema. Ovo za relay stoji. Skype koristi istu foru kao i p2p programi, te ga zbog toga i zabranjuju na univerzitetima, no ne vidim neki veliki problem u tome. Za sada ne vidim alternativu za jeftine pozive ka mobilnim i fixnim mrežama u inostranstvu.

Poslednja izmena:
zar skype nije baziran na SIP, koji je,ako se dobro secam, takodje otvoreni?
pisao sam sa koelgama seminarski na temu VoIP-a pa mi ostalo u secanju

aha, vidi, jete, sad videh na Wikipedia-i 🙂

Gtalk takodje koristi VoIP,zaboravih koji protokol (mada to moze i preko XMPP, primer je klijent Neos MT)

Skype ljudi...

Na zilion zasto, zilion zato :smoke:

bloatware znaci da je pretrpan raznim nepotrebnim glupostima, a ne samo da se vuce na bilo kom kompu...

u svakom slucaju, idete u off-topic!

pisao sam sa koelgama seminarski na temu VoIP-a pa mi ostalo u secanju

aha, vidi, jete, sad videh na Wikipedia-i 🙂

Gtalk takodje koristi VoIP,zaboravih koji protokol (mada to moze i preko XMPP, primer je klijent Neos MT)

Gdje li si ti gledao.... 😀 Pa osnovni 'nedostatak' skype je sto ima proprietary protokol za razliku od sip-a.

"......It competes against existing open VoIP protocols such as SIP, IAX, and H.323........"

Mada, u mom okruzenju, za razgovor skype se nametnuo kao standard, a za chat gtalk. Jeste subjektivno, ali mi se vise svidja minimalisticki dizajn gtalk-a, za razliku od onog kicha od skype-a :S:

:wave:

Gdje li si ti gledao.... 😀 Pa osnovni 'nedostatak' skype je sto ima proprietary protokol za razliku od sip-a.

"......It competes against existing open VoIP protocols such as SIP, IAX, and H.323........"

Mada, u mom okruzenju, za razgovor skype se nametnuo kao standard, a za chat gtalk. Jeste subjektivno, ali mi se vise svidja minimalisticki dizajn gtalk-a, za razliku od onog kicha od skype-a :S:

Ogroman broj ljudi sa kojim kontaktiram je vremenom prešao na Skype, tako da i chatujem preko njega . Što se dizajna tiče, primetio sam da sa rastom popularnosti programa, njihova veličina, sporost, nepotrebne funkcije i šminka rastu eksponencijalno :-devil-: . ICQ je recimo jedan od primera, ako se iko od prisutnih uopšte seća prvih verzija ,)

Poslednja izmena:
A bar neki komentar - zašto? 🙂

Ma to sto Zoni prica nema veze sa zivotom, kao i obicno.
Imam negde PDF (i link) gde je objasnjeno sta tacno Skype radi posle instalacije (i kako tacno funkcionise). Posto se ne secam sta tacno pise, necu da loopetam nego cu potraziti doticne informacije...:smash:

Generalno, Google Talk je zamisljen da bude: 1. brz; 2. jednostavan; 3. sluzi za KOMUNIKACIJU, dakle nema sminke, zaba koje iskacu, fensi GUI-a. Najnovija verzija je dobila mogucnost slanja fajlova ali i dalje je GTalk ono sto je i bio - vrlo jednostavan.
Sa druge strane, voice preko GTalka je sasvim ok u smislu brzine (cak i na slabijim vezama poput dialup-a) i kvaliteta.
Skype je prvenstveno namenjen za voice komunikaciju, najpoznatiji je kao program te namene i sasvim je logicno da su svi korisnici Skype servisa. Skype odlicno radi za sta je namenjen - opet kvalitet i protok koji trazi su zaista korektni. Placeni Skype servis, za one koji nisu probali, takodje. Jedino sto neke ljude muci kod Skype-a je ono sto sam naveo na pocetku ovog posta a nadam se da cu naci dokumente i pokazati sta je u pitanju.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno