Šta je novo?

Gainward 7600GT passive

Air Jordan

Čuven
Učlanjen(a)
30.08.2004
Poena
710
Jel ima neko iskustva sa ovom kartom?
products_2447250.jpg

Kako se klokuje zbog pasivnog kulera?
Nasao sam je za 175 E, jel to OK cena?

Ja imam ovu i izvukao sam 625/1700 iz nje,odnosno 7020 u 3DMark05! :-devil-:
Temp neprelazi 68C°

http://www.gainward.net/products/product.php?products_id=57

A kada sam kupovao sam bas hteo da uzmem SilentFX,ali sam cuo da se greju kao lude,a i da isto tako kada
se stavi samo mali kulier iznad nje temp opadne!
Ipak ja ti toplo preporucujem sa aktivnim hladjenjem!

Poslednja izmena:
STRAHOVITO SE GREJE!!!!! Ne zalim kupovinu, znaci mi jer mi je kom upaljen tokom noci, ali bukvalno se plasim da klokujem kartu... pri maksimalnom opterecenju ovih dana sa 28c napolju, temp mi je isla i preko 80c, zamenio sam kartu, mislio sam da nije OK, ostalo je isto! Jednostavno to joj je normalna radna temp. ocigledno.

Poslednja izmena:
Ako nemash dodatne ventove u kucishtu ne bi ti preporucio nikako... shto kazu ljudi, karta je prokleta rerna...

Ali zato Zalmancic sve resava ...
;-)

Ma kad bi na ta rebra nasrafio jednu tihu dvanajsticu bitno bi popravio stanje a i buka ne bi bila strasna.

STRAHOVITO SE GREJE!!!!! Ne zalim kupovinu, znaci mi jer mi je kom upaljen tokom noci, ali bukvalno se plasim da klokujem kartu... pri maksimalnom opterecenju ovih dana sa 28c napolju, temp mi je isla i preko 80c, zamenio sam kartu, mislio sam da nije OK, ostalo je isto! Jednostavno to joj je normalna radna temp. ocigledno.

Jel moguce da dostize 80C??? Ja sam se zagrejao da kupim bash tu Gainward 7600GT silentFX pa bih hteo da cujem vise detalja: kakvo kuciste imas sa kakvim hladjenjem, kolika je temperatura u idle, i sl.
Ja nema shanse da kupim 7600GT sa ventilatorom jer ti mali fanovi ubijaju koliko su glasni. Znaci iskljucivo silent.

Pazi, u 2d, desktop varijanti ide oko 55c, ovih dana kako je zahladnelo ide pod punim opterecenjem do oko 70-75c, je ovih toplijih dana islo mnooogooo vise. Kuciste je otvoreno sa strane tako da ima maksimalnu cirkulaciju vazduha, mogu misliti sta bi bilo da nije tako 😀 Pitaj slobodno ako te josh nesto zanima...

Pazi, u 2d, desktop varijanti ide oko 55c, ovih dana kako je zahladnelo ide pod punim opterecenjem do oko 70-75c, je ovih toplijih dana islo mnooogooo vise. Kuciste je otvoreno sa strane tako da ima maksimalnu cirkulaciju vazduha, mogu misliti sta bi bilo da nije tako 😀 Pitaj slobodno ako te josh nesto zanima...

Ne bih se slozio sa ovom tvojom izjavom : "Kuciste je otvoreno sa strane tako da ima maksimalnu cirkulaciju vazduha". Da bi imao bilo kakvu cirkulaciju vazduha potrebno je imati zatvoren sistem sa ventilatorom ili vise njih sa predne/bocne strane kucista koji ce uvoditi hladan vazduh u kuciste i isto tako ventilatore sa zadnje ili gornje strane kucista koji ce odvoditi zagrejan vazduh. Tek kada se ovi uslovi ostvare moze se pricati o cirkulaciji vazduha u kucistu. Mene interesuje kakvo ti kuciste imash i koje ventilatore?

E da, jos nesto: koliko dugo imash karticu?

Poslednja izmena:
Ne bih se slozio sa ovom tvojom izjavom : "Kuciste je otvoreno sa strane tako da ima maksimalnu cirkulaciju vazduha". Da bi imao bilo kakvu cirkulaciju vazduha potrebno je imati zatvoren sistem sa ventilatorom ili vise njih sa predne/bocne strane kucista koji ce uvoditi hladan vazduh u kuciste i isto tako ventilatore sa zadnje ili gornje strane kucista koji ce odvoditi zagrejan vazduh. Tek kada se ovi uslovi ostvare moze se pricati o cirkulaciji vazduha u kucistu. Mene interesuje kakvo ti kuciste imash i koje ventilatore?

E da, jos nesto: koliko dugo imash karticu?

Da, naravno, misalio sam samo s obzirom da vecina ljudi ima obicna kucista, imam i ja, a da imam josh 60e za ventilatore koje bi stavio u kuciste uzeo bi neku drugu grafiku 😀 Sve u svemu, nemam nista od hladjenja na kucistu. Kartu imam nekih nedelju dana.

Naopako nije valjda da ti treba 60e za ventilatore??? Zasto ne probas da stavis jedan pozadi koji ce izbacivati topao vazduh i jedan napred koji ce ubacivati hladan vazduh i zatvori kuciste. Tako ces obezbediti cirkulaciju vazduha unutar kucista i temperatura bi trebalo da padne. Dva ventilatora (uzmimo da su devetke u pitanju) mozes kupiti po 400 dinara svaki sto znaci da je to investicija od citavih 10e. I bash obrnuto ako vec obezbedjujesh dobro hladjenje unutar kucista, onda ti i ne treba druga graficka jer ce ova mnogo bolje da se 'ladi. Ja imam pasivno hladjenu 7600GS i south bridge "ringlu" na ploci i samo zbog ova dva "grejna tela" sam uzeo chieftec kuciste koje ima ventilator na bocnoj stranici i gle cuda... temperatura grafike je sada svega 38-39C u idle dok south bridge vise nije toliko vreo. A to sve uz pomoc jedne devetke sa strane i jedne dvanaestice napred (ukupno 1000 dinara). Sretna okolnost je sto na napajanju imam dvanaesticu koja izbacuje topao vazduh pa mi ne treba jos jedan fan pozadi.

Ja imam leadtek 7600gt agp verziju. Temp je na 46c-47c a u igrama 54-55. U kucistu nemam nikakvih dodatnih ventilatora. Graficka ima na sebi vent i nije uopste bucna.

Poslednja izmena:
Nema nikakvog zvuka iz cevi (!?) pretpostavljam da mislis na heatpipe cevi. Masinu ne gasim vec nedelju dana (znaci radi 24/7). E sad ja imam na bocnoj strani kucista 92mm fan koji duva bash na cevi i na gornji deo kartice. Temperatura u idle je 43C. 3D mark 06: 2955 (default). Izuzetno sam zadovoljan pre svega jer nocu mogu da spavam ko covek, nema onog "zvizdanja" malog ventilatora koji u stvari i pravi najvecu buku (secam se x800 na kojoj sam morao da regulisem fan pre nego sto legnem). Iskustva sa karticom su pozitivna.

Nazad
Vrh Dno