Šta je novo?

7900gt Pomoc

• Začetnik teme Začetnik teme sp@le
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

sp@le

Čuven
Učlanjen(a)
11.08.2004
Poena
619
Gainward 7900gt 512mb 1.2ns 550mhz/1400mhz
Graficka se cudno ponasa u svakoj video igrici, radi normalno daje bas lep ps u bilo kojoj igri sa dosta jakim podesavanjima i desi se samo da izadjes iz igre i ponovo udjes i paff ode sa 90fps na 15fps???
Stavljen svez windows sa sp2,81.98 driver za karticu.Ostale komponente su DFI ultra-d, 3200+,1gb rama,Enermax 500w LIBERTY.

Sklopio sam tolko kompova ali ovo jos nisam doziveo da kartica radi normalno i tri sata u FEAR-u i samo kad izadjes i udjes kao da si stavio mx5200 ...

chekaj.... pojasni tachno na shta mislish kad izadjesh,kad izadjesh totalno iz igre pa udjesh ili kad je ''spustish pa dignesh'',poigraje se sa driverima,reinstaliraj directX,vidi u riva tuneru ili chemu vec shta se dogadja sa klokovima kad izadjesh iz igre!

chekaj.... pojasni tachno na shta mislish kad izadjesh,kad izadjesh totalno iz igre pa udjesh ili kad je ''spustish pa dignesh'',poigraje se sa driverima,reinstaliraj directX,vidi u riva tuneru ili chemu vec shta se dogadja sa klokovima kad izadjesh iz igre!

Znaci izadjem skroz iz igre i ponovo udjem i kao da sam namontirao neko smece od graficke low fps.Dok recimo 3dmark 2003 prosto leti do 20000 poena bez kloka.Probao sam razne drivere za nvidiu sto chipset sto graficka i ne vredi sa najnovijim dx9.
Jel postoji mogucnost da je kartica modovana u 7900gt???

Poslednja izmena:
Ja ima slican problem sa ASUS 7900gt. Naime kad igram Company of Heroes i izadjem iz iste moram da rebootujem komp jer karta radi katastrofalno u koju god da udjem igru. Posle reboota sve sljaka ok.

Pa jedino ako je modovana ta FX5200 o kojoj pricas :d Nemam pojma o cemu se radi, jes` probao neke 91.xx drivere? Nije mi jasno nikako...

Pa jedino ako je modovana ta FX5200 o kojoj pricas :d Nemam pojma o cemu se radi, jes` probao neke 91.xx drivere? Nije mi jasno nikako...

Pa nema sta da ti kazem sto vec nisi procitao kartica cas radi full cas secka na osnovnim podesavanjima.WinXp je normalno podesen, jedino ako nema nesto u biosu posto sam ja imao pre ove samo atijeve katice i nisam imao ovakve probleme. Mozda jednostavno ne znam da podesim ovo....dajte neki redosled sta bi mogao da probam u vezi podesavanja biosa xp ma bilo cega samo da proradi kako treba.

pPun naziv kartice je GAINWARD 7900GT BP7900GT-512-GS-TV-DD

Reinstaliraj Windows i stavi najnovije drajvere.

Poslednja izmena:

Pa jel se opet isto desava? Ako da, jel ima neko pravilo, npr. uvek uspori nakon igre X, ponekad nakon igre Y, a nikad nakon igre Z? Ili je totalno random? Jesi li jos nesto od HW menjao osim kartice? Imas li priliku da probas karticu u nekoj drugoj masini?

Poslednja izmena:
Pa jel se opet isto desava? Ako da, jel ima neko pravilo, npr. uvek uspori nakon igre X, ponekad nakon igre Y, a nikad nakon igre Z? Ili je totalno random? Jesi li jos nesto od HW menjao osim kartice? Imas li priliku da probas karticu u nekoj drugoj masini?

Odradjena ponovo instalacija winXP sve lepo namesteno uletim u igru stavim sve na max konkretno GTR2,FEAR,Half Life episode 1...sve vuce stvarno dobro osim fear naravno tamo sam morao malo da olabavim softvare shadow itd ali hal life recimo sve na max sto moze daje nekih 40 do 90fps, ma lepo id i taman se ponadam da je to bio problem posto sam probao sve tri igre i sve je islo dobro kad ono samo jedan res i cao ode ja na mx5200 jedva 2 fps u gtr2 ...Nisam nista uzimao novo od hardvera samo sam menjao graficju sa aiwx1800xl na 7900gt .....ma smor bree sve cu ovo pobacati kroz prozor zasta ja gubim vreme i zivce.

Ajde da recimo radi uvek tako usporeno pa da kazem da je kartica otisla ali ona cas radi dobro cas uspori nekad nije potreban ni restart samo udjes i izadjes iz igre i ponovo je pokrenes i odma pada fps..To ili se kolje sa nekim delom ili je ne ispravna kartica moram je odneti kod drugara na proveru ovako ne vredi lupati po tastaturi.

I dalje nemam ideju sta bi moglo da bude... Stvarno, ako imas gde, probaj je na drugoj masini pa sistemom eliminacije ***. Lakse je tako nego "na slepo"

Mukama dosao kraj😀 😀 😀 ..A kako sam izmislio toplu vodu ne pitajte me.Posle jedno dva tri rush winXP i jedno 5 puta cupanja kartice iz slota samo je od jednom proradila :S: :S: :S: .Kad razmislim sta sam radio od pocetka do sada nema razlike samo sam se cimao sve sam to radio na pocetku i nije htela da radi kako treba a sad radi...boze:whip: :zgran: :zgran: :zgran:

Hvala svima na pomoci!!!

Eto sad radi dobro :smoke: :bottle: :guitar:

Poslednja izmena:
Moguce da se desava da se brzina pcix spusti na x1 (sa x16 na koliko radi).
Mislim da sam citao negde o ovom problemu...

Nazad
Vrh Dno