Šta je novo?

L1919S problem sa textom

ceni
uglovima<nema "zhucjenja">
probijanju osvetljenja

meni dosta...

u kontrastu, osvetljenju i ceni. De ces vise.

Ja sam spomenuo DVi zato sto je to jedino sto 940 ima vise od 1919.

Poslednja izmena:
Eto ja lupetam, a ti sve mane shto ima tvoj monitor preslikavash na sve TFT monitore.

Dechko ustani pogledaj se u ogledalo i reci : JA NEMAM NAJBOLJI TFT IMA I BOLJIH!!!

;-)

Eto ja lupetam, a ti sve mane shto ima tvoj monitor preslikavash na sve TFT monitore.

Dechko ustani pogledaj se u ogledalo i reci : JA NEMAM NAJBOLJI TFT IMA I BOLJIH!!!

:-devil-: aj'd ako ce te to izlechiti:S: JA IMAM ULTRAMEGAGIGA NAJGORI TFT !;) :-devil-:

jel moze mala pomoc kakvu garanciju priznaju za bad pixel-e monitor kupljen u Tehnomarketu u Nisu pre nesto manje od mesec dana. Jutros sam primetio jedan mrtvi pixel (crn) koji je pri sredini ekrana, na koliko mrtvih LG daje garanciju? Inace garancija je sinteh-ova 36 meseci. Probao sam da ostavim ovaj UDPixel neko vreme ali nije nista uradio verovatno cu ga ostaviti sutra duze malo pa mozda i resi problem.

Pitaj iznogooda.... on ti ehperat :smoke: za LG

pa nije problem da ga pitam preko PM ali mozda oko garancije zanima jos neke ljude pa da mogu i oni to da procitaju takodje

sam si sebi odgovorio na pitanje. Furaj u simteh, oi te posalju dalje itd.

PS. jedan bad pixel je nista, navicices se, sad ga vidis zato sto ga gledas i to je to. Sve i da ti zamene za novi, kad tad ces dobiti bad pixele :d naviknis e bolje odma.

neznam da li postoji garancija na samo jedan pixel zato sam postavio pitanje. znam da tehnologija nije savrsena i bas iz ovakvog razloga nisam hteo da uzmem neki bolji monitor, nego je pixel bas pri sredini pa mi "bode oci" da je negde sa strane verovatno ga ne bi primetio.

!

sam si sebi odgovorio na pitanje. Furaj u simteh, oi te posalju dalje itd.

PS. jedan bad pixel je nista, navicices se, sad ga vidis zato sto ga gledas i to je to. Sve i da ti zamene za novi, kad tad ces dobiti bad pixele :d naviknis e bolje odma.

Right!
nego, bas me interesuje kakvi su izgledi da se sa protokom vremena upotrebe TFT-a mrtvaci pojave ( nakon 1-2-3 god koristenja )?

Neki likovi tvrde da je to odlika u pocetku rada, a da su kasnije izgledi da se doticni mrtvaci pojave relativno mala.

Pitanje za vlasnike LG-a 1919s: Da li ste primetili u nekim delovima ekrana malo zamucenu sliku ?

Pitam zato sto je moj otac pre par dana kupio sebi ovaj monitor, ali odmah sam mu pronasao i gresku. Recimo kada ukljucim word ili bilo koji drugi program u nekim delovima ekrana slova nemaju ostrinu. Kao da je ukljucen Bold i malo su razmrljana. Na delovima ekrana gde se to ne desava slika je prefektno ostra.

Mislio sam da je do graficke kartice jer je koristio staru gf 440. Medjutim probao sam nekoliko razlicith kartica i simptomi su isti.

a u kojoj rezoluciji terash taj monitor?

1280x1024

Probao sam cak i da smanjim rezoluciju ali isti problem.

Ja licno korsitim vec podosta duze vreme LG 1730b povezan preko DVI i nisam imao nikada nikakvih problema, pa sam pomislio da je ovo problem zbog obicnog prikljucka.

Sve u svemu mislim da je ovo za reklamaciju, ali sam hteo prvo da se konsultujem da li je problem i sa ostalim primercima ovog modela

Poslednja izmena:
Ja imam 1952S koji je u stvari isto sto i 1919S i nemam takvih problema. Mozda pre nego sto ga odneses na reklamaciju da ga probash na nekom drugom racunaru. Ako je problem i tada prisutan... sledi reklamacija.

Jos jedna stvar: obrisi stare drajvere za graficku i instaliraj najnovije. Takodje instaliraj drajvere koje si dobio sa monitorom.

Poslednja izmena:
@puska: pin priznaje class II garanciju, to shto ti imash je mrtav pixel, za njega nema spasa, ti programi za njakanje pixela mogu samo zaglavljene pixele da odglave.

@12345: da li imash uslov da to probash na nekoj drugoj grafichkoj? Meni to smrdi na grafichku.

Probao sam nekoliko grafickih kartica u toj masini. GF440 i 5200. Sada je trenutno Ati 9200se. Naravno uvek deinstaliram drajvere pre ubacivanja druge graficke. Probao sam cak i windows da reinstaliram ali isto.

Probacu danas da ga povezem na drugu masinu. Mozda se ovaj kompjuter nesto zaglupavio

Al me pera zeznuo:) Drugu se racimo na samsung monitoru<730bf> u gornjem levom uglu dupliraju stvari :) ima ko senku :) mislim stvarno chujem za chudesa ovde. Vrati priznacje ti garanciju....svakako gde god da si ga uzeo vrati....nije to crt da ima zamucjenja po cjoshkovima.

Ma sto je najsmesnije, nije samo u jednom delu ekrana. Monitor izgleda kao dalmatinac :) , ima tufnice na nekoliko mesta. Malo je zamucena slike u gornjem levom uglu, pa negde u taskbaru-u, pa malo oko sredine ekrana... Stvarno cudno.

Zamenicemo ga sigurno, nadam se da i sledeci nece da bude takav :)

Hvala na savetima

jesi ti stisnuo ono dugme na monitoru na kome pise auto adjust ? ocigledno nisi... Moras to pritisnuti da bi on podesio sliku. drzi 1280x1024 i nadji dugme na samom monitoru na kome pise "auto" ili adjust" , nemam sad 1917s ispred sebe ali nesto od ta dva pise na dugmetu, to stisni i izostrice sliku.

hm!, nisam sad kod kuce ali pozvacu caleta sad da proba. valjda ce da se snadje. nego sad se nesto i prisecam, nesto nisam siguran da sam video takvu opciju u meniju.

Na LG1919s Imam 1 mrtav pixel,u stvari samo pod pixel posto mi stalno svetli plave boje a ponekad i nestane odnosno treperi!Kada stisnem tackicu za jedno vreme mi nestane skroz.Sta mislite hoce to da mi nestane skroz za jedno vreme ili ce ostati tako zauvek?Ko ima iskustva neka pise kakve sanse imam!!!

Vrh Dno