Šta je novo?

PentiumD + i865PE?

• Začetnik teme Začetnik teme Vuk
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Vuk

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.02.2002
Poena
720
Jel imao neko kombinaciju D915 (ili neki drugi dual-core) + Asus P5P800 i kakva su mu iskustva? Kakva je stabilnost na default-u, OC potencijal i tome slično. Čuo sam da pomenuta ploča zbog loše naponske sekcije uopšte nije predviđena za rad sa dual-core procesorima i da je podrška za njih izvedena na "mišiće".

Bolja ti je bilo koja 945/946 nego to. Veruj mi.
Ali bukvalno bilo koja, ne vredi se cimati sa tim, jer su mosfeti katastrofa.
Ona satro podrzava D seriju, al kilavo i klimavo je to.

Pa da, tako sam i ja cuo, doduse ne mogu se porediti i865 i i9xx cipsetovi, zbog ddr1 i agp-a ovaj Asus bi, da radi kako treba, bio ok resenje za nekoga ko ne bi da prelazi na pci-e i ddr2.

Jel imao neko kombinaciju D915 (ili neki drugi dual-core) + Asus P5P800 i kakva su mu iskustva? Kakva je stabilnost na default-u, OC potencijal i tome slično. Čuo sam da pomenuta ploča zbog loše naponske sekcije uopšte nije predviđena za rad sa dual-core procesorima i da je podrška za njih izvedena na "mišiće".

Asus P5P800 SE je odlicna (pretpostavimo da ta ploca moze biti samo bolja) i radi provjereno dobro u kombinaciji sa 805 procesorom (licno radio dve masine, obe stabilne sa overklokon 3.3 i 3.4Ghz). Ne vidim razlog da doticna ne radi dobro i sa 9xx procesorima (mada treba probati, jer bez toga nikad ne mozes biti skroz siguran).

Asus P5P800 SE je odlicna (pretpostavimo da ta ploca moze biti samo bolja) i radi provjereno dobro u kombinaciji sa 805 procesorom (licno radio dve masine, obe stabilne sa overklokon 3.3 i 3.4Ghz). Ne vidim razlog da doticna ne radi dobro i sa 9xx procesorima (mada treba probati, jer bez toga nikad ne mozes biti skroz siguran).

865 chipset je chudo! Ta ploca radi i sa Conroe baziranim procesorima (novi Celly - probao licno). A sudeci po ASUS-ovom sajtu, radi sa bas svim procesorima 800 i 900 serije.

865 chipset je chudo! Ta ploca radi i sa Conroe baziranim procesorima (novi Celly - probao licno). A sudeci po ASUS-ovom sajtu, radi sa bas svim procesorima 800 i 900 serije.

A da li radi sa recimo E6300, E6400 procesorima ? Ta informacija bi mi bila veoma korisna...Reci mi koja je oznaka procesora i ploce konkretno u pitanju (koji si ti licno testirao) 🙂 ...

Poslednja izmena:

Hm?? Si je bas testirao ili si je samo testirao?
Ovo te pitam jer je i meni licno a i jos jednom useru sa bencha
(ne mogu da se setim al imas topic o tome iz maja/juna)
IZGORELA ta ista ploca.
Posle 20-ak sati opterecenja, mosfeti su se istopili, a bilo je takvih slucajeva jos.
Cime si testirao?

Hm?? Si je bas testirao ili si je samo testirao?
Ovo te pitam jer je i meni licno a i jos jednom useru sa bencha
(ne mogu da se setim al imas topic o tome iz maja/juna)
IZGORELA ta ista ploca.
Posle 20-ak sati opterecenja, mosfeti su se istopili, a bilo je takvih slucajeva jos.
Cime si testirao?

Bas sam je testirao 🙂. Uostalom, hoces broj telefona na PM covjeka koji i sada poslije nekoliko mjeseci radi na toj masini (na 3.3 Ghz) , ako ne vjerujes na rijec ?

Potrebno je samo dobro hladjenje. Covjek ima chieftec MX , 12-cu koja dobro izvlaci topao vazduh, i cini mi se kuler na bocnoj stranici (nisam siguran, bilo je davno).

Poslednja izmena:
A da li radi sa recimo E6300, E6400 procesorima ? Ta informacija bi mi bila veoma korisna...Reci mi koja je oznaka procesora i ploce konkretno u pitanju (koji si ti licno testirao) 🙂 ...

Nije ASUS al se slicno pise ASRock CONROE865PE 😀
Kolko sam ja skapirao problem je u naponskim jedinicama, a ne u cipsetu...cini mi se da ce ih biti sve vise!

Bas sam je testirao 🙂. Uostalom, hoces broj telefona na PM covjeka koji i sada poslije nekoliko mjeseci radi na toj masini (na 3.3 Ghz) , ako ne vjerujes na rijec ?

Potrebno je samo dobro hladjenje. Covjek ima chieftec MX , 12-cu koja dobro izvlaci topao vazduh, i cini mi se kuler na bocnoj stranici (nisam siguran, bilo je davno).

Rodjace dal ti verujem ili ne potpuno je nebitno, a verujem ti normalno, al je bitno da je tih slucajeva bilo i da nisu usamljeni, znaci desava se, e to je bitno.
Znaci ja je licno ne bi uzo. Nek izgori svaka 10-a pa je mnogo.
btw ima ASRock ploca sa PCI/AGP i DDR1/2 slotovima, nisam vido al kazu da nije losa.
Isto tako ima ploca koje primaju Conroe, al E4xxx, al njega nisam vido jos koda nas.

Poslednja izmena:
U poslednjih mesec dana sklopio sam pet konfi sa Asus combo pločama + d915 i sa via i sa intel čipsetovima.
Nijedna nije oc i sve rade besprekorno sa agp+ddr1.Možda su malo toplije ploče sa via čipsetom i to je to.
Ne crkavaju ploče baš tako svaki dan,to su priče za malu decu.

Postoji samo jedna P5P800SE ploca. A nju sam upario sa 3.3 Celly-jem sa 512k cache-a. Nemam kutiju kod sebe da ti procitam kodove CPU-a, ali kada sam tada proveravao, video sam da je baziran na Conroe jezgru.
Inace, ono sto sam takodje probao je cuveni ASrock (i865G i 865PE), na kome E6300 RADI! Jes greota da se takav proc tera na takvoj ploci, ali funkcionishe 😀

Druze milim da nepostoji Celi baziran na Conroe jezgru, ustvari siguran sam 🙂 taj o kome pricas je baziran na onom .... hm kako bese ime.... nwm ono jezgro sa 2MB kesa iz serije 6xx Pentiuma

Druze milim da nepostoji Celi baziran na Conroe jezgru, ustvari siguran sam 🙂 taj o kome pricas je baziran na onom .... hm kako bese ime.... nwm ono jezgro sa 2MB kesa iz serije 6xx Pentiuma

Pogledaj ti to malo bolje...na njegovoj kutiji pisalo je upozorenje da je potrebna ploca sa podrsakom za tu i tu seriju procesora, tj sa tim i tim chipsetom, jer je procesor sa jezgrom ...bio je tu kod...to upozorenje nagnalo me je da malo proceprkam po netu

Poslednja izmena:
Da li neko koristi ASrock 775 Conroe 865PE ploču. Ista postoji kod nas na tržištu po razumnoj ceni ali i to je mnogo ako ne radi.

Imam već duže vreme Bartona i ATI9550 na VIA KT400 ploči i radi sve korektno sa ATX300w napajanjem. Ne bih da ulažem novac u novu ploču, procesor, memoriju, grafičku i napajanje ako ne moram (i SATA disk).

Ova zamena deluje mi primamljivo. Odložio bih na neko vreme ozbiljno ulaganje u nov hardware, samo pod uslovom da radi stabilno i pouzdano (865PE+D805 ili neki sličan).

Očekujem da razlika između 945 i 865 nije preko 10% što je razumno u odnosu na trošak koji iziskuje prelazak na PCI-E i sve što ide uz to.

Unapred hvala na savetu

Da li neko koristi ASrock 775 Conroe 865PE ploču. Ista postoji kod nas na tržištu po razumnoj ceni ali i to je mnogo ako ne radi.

Imam već duže vreme Bartona i ATI9550 na VIA KT400 ploči i radi sve korektno sa ATX300w napajanjem. Ne bih da ulažem novac u novu ploču, procesor, memoriju, grafičku i napajanje ako ne moram (i SATA disk).

Ova zamena deluje mi primamljivo. Odložio bih na neko vreme ozbiljno ulaganje u nov hardware, samo pod uslovom da radi stabilno i pouzdano (865PE+D805 ili neki sličan).

Očekujem da razlika između 945 i 865 nije preko 10% što je razumno u odnosu na trošak koji iziskuje prelazak na PCI-E i sve što ide uz to.

Unapred hvala na savetu
Strpi se do marta 2007. Imaces E4300 i neku jeftinu 945 plocu za ~200eura. Ako si nestrpljiv, a ti trk po E6400+965plocu (~310eura)

Unapred hvala na savetu

Mali Offtopic i pitanje koje ima veze sa dosad recenim:

Ovo sto je pitao FoxMulder me je natjeralo da dobro razmislim oko eventualnog uppgrade-a. Skoro sam kupio AIW X800XT AGP i nisam razmisljao da ista mijenjam do kraja 2007. Ali...

Zanima me STVARNA razlika izmedju 945 i 865 chipset-a, tj. razlika izmedju DDR 400 i DDR2 xxx, kao sto je vec pitao FoxMulder!? Naravno, mislim da se na oba chipseta koristi isti procesor( D805, D820, D915... nebitno). Nemojte mi samo reci "razlika je ogromna i koristi google"!

Kada bi zadrzao DDR (2X512MB) i AIW X800XT, mogao bi preci na neki "narodni" dual-core (805 ili 820). Zato me zanima taj 865PE chipset za LGA775 leziste.
Malo jeftinija varijanta je nF3 i A64 3000+ (s939)- polovno naravno. Za trenutni procesor i nF2 plocu mogu dobiti 70e, a mogao bi dodati jos 70e.

Uvijek zavidim ljudima koji imaju love da lako iskeshiraju novi kompjuter, a spadam u one koji su "osudjeni" stalno na neki uppgrade gledajuci da pametno iskoriste svaki dinar.

P.S. Prije par dana sam covjeka bas na forumu savjetovao da nista ne mijenja (slicna konfa kao i moja), ali on ce imati min. 500e da kupi novi kompjuter!!!

Pozdrav,
:wave:

Iz odziva na moj post zaključujem sledeće:

a) nema korisnika ASrock 865PE ploče
b) ima ih ali nisu dovoljno fancy za BENCHforum
c) živimo u doba Ante Markovića

Ako se ne budem više javljao, znajte da kombinacija radi!
A sad odoh da kupim.

Poslednja izmena:
Iz odziva na moj post zaključujem sledeće:

a) nema korisnika ASrock 865PE ploče
b) ima ih ali nisu dovoljno fancy za BENCHforum
c) živimo u doba Ante Markovića

Ako se ne budem više javljao, znajte da kombinacija radi!
A sad odoh da kupim.

Prodavao.
Kombinacija radi no problem. Za divno cudo, te Asrock rade odlicno. I one 865G integrushe.
Nema neke preterane razlike u radu, sigurno ne vidljive golim okom. Sinteticki testovi ih mozda i izmere.

Meni je crkla jedna P5P800SE asus plocica, naravno pukla je na FET-ovima
na ivici ploce ka napajanju (iznad procesora), tj. zapalila se.
Napajanja sa ventilatorima koja izvlace topao vazduh ne pomazu.
Ploca se zapalila i ako sam cini mi se (ne secam se bas najbolje, bilo je to letos)
zalepio Al-hladnjake na te iste mosfet-ove.
Ako ce te terati PentiumD na defaultu/blagom OC-u na ASUS-u onda je ploca OK
mada su i tada mosfet-ovi usijani.Ko sme neka sibne vecu voltazu za procesor :d

Nazad
Vrh Dno