Šta je novo?

Asus M2n4-sli

mean_machine

Slavan
Učlanjen(a)
24.01.2006
Poena
350
Kosta me isto koliko i Asus M2N-E (n570). Posto sam na newegg-u pogledao obe ploce mnogo bolje je ocenjen od korisnika N4 ploca.Slazem se da M2N(n570) izgleda lepo sa pipom ali on izgleda ne radi kako treba.N4 ima problem sa X2 4200 overclockom ali posto planiram Sempron 2800+ koji ce raditi maximum na 2,4GHz valjda nece biti problema sa oc.
Da li neko zna kako se ponasa M2N4-SLI pri overclocku Semprona?
Na netu sam naisao samo na probleme sa X2 4200 procesorom.
94896.jpg

Da li ce biti problem montirati ventilator na hladanjak mosta?Nisam ljubitelj pasivnog hladjenja.
Posto je SLI ploca da li cu moci da stavim vetilator ako utaknem dve graficke?
Ovo bih radio tek kroz par meseci jer sada imam pare samo za jednu graficku karticu.
Da li da uzmem 533MHz Geil PC4300 ili 533MHz takeMS CL4 od 512MB.

U oktobarskom digitalu imaces uporedni test najzanimljiviih sAM2 ploca. U svakom slucaju nF570 bazirana M2N-E je bolje resenje...

U oktobarskom digitalu imaces uporedni test najzanimljiviih sAM2 ploca. U svakom slucaju nF570 bazirana M2N-E je bolje resenje...
Hvala na info.
Procitao sam test na www.ferra.ru i overclock je nesto bolji na M2N-E ali izgleda da je hladjenje ipak losije(valjda se n5xx chipovi vise greju) pa mi izgleda da je overclock isti.
A na ovu M2N4 mogu da montiram bex velikog problema vetilator na hladnjak mosta ako je temp prevelika.

Poslednja izmena:
temperatura zaista jeste prevelika, ali i performanse ploce su nja-nja...

temperatura zaista jeste prevelika, ali i performanse ploce su nja-nja...
Nisam te razumeo, koja od ploca ima preveliku temp. M2N-E(n570) ili M2N4-SLI(n430)?
Koliko znam ljudi se zale na temperaturu ploce M2N-E.Nesto oko 80C!?

Mene interesuje cist oc, pa koja je bolja ploca za Sempron 2800 od dve navedene.
Ako obe mogu da izvuku 2,4GHz bez problema onda cu uzeti SLI.
Ostale prednosti n5xx chipseta mi nisu potrebne kao ni jedan vise PCI slot.

M2N4-SLI na sebi ima nForce 4 SLi chipset i vise se zagreva od M2N-E koja na sebi ima nF570 Ultra chipset. A ploc akoja na sebi ima nForce 430 se zove m2N... ma u ostalom sutra na kioscima imas novi Digital! pa ces tamo naci razresenje tvoje dileme 😉

Nazad
Vrh Dno