Šta je novo?

koji laptop uzeti?

M!ST!CX

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2004
Poena
680
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD TR2 2920X @4.3GHz Full Custom Watercooling
Matična ploča
ASUS X399 ROG ZENITH EXTREME
RAM
32GB DDR4 CORSAIR VENGEANCE RGB PRO 3000MHz
GPU
Asus TUF Gaming GeForce RTX 3080 Ti OC Edition
Storage
Samsung M.2 NVMe 950 PRO 512GB + GIGABYTE M.2 NVMe 512GB + Samsung SSD 850 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 1TB + Samsung SSD 860 EVO 1TB + QNAP TS-431P2 @ 12TB
Zvuk
Logitech Z-5500 Digital
PSU
EVGA SuperNOVA G2 850W
Kućište
NZXT H9 Flow
Monitor
27" 27GP850 Nano IPS 180Hz + 27" LG 4K UK650-W + 27" ACER V276HL
Miš & tastatura
Corsair K70 MK.2 & Razer Lancehead Tournament Edition @ Razer Gigantus
Ostale periferije
Razer Nari 7.1
Mobilni telefon
Samsung Galaxy A34 5G
Pametni uređaji
Samsung Galaxy watch 3 45mm
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ortak me je zamolio da mu (tacnije ne za njega nego za kevu🙂 )pogledam neke lapove e sad posto se ja u lapove razumem ko Mara u krivak😀 :d ...pitam vas.
lap bi se koristio za kuckanje (word,exel)po neki film i internet,znaci nista igre i neki zahtevni programi,po mogucjstvu da ima DVD rezac (mada koliko znam svi noviji to imaju)i sto vecju autonomiju rada posto mu keva stalno putuje negde,tako da ja molim vas ako je mogucje da mi preporucite neki lap(nov).sto se tice cena...pa sto jeftinije.
poz i hvala unapred

Nisam primetio da neko pominje IBM.Ja sam naruchio neshto polovno preko grane ali samo IBM(imam razloge subjektivne prirode).E sad,od kad je IBM a koji modeli su Lenovo?Trebalo bi da su P4 lenovo tj.do p3 je bio IBM.Ili kako to ide?Nisam u toku sa lapovima ali mi treba jedan za posao jer je terenskog tipa.
Dali su IBM lap top rachunari skuplji dosta od ovih koje preporuchujete ili iz nekog drugogo razloga ih ne preporuchujete? O chemu se radi?

Ma ne,ima koliko hoces IBM P4,pa on je prodat lane valjda,nisu dotad proizvodili samo P3!Mislim da su sad svi noviji Lenovo,ali na PC Berzi u pretrazi videh posebne oznake za Lenovo laptopove i nesto nize cene pa ne znam kako biti siguran!?Uglavnom trazi ti nesto bez Lenovo oznaka ako mislis da su samom prodajom Kinezima drasticno srozali kvalitet,ja sumjam u to!
Pozdrav ,)

Lenovo ima dosta dobru prodju u EU, ja imam prijatelje koji koriste Lenovo i ne zale se uopste (cak naprotiv)
licno nisam koristio !
ukoliko budem kupovao bag-pc ovaj brand cu imati svakako u vidu zbog odnosa cena-kvalitet
uostalom mozete videti na svim svetskim sajtovima da se respektuju njihovi proizvodi !
recimo:
http://www.trustedreviews.com/search.aspx?q=lenovo&x=7&y=6

inace lenovo se probio medju top 5 notebook proizvodjace

Sad bash vrshljam po netu i nametne mi se zakljuchak:
Acer daje najvishe za najmanje para.E sad,koliko je kvalitetan i pouzdan-nemam pojma.U sushtini,to sve sve sklapa iz delova tako se moze govoriti o relevantnom kvalitetu.Ali ako dash 900eu za njega onda dobijesh mnogo vishe nego kada dash 900eu za Thinkpad IBM.
NO ja i dalje tvrdoglav pa navalio na IBM...ali ukokace me cena ako zaista budem kupovao..

ko je digo threat iz mrtvih pa chovek je trazio komp pre vishe od dva meseca i ne javlja se vishe ~🙂

Ja.Necu da postavljam nov thread samo zato shto imam nedoumice oko nabavke notebbook-a.Treba traziti srodne threadove i postavljati pitanja tu, kako bi zainteresovani mogli bez previshe lutanja da nadju informacije koje ih zanimaju na jednom mestu.
Pitanje za upucene:
jeli ovo previsoka cena?Kakav je ovo notebook?Ima li ga ko?
http://www.eurolink.co.yu/code/navigate.php?Id=2&pid=125015

Poslednja izmena:
Ne,nije previsoka za 15.4",512MB RAM-a,80GB HD pa jos Centrino masinu!Acer je generalno dobar,verujem da neces imati problema sa njim,ali je mozda pametno da doplatis jos koju desetinu eura za 3 godine garancije!!
Pozdrav ,)

Nisam primetio da neko pominje IBM.Ja sam naruchio neshto polovno preko grane ali samo IBM(imam razloge subjektivne prirode).E sad,od kad je IBM a koji modeli su Lenovo?Trebalo bi da su P4 lenovo tj.do p3 je bio IBM.Ili kako to ide?Nisam u toku sa lapovima ali mi treba jedan za posao jer je terenskog tipa.
Dali su IBM lap top rachunari skuplji dosta od ovih koje preporuchujete ili iz nekog drugogo razloga ih ne preporuchujete? O chemu se radi?

Od prosle godine svi racunari desktop i laptop izlaze u dve varijante tj pod dva brenda, Lenovo i ThinkPad (notebook) ili THinkCentre (desktop). IBM je uvek ciljao na poslovnu grupu korisnika, dok je zapostavljao prodaju kroz retailere tj. kroz direktne maloprodaje. Jendostavno to im nije bila interesentna grupa. Sada su se stvari promenile. ThinkPad ostaje business laptop namenjen poslovnim ljudima, dok je Lenovo spreman da se upusti u trku sa Acerom, FSC-om, HP-om...
Lenovo u odnosu cena/kvalitet uvek daje najvise i ako im design nije jos uvek doveden na nivo Acer-a npr...

Evo samo da javim ljudima koji su mi pomagali savetima,duzan sam barem toliko.Toliko kombinacija su mi predlagali.Prvo Acer,pa Toshiba(ali mi nisu rekli da je cena bez pdv-a😀).
I na kraju sam ipak u svom mestu(Vrnjacka Banja) dobio od drugara povoljnu kombinaciju u smislu cena-kvalitet.(nadam se)
Udjem kod njega u prodavnicu a tamo zapazim jedan notebook sa crystalview ekranom(onaj staklasti sa izvanrednom slikom).VIdim da je FujitsuSiemens.Rekoh:"pih".On pita zashto "Pih".Pa rekaoh"onako,neshto mi nije zvuchno".On mi objasni da se ovaj brand "odomacio kod nas" u smislu ovlascenih uvoznika,dilera i servisa.Da taj laptop na koji kazem"fuj,pih" ima Yonah cpu(coreduo),1 giga ram-a.80gb hard,wireless,chitach kartica firewire i ostalo.I da koshta za mene 870eu sa garancijom 2 godine,xp,office(legalno naravno).
Ukljuchim ga,i vidim da je mashina snazna.intel 945 chip set i ostalo,bla,bla.Plastika kvalitetna.I eto,kupih ga.
Do sada sam se igrao njegovim software-om.Ono shto mi se jedino nije svidelo je slabija antena ili kartica za wireless.tj.kod mene nije nashao nishta iako bi trebao(skenirao AP-ove,trazio i trazio ali jok).
POzdrav svima i hvala na odgovorima.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno