Šta je novo?

Kako sinhronizovati subtitle??

DjoleNS

Slavan
Učlanjen(a)
28.12.2005
Poena
320
Postoji li neka caka sa onim titlovima koji zure, i kojima delay stalno mora da se podeshava na svakih par min??
Kolko kapiram fora je shto je titl npr radjen za 25fps a avi je u 23.976fps i tu onda dolazi do asinhronizacije...
Kako efikasno reshiti problem?

Poslednja izmena:
Nisam video Time Adjuster, ali Subtitle Workshop ima vrlo zgodnu opciju za usaglasavanje brzine titla. Odes na prvi titl u filmu, a zatim slusas kada se cuje ta recenica u filmu. U tom trenutku kliknes na "jedinicu" negde na sredini izmedju slike i teksta. To isto uradis i za zadnji titl u tekstu (filmu) - ovog puta klikni na "dvojku". On ti ponudi da preracuna vremena, ti kazes DA, i to je sve!

Zgodno cak i za jezik koji ti nije najpoznatiji (svedski, spanski, francuski...).

Poslednja izmena:
mada, oba su jako dobri programi... i oba su free 😉
Interesantno da ja povremeno (ne često, na svu sreću) nalazim titlove koje ne mogu da sinhronizujem ni sa jednim. Šta god da radim nije sinhronizovan. Nema govora da ja ne umem to da radim, ako 99 titlova sinronizujem dok kažeš "keks" a 100-ti ne mogu ni posle 15-20 min zezanja... Ovde je jedino rešenje da nađem sinhronizovan titl sa istim brojem redova (tj. onaj po kome je rađen prevod) pa da u Subtitle Workshopu kažem d ajedan titl sinhronizuje prema drugom. Izgleda da su neki ljudi nečim uspeli da naprave zamešateljstvo tako da u samom takvom titlu ne postoji korektna sinhronizacija, kad jedan red sinhronizuješ drugi se desinhronizuje.

Interesantno da ja povremeno (ne često, na svu sreću) nalazim titlove koje ne mogu da sinhronizujem ni sa jednim. Šta god da radim nije sinhronizovan. Nema govora da ja ne umem to da radim, ako 99 titlova sinronizujem dok kažeš "keks" a 100-ti ne mogu ni posle 15-20 min zezanja... Ovde je jedino rešenje da nađem sinhronizovan titl sa istim brojem redova (tj. onaj po kome je rađen prevod) pa da u Subtitle Workshopu kažem d ajedan titl sinhronizuje prema drugom. Izgleda da su neki ljudi nečim uspeli da naprave zamešateljstvo tako da u samom takvom titlu ne postoji korektna sinhronizacija, kad jedan red sinhronizuješ drugi se desinhronizuje.

pa i to mozes relativno lako, sinhronizujes na 7-8 mesta u filmu i onda se to izgubi. najveci problem pravi prevod za film iz koga su izbacene neke scene, onda treba da pogodis koje su to scene u pitanju :smash: :d

Zap reci kako sinhronizujes na 7-8 mesta u filmu, jer i ja imam nekoliko titlova koje ne mogu nikako da sinhronizujem.

Zap reci kako sinhronizujes na 7-8 mesta u filmu, jer i ja imam nekoliko titlova koje ne mogu nikako da sinhronizujem.
Mislim da je ZAP mislio na to da sinhronizacione tačke ne postaviš na početak i kraj, nego da sinhronizuješ po blokovima. To nekad pomaže, a nekad ni to ne pomaže. No, možda on ima neki bolji štos, videćemo.

wiz011 je dobro razumeo, znaci pocetak, 5-6 tacaka kroz film i krajnja tacka. kod mene to pomaze u 95%. rekao sam da je problem kad imaju izbacene scene i tada ja odustajem od sinhronizacije jer je dug proces 🙂)

probao time ajduster i mogu da kazem da je krs samo takav...
sbt workshop ga jede za dorucak...

Pf Time Adjuster mozda ne izgleda lepo ko gaj workshop ili sta vec
ali je odlican za sinhronizaciju sto mu je i namena

Ja sam do skoro koristio Sub Synch, ali mi nesto otkazuje poslusnost pa sam trazio neki novi i naisao sam na ovo

http://www.nikse.dk/se/

Subtitle Edit 1.8 Program je Freeware i moze se skinuti sa sve Source code-om u Delphi-u. Podrzava gore-pomenuto Vizuelno "sinhroniziranje".

Čisto informacije radi ... s obzirom da vidim da to ne pominjete ... BS player ima subtitle editor koji je jako zgodan za brzu brzinu ... Nema sinhornizacije po tačkama i tako to ... al' s obzirom da se titlovi pomeraju sa slikom te da se lako dodaje koja sekunda i konvertuje fps ...

Nazad
Vrh Dno