Šta je novo?

*.iso ???

• Začetnik teme Začetnik teme zeko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

zeko

Čuven
Učlanjen(a)
31.10.2005
Poena
675
Na dvd-u magazina micro nasao sam nekoliko distribucija linuxa, od cega je jedna live(?) cd verzija, tj. moze da se pokrene sa cd-a. U folderu te distribucije(a i svih ostalih) nalazi se samo neki *.iso file. Kada ga mountujem na dtools onda mogu da gledam njegovu sadrzinu, kao cd imagea.

Interesuje me kako da narezem ovaj linux na cd i kako da ga podignem (da li ide auto kao sto se pokrece install winXP sa butabilnog cd-a?) - da li da raspakujem sadrzaj sa cd imagea direktno na cd, ili kako :wall: ???? :wall:

Nero > Recorder > Burn Image
ili
Nero Express > Image, Project, Copy > Disk Image or Saved Project

moras da narezes cd na nacin koji je voodoo_nbgd napisao, jer prostim kopiranjem fajlova na novi CD isti nece biti boot-abilni => tj. neces moci sa dignes sa njim!

Alcohol 120% -> File Open ( izaberi taj iso fajl ) -> Image Burning Wizard

Ok, hvala na brzom odgovoru - sada cu da probam!

Moze i uz pomoc Total Commander-a ( CD/DVD Burner plug-in )

A umesto tih alatljika sumnjivog kvaliteta možete i da koristite neki kršteni softver za koji se zna da fino zatvara diskove i sve ostalo što se očekuje od sličnih programa.

A umesto tih alatljika sumnjivog kvaliteta možete i da koristite neki kršteni softver za koji se zna da fino zatvara diskove i sve ostalo što se očekuje od sličnih programa.
e, da... bas ima u SKu (odlican!) opis jednog takvog programa - ImgBurn

cheers, voodoo :bottle:

mada, da budem iskren, ja sam prezadovoljan Small-CD Writerom... zao mi je samo sto nema engleskog "izdanja" poslednje verzije 🙁

A umesto tih alatljika sumnjivog kvaliteta možete i da koristite neki kršteni softver za koji se zna
Pa najnekršteniji softver je Nero, ja apsolutno ne znam program koji je ljudima pravio više problema, a ipak ga bezmalo svi koriste (uključujući mene).

Nazad
Vrh Dno