Šta je novo?

Cudan problem kod igara.

• Začetnik teme Začetnik teme Ralex2
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ralex2

Slavan
Učlanjen(a)
05.05.2004
Poena
319
Imam sledeci problem. Jednom mi se tokom igranja FEAR, Quake 4 i Riddick desilo da kada izadjem iz igre vidi se 2 cm gornjeg dela desktopa, vidi se start bar, a ostatak ekrana popunjava slika iz menija od ovih igara i vide se neke isprekidane vertikalne linije na vidljivom delu desktopa. Refresh tada ne pomaze, a i ekran onda pocinje da trepti tipa crno, slika itd. Da napomenem da mi se u Quake 4 pre izlaska iz igre na nekom mestu jako spustio fps, a u Riddick mi se prvi put kad sam ga startovao sa Shader 2++ zakucao, a posle restarta je lepo radio na Shader 2++ sve dok se negde nije pojavio neki koso polozen crni kvadrat, a riddick poceo da gubi teksture kod stomaka, dok je sve ostalo bilo uredu i tek nakon izlaska mi se pojavio problem sa pocetka teksta. FEAR je patchovan 1.1, quake 4 sa 1.2 patch dok sam Riddick forsirao u Rivi 1.3 OpenGL bez patcha. Riddick mi je bez problema radio bez patcha na staroj konfi sa Leadtek 6200@6600. Drajveri su mi 91.31 Forceware. Stavio sam WinXP SP2 August edition. Sa speedfan redovno pratim temperature od proc i ne prelaze 65-66 u full loadu, dok je u leru 55-57. Riva pokazuje maksimalnu core temperaturu 65 od graficke. Imam najnovije drajvere za maticnu. Tako da vas molim za savet. U Far Cry, Serious Sam 2, Call of Duty 2 i Oblivion koje redovno igram mi se ovo nije desilo.

Poslednja izmena:
Moras malo vise da experimentises sa drajverima...ali pre toga totalno ocisti stare.
Preporuka: koristi 84.21, valjda su oni poslednji zvanicni. Ovi noviji BRLJAVE.

Bio sam probao i sa novim 91.47 i sa leadtekovim drajverima 84.66 i ponovo isti problem u F.E.A.R. Malopre sam igrao FEAR sa maximum resolution textures i na jednom odredjenom mestu mi jako zasvopuje, pa se desi ili da igra pukne sa porukom tipa greska u fear.exe fajlu, nakon cega mora da padne restart, jer se zeblokira komp ili da se cuje zvuk u obliku zujanja zzzz pa da se komp sam restartuje. Patch mi je 1.01. Kada spustim na medium resolution textures nema svopovanja i prodje to odredjeno mesto bez problema. Ovo zujanje mi se pre desavalo na starom kompu gde mi je verovatno crkavala maticna polako, ali sam mislio da cu sa novim kompom imati vise mira. Najcudnije je da mi FEAR pravi najvise problema, a Far Cry igram sa sve nabudzenim detaljima sa HDR-om intenziteta 11 i sve radi podmazano, Call of Juarez ne pravi probleme, Call of Duty 2 ne pravi probleme. 3DMarkovi ne prave probleme. Stabilan mi je rad u windowsu. E sad, jedino mogu da mislim da se nekako FEAR kolje sa mojim hardverom ili su u pitanju gremlini.

Evo neceg stvarno zanimljivog. Pre sam na starom Athlon XP 1600+, 1 GB RAM i Leatek A6200@6600 imao probleme sa FEAR-om da mi non stop zaglavljuje, pa sam taj problem resio tako sto sam sve detalje stavio na low, misleci kako mi polako maticna crkava pa nema dovoljno snage da izdrzi vece detalje. Medjutim, kada sam stigao do nivoa pre Blindside, slucajno sam hteo da stavim ponovo high detalje, kad ono igra vise od tog dela nije zezala. Sada mi je i sa novom konfiguracijom isti slucaj! Da ne poverujes! Izgleda da je do same igre, a cudno je kako se i sad na isti nacun ponasa. Sada sve furam max, a pri tom mislim i na rezoluciju tekstura i nema vise problema. Takodje sam spomenuo da mi je i Quake 4 zadavao problema, ali sam procitao na netu da ima problema sa Dual Core procesorima i za AMD i Intel. Pisalo je neko moguce resenje, ali ga jos nisam probao. I FEAR je mnogima takodje zezao na mnogo jacim masinama tipa sa X2 4400+, 2x 7900GTX sa greskom da imaju statering, da im se ugasi monitor sa porukom No signal, sto se kod mene manifestovalo treptanjem slike.

Nazad
Vrh Dno