Šta je novo?

Porblem sa DFI nf3 LP!!!

orckristeg

Čuven
Učlanjen(a)
11.09.2005
Poena
675
Zamenio sam hdd maxtor 80gb 2mb ata za wd 250gb sataII, i tu pocese problemi 🙁
Desava se problem da posle par resetovanja sa svezim winxp-om, dodje do situacije da nece da se digne sistem i to je prevazidjeno instalacijom SP2. Kad sad novi problemi se rodise 😡
Kad je instaliran win sa svim programima krenuo je i OC :-devil-:
Ali bezuspesno :d Ono sto je pre normalno radilo - FSB na 300, mem 133 (tj 200) svi naponi default - nema pojma :crash: A vec sam se nadao da poteram FSB malo preko 300, uz novu memoriju.
Probao sam memoriju da spustim jos, da dodam napon sempronu, napon na cipsetu, da smanjim HTT mnozilac na 2x - sve bezuspesno. Pocinjem da gubim nadu. Recite mi da novi HDD nije uzrok ovako ocajnog overclocka. Masina vise nije stabilna ni na 250mhz FSB!

ubodi disk na drugi sata konektor, po mogucstvu na sata1 ako vec nije, ili na sata2...
samo ga promeni...

Naprotiv. Ubodi disk u Sata 3 ili Sata 4.
1 i 2 nisu lockovani i u njima je sve preko 240MHz neizvodljivo.

Slični, da ne kažem isti simptomi, su bili kod mene sa istom pločom i Seagate 320GB SATA2 diskom, ništa overklok ili hard ne radi. Bez obzira na SATA port. Prodao sam ploču, a disk je na reklamaciji i čeka zamenu. 😛 Videću ovaj novi kad stigne da probam kod kolege kod koga je ploča, inače, SATA2 Baracuda 7200.9 od 160GB radi kao zmaj na istoj ploči... So... Neću da gnjavim više s time, ima u Storage već par threadova s mojim 'iskustvom'. 🙁

Ja mislim da je to normalno da sata i oc ne zele u istu klupu.Koji god review sam procitao svuda se pominje da sata kontroler na nforce 3 ploci ne trpi overclock i da se za oc koristi uvek PATA.

problem resen 🙂
HDD prebacen na SATA 3/4, radi bez problema 300x8 1.4V za CPU, memorija 240mhz 2-3-3-7 3V

hvala svima koji su pomogli :wave:

Nazad
Vrh Dno