obi_van
Čuven
- Učlanjen(a)
- 11.02.2005
- Poena
- 650
Imam stari CRT monitor Siemens MCM17P1, to mu je oznaka, kupljen je polovan jos pre tri godine, slika je super i on radi odlicno, ali se javlja sledeci problem...priliko restarta kao da gubi kontakt sa kompom i izlazi ono "no contact" na ekranu, e sad, to se ne desava stalno. Menjao sam za te tri godine par ploca (5 ploca) i priblizno toliko grafickih kartica, ako ne i vise. Po nekada radi bez problema na jednoj ploci sa jednok grafikom, a nakon sto se promeni grafika problem se pojavi opet. Isto tako ako se promeni maticna, a grafika ostane ona sa kojom je sve bilo ok, opet se javi problem prilikom restarta. Prvo sam mislio da je problem "hronican" to jest da ce se tako ponasati monitor sa svakom grafikom i plocom, ali sada vidim da nije tako. Sada sam opet menjao plocu a ostala mi je grafika kod koje nisam imao taj problem u kombinaciji sa proslom plocom, i ponovo ista stvar, nestaje kontak ili sta vec. Da li je tu problem neki tajming od trenutka gasenja racunara do ponovnog pokretanja, podizanja biosa ili sta vec? Ajde ako neko zna nesto o tome ili ima neku ideju u napred sam zahvalan. Nije neki ozbiljan problem i kad se ugasi ja ga samo kliknem dva puta, ugasim i upalim i slika je tu, ali u svakom slucaju malo mi ide na nerve :d