Šta je novo?

Problem sa restartom?!

obi_van

Čuven
Učlanjen(a)
11.02.2005
Poena
650
Imam stari CRT monitor Siemens MCM17P1, to mu je oznaka, kupljen je polovan jos pre tri godine, slika je super i on radi odlicno, ali se javlja sledeci problem...priliko restarta kao da gubi kontakt sa kompom i izlazi ono "no contact" na ekranu, e sad, to se ne desava stalno. Menjao sam za te tri godine par ploca (5 ploca) i priblizno toliko grafickih kartica, ako ne i vise. Po nekada radi bez problema na jednoj ploci sa jednok grafikom, a nakon sto se promeni grafika problem se pojavi opet. Isto tako ako se promeni maticna, a grafika ostane ona sa kojom je sve bilo ok, opet se javi problem prilikom restarta. Prvo sam mislio da je problem "hronican" to jest da ce se tako ponasati monitor sa svakom grafikom i plocom, ali sada vidim da nije tako. Sada sam opet menjao plocu a ostala mi je grafika kod koje nisam imao taj problem u kombinaciji sa proslom plocom, i ponovo ista stvar, nestaje kontak ili sta vec. Da li je tu problem neki tajming od trenutka gasenja racunara do ponovnog pokretanja, podizanja biosa ili sta vec? Ajde ako neko zna nesto o tome ili ima neku ideju u napred sam zahvalan. Nije neki ozbiljan problem i kad se ugasi ja ga samo kliknem dva puta, ugasim i upalim i slika je tu, ali u svakom slucaju malo mi ide na nerve :d

Probaj sa drugim kablom od monitora do graficke.

Aj' probacu, ali mislim da to nema veze sa tim...kao sto sam rekao sa nekim kartama i grafikama radi dok u drugim kobinacijama sa istim hardverom nece...

...znaci niko ni da nagadja :S: ?

Heeeeeey!

Isti problem imam i ja sa 795DF. Znach kada se restartuje neki put ostane u polozaju kakav je u trenutku ponovnog podizanja sistema (lampica ili svetli neprekidno ili se ne pali). To je pochelo da se deshava kada sam kupio novu plochu (grafika ostala ista) !!??. Problem (ne)reshavam iskljuchivanjem monitora i njegovim ponovnim ukljuchivanjem u odredjenom trenutnu (ja sam trenutak kada sistem proverava periferne uredjaje - tastaturu, uzeo kao idealan), znachi kada zasvetle tri lampice na tastaturi ja palim monitor. Veoma glupo...

Znachi u istim problemima smo 🙂)
Help us!

BTW monitor je star tek godinu dana, u garanciji josh dve i zbog toga ga prodajem... glupost

Heeeeeey!

Isti problem imam i ja sa 795DF. Znach kada se restartuje neki put ostane u polozaju kakav je u trenutku ponovnog podizanja sistema (lampica ili svetli neprekidno ili se ne pali). To je pochelo da se deshava kada sam kupio novu plochu (grafika ostala ista) !!??. Problem (ne)reshavam iskljuchivanjem monitora i njegovim ponovnim ukljuchivanjem u odredjenom trenutnu (ja sam trenutak kada sistem proverava periferne uredjaje - tastaturu, uzeo kao idealan), znachi kada zasvetle tri lampice na tastaturi ja palim monitor. Veoma glupo...

Znachi u istim problemima smo 🙂)
Help us!

BTW monitor je star tek godinu dana, u garanciji josh dve i zbog toga ga prodajem... glupost

Da pa ja prilikom restarta sad posto mi se takodje sa novom plocom opet to desava ponovo gubim sliku i izlazi mi ono "no connection". Tako da nisam pametan vise, sve mislim da je to neki delic sekunde koji je na nekoj ploci duzi do podizanja sistema, a na nekoj kraci pa upali...:wall: :crash:
...jos da dodam sto se grafika tice one su bile razne i ATI i nVidia...tako da mislim da to nema veze, to jest siguran sam da nema jer sa istom grafikom na drugoj ploci sve lepo radi...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno