buky je napisao(la):abit 9550, bios powercolor 9600pro, silencer + 8-ca preko memorije
485@640 max - 4080 3dmark03
465@600 za svaki dan ,
Slobodno terajte te abite imaju memoriju od 3.6ns sto znaci da sigurno mogu preko 600 za memoriju.
Yellow Pinky je napisao(la):Joj kakav Abit. Uzeo sam Abit 9550-cdt jer sam mislio da prave dobre kartice i debelo sam se ...... Pri oc-u nemogu memoriju da poteram preko 245 bez artefakta a GPU nece preko 400 se zamrzne comp...
Sad me interesuje da li i ostali vlasnici pomenutog Abita imaju slicne probleme sa njom ili su bili bolje srece? Da li promenom biosa kartice mogu da peteram karticu malo vise jer je neko na forumu rekao da se Abiti zbog originalnog biosa ne mogu mnogo overklokovati.
Mislim memorija od 3,6 ns mora da tera barem do 300 mhz-a a ja ne mogu da predjem 245.
:crash:
Registered_user je napisao(la):Yellow Pinky, i ja imam isto Abita i isti slucaj tj, 395/245. Ili su nam uleteli bangavi primerci (ma jok bre nisu 🙂 ) mada mislim da je vise problem u hladjenju. Fabricki cooler na abitu je malecak, za razliku od asusovog, zato asus ide za gpu 450 bez ikakvih problema na jedan. Mene smara da se zezam sa stavljanjem boljeg hladnjaka na core i memoriju, posto mi je i ovo dovoljno za moje igracke ambicije 🙂 Inace kada sam stavio karticu, prvog dana core je otisao na 420 sa omega drajverima. Sada mislim da je najveci uzrok prasina 🙂
buky je napisao(la):Slobodno flesnite bios (powercolor9600pro sigurno radi) ako nista uvek mozete da vratite stari.Mora da ide bar na 420@280
SuperStarr je napisao(la):Nemoj da ložiš ljude bez veze kada već neće da serch-uju po forumu! 😉
Memorija na ABIT-ima dobija manju voltažu (isto važi i za VPU) a uz to ima i zategnutije latencije. Nema ABIT-a koji bez V-Mod-a ide preko 250 za DDR! Bez obzira na BIOS, bez obzira na hlađenje. 😉
Dakle, kada se u nešto ne razumeš ili to nisi nikada radio, nemoj da učiš druge kako se to radi jer ni sam ne znaš.
Naspmamovaste topic umseto da ste odvojili 5min da potražite teme o R9550, njih makar toliko ima... :trust:
Bez ikakvog moda? :trust:Asus Ge/TD drzim na 550/300
Al` si mogao da ispadneš baron sam tako. 😀 i to nedužan. :dnema modova
Gde su 3DMark-ovi? Ostali kod burazera? :dburazerova masina :
asus 128mb/128bit, elixir 5ns
ati catalyst 6.8, ati traytool
def 250/200
oc 410/255
Koja je ploča? Iscimaj se malo za nekog Athlon-a (burazer ti je🙂) i preporodiće se...besciljno je, jer ima duron 700, oc na 875mhz:trust: . sta moze s tim da postigne?:S:
Evo ga još 1! :dsapphire 200/250 oc 250/450
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari