Šta je novo?

Na koliko drzite 9550 ??

• Začetnik teme Začetnik teme pTomic
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Asus a9550ge/td 128mb,
Core:417MHz
Mem:280(x2)MHz, 5ns
Catalyst 5.8
Oko 3400 Poena u 3dmarku 2003...

Evo jedan lep rezultat, kartica je asus 9550ge sa pasivnim hladjenjem (inace je drzim na def., a klokujem je kad se igram + osmica da duva)

a643000+@9x250
480/290 omega 2.6.75a
3dmark03 4192

abit 9550, bios powercolor 9600pro, silencer + 8-ca preko memorije
485@640 max - 4080 3dmark03
465@600 za svaki dan ,

Slobodno terajte te abite imaju memoriju od 3.6ns sto znaci da sigurno mogu preko 600 za memoriju.

Joj kakav Abit. Uzeo sam Abit 9550-cdt jer sam mislio da prave dobre kartice i debelo sam se ...... Pri oc-u nemogu memoriju da poteram preko 245 bez artefakta a GPU nece preko 400 se zamrzne comp...
Sad me interesuje da li i ostali vlasnici pomenutog Abita imaju slicne probleme sa njom ili su bili bolje srece? Da li promenom biosa kartice mogu da peteram karticu malo vise jer je neko na forumu rekao da se Abiti zbog originalnog biosa ne mogu mnogo overklokovati.
Mislim memorija od 3,6 ns mora da tera barem do 300 mhz-a a ja ne mogu da predjem 245.
:crash:

Yellow Pinky, i ja imam isto Abita i isti slucaj tj, 395/245. Ili su nam uleteli bangavi primerci (ma jok bre nisu 🙂 ) mada mislim da je vise problem u hladjenju. Fabricki cooler na abitu je malecak, za razliku od asusovog, zato asus ide za gpu 450 bez ikakvih problema na jedan. Mene smara da se zezam sa stavljanjem boljeg hladnjaka na core i memoriju, posto mi je i ovo dovoljno za moje igracke ambicije 🙂 Inace kada sam stavio karticu, prvog dana core je otisao na 420 sa omega drajverima. Sada mislim da je najveci uzrok prasina 🙂

Slobodno flesnite bios (powercolor9600pro sigurno radi) ako nista uvek mozete da vratite stari.Mora da ide bar na 420@280

buky je napisao(la):
abit 9550, bios powercolor 9600pro, silencer + 8-ca preko memorije
485@640 max - 4080 3dmark03
465@600 za svaki dan ,

Slobodno terajte te abite imaju memoriju od 3.6ns sto znaci da sigurno mogu preko 600 za memoriju.

Yellow Pinky je napisao(la):
Joj kakav Abit. Uzeo sam Abit 9550-cdt jer sam mislio da prave dobre kartice i debelo sam se ...... Pri oc-u nemogu memoriju da poteram preko 245 bez artefakta a GPU nece preko 400 se zamrzne comp...
Sad me interesuje da li i ostali vlasnici pomenutog Abita imaju slicne probleme sa njom ili su bili bolje srece? Da li promenom biosa kartice mogu da peteram karticu malo vise jer je neko na forumu rekao da se Abiti zbog originalnog biosa ne mogu mnogo overklokovati.
Mislim memorija od 3,6 ns mora da tera barem do 300 mhz-a a ja ne mogu da predjem 245.
:crash:

Registered_user je napisao(la):
Yellow Pinky, i ja imam isto Abita i isti slucaj tj, 395/245. Ili su nam uleteli bangavi primerci (ma jok bre nisu 🙂 ) mada mislim da je vise problem u hladjenju. Fabricki cooler na abitu je malecak, za razliku od asusovog, zato asus ide za gpu 450 bez ikakvih problema na jedan. Mene smara da se zezam sa stavljanjem boljeg hladnjaka na core i memoriju, posto mi je i ovo dovoljno za moje igracke ambicije 🙂 Inace kada sam stavio karticu, prvog dana core je otisao na 420 sa omega drajverima. Sada mislim da je najveci uzrok prasina 🙂

buky je napisao(la):
Slobodno flesnite bios (powercolor9600pro sigurno radi) ako nista uvek mozete da vratite stari.Mora da ide bar na 420@280

Nemoj da ložiš ljude bez veze kada već neće da serch-uju po forumu! 😉
Memorija na ABIT-ima dobija manju voltažu (isto važi i za VPU) a uz to ima i zategnutije latencije. Nema ABIT-a koji bez V-Mod-a ide preko 250 za DDR! Bez obzira na BIOS, bez obzira na hlađenje. 😉
Dakle, kada se u nešto ne razumeš ili to nisi nikada radio, nemoj da učiš druge kako se to radi jer ni sam ne znaš.
Naspmamovaste topic umseto da ste odvojili 5min da potražite teme o R9550, njih makar toliko ima... :trust:

SuperStarr je napisao(la):
Nemoj da ložiš ljude bez veze kada već neće da serch-uju po forumu! 😉
Memorija na ABIT-ima dobija manju voltažu (isto važi i za VPU) a uz to ima i zategnutije latencije. Nema ABIT-a koji bez V-Mod-a ide preko 250 za DDR! Bez obzira na BIOS, bez obzira na hlađenje. 😉
Dakle, kada se u nešto ne razumeš ili to nisi nikada radio, nemoj da učiš druge kako se to radi jer ni sam ne znaš.
Naspmamovaste topic umseto da ste odvojili 5min da potražite teme o R9550, njih makar toliko ima... :trust:

Ne bih pricao da nisam vec to uradio. Karta nazalost vise nije kod mene da bih postovao sliku da se uverite, ali probacu da kontaktiram druga kome sam je prodao.

@SuperStarr
Memoriji definitivno nista ne bi smetalo jos malo napona. Znam da je memorija na tvom asusu koji si modovao radila na nizoj voltazi, 2.5v ukoliko se secam ali se isto tako secam i da je bila deklarisana na 5ns. Ja nisam pokusavao da voltmodujem abit 9550 pa ne znam koliki su naponi na gpu i ddr ali sam siguran da i pored zategnutih latencija memorija od 3.6ns cak i sa nizim naponom moze bez problema da ide na 250mhz ddr, veruj mi jer je radila kod mene(teoretski to je 1/3.6ns= 0.27*1000000000=277Mhz sto je za ddr 550Mhz). Uostalom postoji opseg vrednosti napona koji daje proizvodjac koji je potreban memoriji za rad i za koji garantuje da ce memorija raditi na odredjenim brzinama odziva.Ako neko zeli da proveri neka gugluje oznake sa memorije .

Neka ljudi probaju da fleshnu bios pa neka kazu sami.Uvek mogu da vrate stari nazad!

Asus 9500 ge, ATI Catalyst Drivers 6.7

Max je: gpu 440 mhz, mem 300 mhz

Drzim je na: gpu 410 mhz, mem 260 mhz = 3DMark05: 1513, bandwidth 6272 mb/s

asus

nema modova

Prilozi

• asus.webp
    asus.webp
    30.4 KB · Pregleda: 80
naravno imam dodatni kuler koji sam sam budzio 🙂

Pa je l' ti vidis kolika je razlika izmedju onoga sto si napisao i sto je na slici? Ovo na slici je ispod proseka :d i ne treba nikakav dodatni kuler za to.

Aha,😉 verovatno je mislio na 300 za GPU, a 550 (275 x2) za memoriju.
Nismo te razumeli baš najbolje.
Pozdrav.:wave:

Hehe, ponovo cu pasti u nemilost javnog mnjenja, ali kad vec pitate:

Kod mene Asus R9550 GE radi na originalnim klokovima i savrseno sam zadovoljan 🙂

Al` si mogao da ispadneš baron sam tako. 😀 i to nedužan. :d
Prvo se (po nekom nepisanom pravilu) piše brzina VPU-a pa tek onda memorije. Ovako je ispalo da ti kartica radi na 550 / 600 (VPU / DDR) što je za respect i za većinu XT modela... 😉

burazerova masina :
asus 128mb/128bit, elixir 5ns
ati catalyst 6.8, ati traytool
def 250/200
oc 410/255

besciljno je, jer ima duron 700, oc na 875mhz:trust: . sta moze s tim da postigne?:S:

besciljno je, jer ima duron 700, oc na 875mhz:trust: . sta moze s tim da postigne?:S:
Koja je ploča? Iscimaj se malo za nekog Athlon-a (burazer ti je🙂) i preporodiće se...
Ja sam mom mlađem svojevremeno odložio upgrade, Durona 600 čini mi se sam zamenio Athlonom 1333 (ili 1300 beše?). Kao da si ubo za genereciju bolju grafičku.

neka asrock k7, via kt600, sata, usb,ddr, tako redom, ne znam tacan model, ali je sasvim solidna.
znam, treba da menjam cpu, ali nije prioritet, za sad. ovaj duroncic mi je rezerva...

ps. : oznaka joj je k7vt4a pro

Poslednja izmena:
Uuu, pa tu može i XP (ko je rakao T`Bred? :d) čak i Barton...
Proporodićeš mašinu... 😀

pa znam da moze, al' skupo za sad😀
sacekace malko, sve ostalo je nabudzeno:smoke:

sapphire 200/250 oc 250/450

Prilozi

• ScreenHunter_1.webp
    ScreenHunter_1.webp
    66.4 KB · Pregleda: 87
sta ces nisu svi nacitani ko ti

Nazad
Vrh Dno