Šta je novo?

motorola v3i

to3a

Slavan
Učlanjen(a)
21.01.2005
Poena
350
Glupost. Naime keva moja kupila taj letefon i zove ******e od mts i zamoli da joj poshalju setovanje za mms gprs i oni kao mi smo vec jednom poslali i ne smemo opet.
Tako da je keva ostala suva ... i mene smara pa mi treba mala pomoc oko toga

Poseti sledeca dva linka i ne bi trebalo da bude problema. Ako i onda nesto nije jasno, pitaj...
GPRS i MMS

Oj evo sledecih desavanja promenio sim u telefonu, stigla sistemska poruka, snimio, nece da se postavi kao default mts gprs nego stoji neki levi( kad udjem su setovanja pod mts mogu da brishem, editujem podatke za gprs al nema opcije koja postavlja to setovanje kao default!? Skontao sam da obrisem ostala podesavanja i onda ce ovo moje automatski biti default al ne lezi vraze. Podesavanja koja su bila na telefonu ne mogu da se obrisu). Otishao do poslovnice u Ivo Lola Ribara mts da mi podese kazu ne valja ti telefon. Idi kod nekog da ti fleshuje. Odem nazad u radnju gde sam kupio. Lik koji drzi radnju saradjuje sa mojojm firmom na nekom nivou. On pozove nekog lika u mts, lik mu kaze podesavanja koja oni imaju su za v3 a ne za v3i i da shodno tome od mms-a i gprs-a nema nishta.
El toro ako imash njihov broj zovni ih 2x u toku dana da ti poshalju sisitemsku poruku i smej se ((;
E to je moja pricha.
Pitanje da li mogu ona podesavanja za gprs u telefonu da se preko kompa tj nekog ps suita obrisu il neshto slichno il jel ima neko taj glupi telefon (naravno da sam ja kevi rekao kupi lepo nokiu sa simbianom i necesh imati problema al zene vole mondenske telefone) i dal je resio problem na mt:s-u sa gprs-om

Matori, sumnjam da bi keva bila oduševljena symbian telefonom, uz sve prednosti koje on nudi (tebi i meni).

Nego, našao sam ti rešenje:

Idi na www.motorola.gr, tamo klikni na sliku plave ribe sa velikim ustima, koja drži telefon u ruci. Otvoriće ti se popup na engleskom i odatle pošalji sebi (kevi) podešavanja za Internet i MMS i Bog da te vidi ... E, a onda ako te ne mrzi - idi u poslovnicu mt:s, popni se na pult i iseri se, al' onako ... muški! :)

Javi šta si uradio!

Ako nemaš V3i, odaberi slobodno V3x, ili L6/L7, to je sve isti tip softvera ... Ko je ikada držao te telefone u rukama, može da ti kaže isto ...

Ja sam i ovo omasio ... kad nisu lepo oznacili pin kod, sto je bilo dovoljno da ga ne vidim sve do trenutka kad sam zatvarao taj prozor, i nisam zapamtio njihov pin, a sad opet nece da mi posalju poruku ... tssssss

hahaha poslao sam poruke sada a keva je na poslu (; sad ima da se istraumira nadam se da nece obrisati poruke. Javljam se sa rezuljtati :)

Ja sam uspeo na kraju, ali mi mob javi da sam popunio prostor predvidjen za to, i onda nikom nista ... u telefonu su mi ostali samo oni brand profili koje (za sad) ne mogu da skinem, dok sam profile koje sam dodavao prethodno obrisao ...

E, to je već druga stvar ... To što si kupio telefon koji ima 9 (od 10) profila kojekakve mreže iz Austrije ili Tunguzije, to znaš kome možeš da se obratiš. Lepo se obrati prodavcu da ti ubaci FW koji nema podešavanja nijedne mreže (ako je uspeo takva da nađe na Internetu), i onda lagano.

Keva se sigurno neće snaći, obzirom da ti za instalaciju poruka trebaju četvorocifreni kodovi koji su RND generisani, ali te ništa ne sprečava da ih pošalješ ponovo ... oni nemaju kvotu! :)

Provalio sam da nemaju kvotu :) na svu srecu ... ono sto me cudi je da sam telefon sam izflesovao unbranded fw-om, a opet sam dobio sve moguce predefinisane web sesije ... a dosad nisam imao potrebu da ih skidam, pa nisam ni gledao na webu kako da to uradim, a siguran sam da ih mogu rucno obrisati ... ono sto se ne slaze je da sam rucno dodao jos 3 sesije, a sad sam sve skinuo pa kao nema mesta za tu jednu novu .. :wall:

prodavca ne znam, tel sam dobio na poklon:banana:

To sto imas su vec popunjeni podaci za ko zna koje mreze.
Ako nemas vremena da uradis flash sa nekim monster pack-om pokusaj sledece.

USB kablic si (nadam se) dobio uz telefon.
Skini P2K Drivers v2.9 i neki od besplatnih P2K file managera, npr. P2K Commander v3.3.0.

Tvoj telefon ima na sebi nekoliko "foldera".
/a System files Part1
/b Memory Card
/c System Files Part2 and all user files

Trenutno te zanima a/
Startuj P2K Commander v3.3.0 ili neki drugi i obrisi a/WebSession file i restartuj telefon.

Inace evo GPRS i MMS parametara za 064
Service Type1: WAP
Port1: 9201
DNS1: 000.000.000.000
DNS2: 000.000.000.000
Username: mts
Password: 064
(ovo su zajednicki parametri)

Name: MTS gprs
Homepage: http://wap.mts064.telekom.yu
Proxy1:
GPRS APN: gprsinternet

Name: MTS mms
Proxy1: 172.017.085.131
GPRS APN: mms
Server name: http://mms.mts064.telekom.yu/mms/wapenc

Inace nije mi jasno jer pravim dve sesije, i po kom se redu sta unosi i popunjava ... nemam v3i vec obicnu v3

Da bi stvar bila gora, do pre nekog meseca imao sam i javu, pa su aplikacije pocele da odbijaju saradnju pa sam sve pobrisao pa sad imam navedeni problem .. imao sam i gprs koji sam sam podesio pa sam kad sam hteo namestiti operu mini sve to pokvario ... dohakao sam sam sebi

Takodje, kada instaliram java app, bilo koju, i uradim refresh, nje nema, iako je prethodno uredno poslana ... uzas

Poslednja izmena:
Inace nije mi jasno jer pravim dve sesije, i po kom se redu sta unosi i popunjava ... nemam v3i vec obicnu v3

Pravis dve sesije. Jedna za GPRS a druga za MMS. Stavi kao default ovu za GPRS i uzivaj.

Takodje, kada instaliram java app, bilo koju, i uradim refresh, nje nema, iako je prethodno uredno poslana ... uzas

Mozda te laze P2K Commander ili sta vec koristis. Vecina tih programa zeza samo tako i razlicite verzije razlicito rade. Isprobaj nekoliko.

kako me je8e jednostavno ne mogu da stavim kao default i tu je celi problem tri glupe konekcije imaju katanac i to su neka setovanja sa t mobile i nikako ne mogu da ih skinem
svaka ideja je mudrost i dobrodosla je

E napokon podesio sam da radi gprs i sad ovako izgleda.
KAd udjem u setovanje weba ima default neka tim bla bla sa katancem i uspeo sam preko onog sajta da uteram ovo podesavanje isto je zakljuchano katancem i nema edit al je ok i kad kliknem na njega radi mreza al ne moze da se postavi kao default.
KAd sam pokusao da podesim mms izadje mi poruka da je mms setovanje dal prepunjeno il neshto slichno ( nisam sve prochitao jel je poruka stajala samo 1 sekund i nestala )
Gde se nalazi setovanje za mms sve sam probauljao al nisam nashao. Kolko znam ne treba da se veze sa gprs-om nego se posebno podesava???

Imaš deo u WebSessions, a imaš i deo u podešavanjima poruka ... valjda messages/inbox settings/mms ili tako nešto ... tu podešavaš sve i onda biraš koji ćeš web session da koristiš za povezivanje ...

ubacio sam sve, s tim da server name i proxy1 nemam, ali sam to upisao pod homepage i gateway, koje imam, i dobio sledecu poruku:

mondo mogu koristit samo korisnici mts-a ...za vise informacija pozovite korisnicki servis

Sto se tice p2k commandera, ta verzija mi je pre skroz sljakala, a da nije do nje potvrdjuje i cinjenica da kad radim upload iz nekog drugog programa koji mi je takodje radio bez greske dobijam iste simptome

A tako me mrzi da ponovo flashujem

Isti problem sa zeninim V3i - kupio fon skinut sa t-mobila, poruke sa mts-a se nisu ucitale, probao rucno, ali su t-mobile setovanja zakatancena i default.
Dakle, prva stvar - flesovanje sa CISTOM verzijom firmwarea, ne dolce gabana itd.... Ako ste iz NS reci cu vam koji servis ima, ako niste, ******, ne mogu vam pomoci.
Posle toga sam trazio da mi ponovo posalju poruke i naravno - mozemo samo jednom. To smo resili tako sto sam ubacio moju karticu, poruka (ustvari ima samo jedna poruka) je sama stigla :banana: Najlepse od svega je sto sad pritisak na web taster otvara moj mondo, kako i treba da bude...

Znaci jedino resenje je dobar fles - ostalo se radi samo, ili "leteti je lako, treba samo dovoljno jako mahati rukama, ostalo je stvar tehnike" :wave:

E, a sad ozbiljno ... jel' oni stvarno NEĆE da šalju poruku dvaput? A šta ako sam flešovao telefon (kao Koko Bil), ili se od-brata-mali igrao nešto sa telefonom pa pobrisao profile ... ili otkud ja znam?

Koje je rešenje ako nemam drugu karticu? Jel' probao neko lepo da ih zamoli da pošalju ... mislim, meni je ovo stvarno smešno ...

Stvarno neće da pošalju poruku dva puta. Možeš uraditi sledeće- staviš tvoju karticu u neki drugi fon, sačekaš da stiguu konfiguracione poruke i zatim vratiš karticu u tvoj aparat. Sada će ti ponovo stići konfiguracione poruke.

@neo geo
Probaj da i za DNS1 uneseš 172.017.088.198. Ovo bi trebalo da reši tvoj problem.

Poslednja izmena:
Resio sam gprs nakon flash-a, ostala je java app misterija ... sad mi rade java aplikacije koje idu uz FW, ali bilo sta da upload-ujem, prodje, ali ga posle nema ... ni smrt mu nista ne moze :bottle:

Vrh Dno