Šta je novo?

Pomoc oko O/C Amd 2200+

• Začetnik teme Začetnik teme Br@n@c
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Br@n@c

Slavan
Učlanjen(a)
19.09.2006
Poena
319
Hteo bih da kloknem procesor kolko je moguce najvise zbog igrica.Ajd sad da mi preporucite neki program za o/c ,i objasnite mi kako da povecam takt

ako mislis da to postignes na toj masini koju imas u potpisu, a pogotovo sa tom plocom, mozes odmah komotno da zaboravis na bilo kakve egzibicije, a iz 2 razloga:
- prvi je sto taj sempron radi na FSB-u 166, koji je ujedno i maximalni FSB koji ta ploca podrzava. moze ona i preko 166, ali nije preporucljivo, zato sto ti raste i APG/PCI magistrala. da ne pricam o tome kako su mogucnosti za overclock te ploce smesne
- drugi je zato sto ne bi puno postigao. ako me secanje sluzi dobro, 2200+ ima mnozilac 9, sto bi na magistrali od 200Mhz (koju opet mozes samo da sanjas) dalo 1800Mhz, sto je opet nedovoljno za danasnje potrebe. postoji opcija otkljucavanja mnozioca na procesoru, koje bi verovatno moglo da radi na VIA ploci, ali ti ne preporucujem da to sam radis, zato sto:
1) si pocetnik 🙂
2) zahteva i malo posla, spajanja i prekidanje mostova na procesoru i nije bas za svakoga.

poz! :wave:

Ja sam imao NF2 ultra mercury knu400xl od citavih 46 e 😀 i isto je imala deklarisani max fsb 333(166) za procesor i ddr400 za ram (a ova aa7v8x-x ima iste specifikacije) i besprekorno je rdila na 400(200)fsb sa 2400+
proc@2000 mhz i razlika je velika od def .

Sam oc radis iz biosa povecavas takt procesora po 5 mhz-a dok ti ne zabode i onda spustis za 10 i testiras primu95 ili S&M ,eto to je sve.

Ja sam imao NF2 ultra mercury knu400xl od citavih 46 e 😀 i isto je imala deklarisani max fsb 333(166) za procesor i ddr400 za ram (a ova aa7v8x-x ima iste specifikacije) i besprekorno je rdila na 400(200)fsb sa 2400+
proc@2000 mhz i razlika je velika od def .

Sam oc radis iz biosa povecavas takt procesora po 5 mhz-a dok ti ne zabode i onda spustis za 10 i testiras primu95 ili S&M ,eto to je sve.
Da ali je to bio Nforce2 čipset, a ovo je VIA kt400 čipset. I to je opšte poznata činjenica da je skoro svaki nf2 chipset mogao da fura 200mhz fsb.

ajde sad jedno laicko pitanje, da li smem, tj. da li vredi da dizem FSB na 166 na 200MHz uz spustanje mnozioca ako mi je memorija na 333 MHz? Ploca je Epox 8rda+ koja podrzava ovaj FSB, procesor je Athlon XP 2600+

U svakom slucaju nema mi druge nego da promenim i plocu i procesor........ 🙁 🙁 za x godina/meseci kad skupim pare:bottle:

Poslednja izmena:
Skini CPU-Z program ili CBId, pa okaci screenshot ovde da bi videli koji je proc u pitanju. Ovako napamet tesko da cemo moci da pomognemo...

Mada nesto mislim da je ThoroughBred A/B i to otkljucan. Probaj da promenis mnozilac u BIOS-u za +0.5, a ako nakon toga nece da butuje, znaci da je ipak zakljucan... U tom slucaju ostaje samo pumpanje FSB-a.

U svakom slucaju nema mi druge nego da promenim i plocu i procesor........ 🙁 🙁 za x godina/meseci kad skupim pare:bottle:

Ne kloni duhom, 6600GT AGP prodas za vise pa kupis koriscenu 6600GT PCIE za manje i dobar si a€, sutnes malo memorije (256 ili 512) pa si dobar za jos b€ a onda prodas tvoju MB i CPU za c€ i na kraju dobijes a+b+c=X€, propratis malo oglase u potrazi za boljim CPU i MB i na kraju 🙁 promenis u :d
:wave:

Br@n@c, neces se `leba najesti od o/c-a na ovoj ploci i sa ovim procesorom.

Ploca zvanicno ne podrzava FSB veci od 166, a proc je zakljucan. Mozes da probas samo pumpanjem FSB-a, pa dokle doguras (mada nemoj ocekivati cuda). Dizanje napona mislim da nece biti potrebno.

U svakom slucaju hvala a sto se tice konfiguracije stpicu se jos malo.a i onako sasvim ok mogu da igram igrice poput FEAR,Oblivion... na medium a nesto i na high set. 50/50 a da mi fps ide od 50-17fps:wave: :wave:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno