Šta je novo?

Maxtor DiamondMax Plus 9

ssholovic

Slavan
Učlanjen(a)
19.10.2005
Poena
309
Imam gore nevedeni hard disc...odnosno dva diska po 160 GB...e sada, to su SATA hard discovi, i u mom racunaru nemam na ploci "ulaz" na koji bih mogao da prikopcam bar jedan od ova dva. Uticnice su drugacijeg izgleda, a i na hardu je poledjina drugacija od harda koji imam u kompu...da li postoji mogucnost da prikopcam uopste ove diskove?
hvala

Imam gore nevedeni hard disc...odnosno dva diska po 160 GB...e sada, to su SATA hard discovi, i u mom racunaru nemam na ploci "ulaz" na koji bih mogao da prikopcam bar jedan od ova dva. Uticnice su drugacijeg izgleda, a i na hardu je poledjina drugacija od harda koji imam u kompu...da li postoji mogucnost da prikopcam uopste ove diskove?
hvala

Mozes da kupis SATA PCI kontroler karticu (jeftinije resenje), ili da menjas maticnu plocu (skuplje).

Mislim da ti je bolja varijanta kupovina pci kartice, zbog uppgrade-a kasnije.
Sve u svemu, netjesh pogreshiti ni onako ni ovako.:D

Mozes da kupis SATA PCI kontroler karticu (jeftinije resenje), ili da menjas maticnu plocu (skuplje).

Jeftinije nije a nije ni bolje. Cena takvih kontrolera je 25-35e.
http://www.pcberza.co.yu/asp/price/qsearch.asp?search_word=PCI SATA controller
Pretpostavljam da covek ima neku Socket A plocu. Ako je tako za maximalno 20e doplate (u zavisnosti od toga koju plocu ima) moze da nadje neku polovnu N-force 2 plocu sa SATA koji je integrisan u juzni most ili cak za samo 10-15e da uzme npr. KT600 chipset koji ima SATA.
Usput ce da dobije i bolju plocu i nece da ima ogranicenje protoka zbog spore PCI magistrale ako hoce da pravi RAID.

Poslednja izmena:
Vrh Dno