Šta je novo?

Ispasce mi oci,bre!

C-H-O-T-Y

Slavan
Učlanjen(a)
15.11.2005
Poena
319
Evo ja sam uzeo novi komp,i ajde kao da zadrzim stari CRt monitor dok ne kupim neki bolji TFT monitor.

ALI,slika na mom monitoru postaje da bude sve vise i vise ziljava i ostecuje mi vid.Jednostavno posle pola sata ne mogu vise da sedim pred kompom jer su mi oci toliko iritirane.

Pitanje je kako ublaziti zracenje klasicnih starijih CRT monitora ako je to uopste moguce uraditi... Monitor je Relisys TE770,17 inca.

Ae pozz

1. podigni refresh rate, a ako ne mozes:
a) smanji rezoluciju
b) instaliraj drajvere za graficku/monitor

2. idi kod oftalmologa

:D

Relisys TE770,17 inca.
Au brate :)
nema leka

Rezoluciju sam stavio na 1024x768 sa refreshom od 85Hz.Boja je 32bit-a.

Jedino da se zrtvujem da kupim bezicni mis i tastaturu pa da se udaljim 3 metra od kompa :D :D :D

Jos neka resenja... Makar do zime,kad uzimam neki TFT...

Otvori ga i sredi mu fokus na VN trafou. Ja sam oživeo - ne zna se koliko CRT-ova posle par godina. Neki se kunu da nisu imali takvu sliku ni kad je monitor bio nov!

Elem, ne guraj prste i šrafciger oko VN ako ne znaš šta radiš - no ako si pažljiv i spretan, nikakav problem. Najgore je otvoriti neke modele monitora, da poludiš!

Sa druge strane, ako se istrošila katodna - tu ne moš' niš'. ;) Sem da ga pokloniš nekome ko ćori na 14".

Rezoluciju sam stavio na 1024x768 sa refreshom od 85Hz.Boja je 32bit-a.

Jedino da se zrtvujem da kupim bezicni mis i tastaturu pa da se udaljim 3 metra od kompa :D :D :D

Jos neka resenja... Makar do zime,kad uzimam neki TFT...

A da se zrtvujes i uzmes monitor umesto tastature i misa :,,: :guitar:

Ako ti vernost boja nisu mnogo vazne za rad na racunaru idi u display properties i u advanced opcijama ces naci color correction pa se poigraj malo.

Posto vidim da u temi "dilema" jos nisi otvorio komp. a star je 7 dana verujem da cackanje po monitoru otpada. :)

Ako ti vernost boja nisu mnogo vazne za rad na racunaru idi u display properties i u advanced opcijama ces naci color correction pa se poigraj malo.

Posto vidim da u temi "dilema" jos nisi otvorio komp. a star je 7 dana verujem da cackanje po monitoru otpada. :)

Rekoh da je komp kupljen i star je nedelju dana,ali bez monitora.Ostavio sam stari monitor i on sljaka vec vise od 4 godine.

Skupljam pare za TFT pa reko da mi ne ispadnu oci dok ga ne kupim...

ma ta "zastita od zracenja" za monitor je glupost... jos teze gledam pa mi onda dodje jos gore...

znaci malo color correction-a i mozda nesto i upali... ili za nedelju dana kod ocnog.nedo bog da citam neku .pdf knjigu,vec me vata jeza...

Vrh Dno