Šta je novo?

BFG GeForce 7600GS

kenny_sp86

Čuven
Učlanjen(a)
02.12.2004
Poena
620
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7800X3D + Noctua NH-D15 Black
Matična ploča
MSI PRO X670-P WIFI
RAM
Kingston Fury Renegade 32GB DDR5 6400Mhz
GPU
Gigabyte Aorus Radeon 7900XTX 24GB
Storage
Samsung 980Pro 500GB + Samsung 990Pro 2TB
Zvuk
Logitech Z623
PSU
CoolerMaster MVE Gold V2 1050W
Kućište
Fractal Define 7 Compact
Monitor
LG 27UL500-W
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Dobio sam ponudu da pazarim ovu kartu (prilicno povoljno), ali se dosad nisam susretao sa ovim brendom. Ako neko jeste molio bih da me posavetuje oko kupovine ove kartice. Da li nesto vredi. Ima kao 512MB DDR2 memorije, ali nigde ne pise brzina, pa sumnjam da je neka spora memorija. Inace evo linka do kartice:
http://www.bfgtech.com/7600GS_512.html
Hvala unapred i pozdrav:wave:

Ne znam kako imas problema sa strujom?
Ja imam kinez napajanje od kvazi 350W, i dosad nisam imao problema sa strujom. Doduse iscupao sam sve sto mi ne treba (flopy, dodatne usb-ove i ostale trenutno nepotrebne gluposti) i nije mi izbacivao sistem ni jednu poruku. Sve je apsolutno stabilno, sem sto sam izgleda navukao nesto sa neta, pa su mi se izgubile ikonice iz start-up liste, ali ce ionako da padne format cim napravim backup.

Poslednja izmena:
Ja sam imao Asus 7600GS 512 MB ddr2 (doduse, pasivnu), koja je radila na katastrofalnih 540, a isla je do 640, sto je uzasno sporo. Ipak ti proveri koji su klokovi, pa onda uzimaj.

Lepo je napisao covek. Uglavnom je i to tako - stave vise memorije, ali sporije...
Npr jos pre 2 godine moj drug pazario Radeon 9600XT. Proizvodjac Abit, memorije duplo vise nego kod ref modela (256MB) ali na 500MHz umesto na 600...

Na sajtu firme mozete videti specifikaciju vezanu za struju,a sto se tice memorije trebalo bi da radi na 400mgh.Da li je problem u samim karticama a izgleda da jeste videcemo , jer sam poslao mail doticnoj firmi.
Cekam odgovor pa javljam.
POZDRAV

Definitivno je memorija na 275MHz i ovaj jedan primerak sto sam probao ide do 320MHz. Mislim da je sramota za takvu firmu kao sto je BFG da na modelu koji jos zovu OC memorija radi na samo 275MHz. Evo rezultata 6652 3DMark03 i 3127 u 3DMark05. Ostatak konfiguracije Barton 2500+, Epox 8RDA+ i 2 x 256MB PC333.

Pazite nema da pise na koliko memorija radi. To sto po online shopovima stavljaju neke vrednosti za memoriju je sasvim druga prica. Zvanicno na BFG sajtu nema nista, a po netu sam nalazio da je normalno za modele od 512MB da rade na 270 tj BFG-vih 275. Tako da je to to. Jedino ostaje da se malo memorija nategne preko pa sta bilo da bilo, ipak to uopste nije losa kartica ja se sit naigra:d Inace ja imam napajanje iz popisa konfiguracije tako da verujem da mi ono nije problematicno.

Kazem mozda ne vredi koliko je u maloprodaji ali posto sam je platio prilicno ispod toga onda mi se u svakom slucaju isplati.

Pa trebao si uzeti EVGU

Pazite nema da pise na koliko memorija radi. To sto po online shopovima stavljaju neke vrednosti za memoriju je sasvim druga prica. Zvanicno na BFG sajtu nema nista, a po netu sam nalazio da je normalno za modele od 512MB da rade na 270 tj BFG-vih 275. Tako da je to to. Jedino ostaje da se malo memorija nategne preko pa sta bilo da bilo, ipak to uopste nije losa kartica ja se sit naigra:d Inace ja imam napajanje iz popisa konfiguracije tako da verujem da mi ono nije problematicno.

Kazem mozda ne vredi koliko je u maloprodaji ali posto sam je platio prilicno ispod toga onda mi se u svakom slucaju isplati.

http://www.evga.com/products/moreinfo.asp?pn=512-P2-N548-TX&family=22
bila je na testiranju u digitalu u julu koliko se secam i cek su je overklokovali na vece frkvencije. A usput neko rece ne treba uzimati brend i uopste nije u pravu poredio sam 7600GT ASUS-ov i EVGA i kartice su nebo i zemlja po kvaliteti izrade. Verovatno postoji razlog zbog cega cak i u Srbiji za njih postoji garancija od 5 godina

:mad: :mad: opet ja sa problemom, od kako sam ubacio karticu sistem je nestabilan. Mislio sam da je do win-a koji nije reinstaliran od pitaj boga kada a buraz ga maltretira non stop. Ionako mu je bilo vreme pomislih pa sam i taj deo posla uradio posto vec stavljam novi hardver. E problem je sto se nestabilnost sistema nastavlja. Problem je ostao i sad mi jos samo treba da grafulja nije ispravna. Tako cu slatko da je otresem o patos da je to za pricu. Sada slobodno mogu da kazem da su ove kartice veoma sumljicave bez obzira na pedigre koje ima ime BFG. Inace koristio sam zadnje drajvere sa nVidia sajta. Ma mislim da polako sizim zbog ove avanture sa grafickom.

Nije ti to neka ponuda imas 7600GS sa 256mb ddr3 memorije od 2.0ns(sto je brza karta) u gigatronu za 117 odnosno u mkracunarima za 118 evra !!!

:mad: :mad: opet ja sa problemom, od kako sam ubacio karticu sistem je nestabilan. Mislio sam da je do win-a koji nije reinstaliran od pitaj boga kada a buraz ga maltretira non stop. Ionako mu je bilo vreme pomislih pa sam i taj deo posla uradio posto vec stavljam novi hardver. E problem je sto se nestabilnost sistema nastavlja. Problem je ostao i sad mi jos samo treba da grafulja nije ispravna. Tako cu slatko da je otresem o patos da je to za pricu. Sada slobodno mogu da kazem da su ove kartice veoma sumljicave bez obzira na pedigre koje ima ime BFG. Inace koristio sam zadnje drajvere sa nVidia sajta. Ma mislim da polako sizim zbog ove avanture sa grafickom.

A kako ti se manifestuje nestabilnost? Meni je WIN savrseno stabilan. Sto se tice igara, jedino mi se ponekad desi da me izbaci iz obliviona u win, ili se oblivion ukoci, ali to je moguce i zbog same igre, a i zbog loseg napajanja, malo memorije i sl. Inace probao sam danas HL2 epizodu jedan. Sve na MAX sem sto nisam ukljucivao FSAA, ali je HDR ukljucen i ide prilicno glatko bez imalo problema, sem sto secne ponekad zbog malo memorije.

E Kolega i meni su se poceli manifestovati problemi od mog poslednjeg posta. Naime poceli su da se pojavljuju BSOD, definitivno zato sto kartica vapi za jos struje. Medjutim jutros se setih da povecam napon na samom AGP slotu, sa 1.5V na 1.6V i svi problemi su nestali. Evo celo jutro je isao 3D mark i nijednom nije pukao. Sve je super stabilno, pa pokusaj.

Samo jedno pitanje, mrzi me da citam u rikverc:
Da li pricate o modelima sa 512Mb?

Jao ljudi, pa zasto ste to uzimali, bezveze je, sta ce vam 512Mb na 7600 karticama, ne razumem...
Zar vec nije apsolvirano da to nikom ne treba?
Jos je kod takvih modela najveca sansa da imaju usporenu memoriju, a to ste sada i sami u praksi utvrdili....
Daj, vidite da zamenite to za 256mb verziju....

Drugar pa ti na prvoj strani ove konverzacije rece uzimaj.
Ma nema veze sto je sporija memorija. Meni kartica sasvim odgovara. Nisam neki pasionirani igrac da moram imati maximalne detalje.

Nisam obratio paznju na memoriju, ali niko nije spominjao 3.7 ns do malopre, iskreno nisam to ocekivao od BFG-a....
Uvek proverite na licu mesta koja memorija je u pitanju kod takvih i slicnih ponuda...da ne bi dolazili kuci sa memorijom od 5ns.....

Samo da dodam jos nesto u vezi ova kartice, ukoliko vam je sistem nestabilan povecajte napon AGP slota na 1.6 i to je to. Vidim da se mnogi zale na ovaj problem (i ja sam imao isti bez obzira sto je chif napajanje) i ovo je resenje svih problema.

Nazad
Vrh Dno