Šta je novo?

Uplata na Paypal nalog

zoksula

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
27.04.2004
Poena
319
Jedno kratko pitanje:
Sa kojom karticom mogu nekom da uplatim nekome novac na Paypal nalog.
Znaci samo da uplatim,ne primem nikakav paket,samo placam.

Mislio sam da moze sa bilo kojom karticom,ali sam video da u drugoj opciji(placanje kreditnom karticom,prva je placanje preko Paypal naloga),
treba da se ukuca broj karice ,secyritu cod,kao i zemlje.
A nase zemlje nema na spisku.

Mora da za ovu transakciju postoji neko jednostavno resenje.
Takodje bitno je da resenje bude sto jeftinije moguce,i da moze i student da uzme tu karticu.

Na Paypal nalog mozesh da platish samo drugim paypal nalogom, kako si to mislio karticom da uradish ?

Billing Information
indicates required fields Secure Transaction
Payment For Quantity Price
TP +5GB UPLOAD (zoksula)
Item #1 1 €5.00 EUR
Subtotal: €5.00 EUR
Sales Tax: €0.00 EUR
Total Amount: €5.00 EUR
Complete your information to pay by credit card, or log in to pay quickly and securely with PayPal
Credit or Debit Card Information

Country:

First Name:
(as it appears on card)
Last Name:
(as it appears on card)
Payment Type:

Credit Card Number:
Expiration Date:

Card Verification
Number:
Help finding your Card Verification Number
Help finding Card Verification Number
Help finding Card Verification Number
Billing Address

Address 1:
Address 2:
City:
State:
ZIP Code: (5 or 9 digits)
Contact Information and Security Check

Email Address:

Home Telephone:
Privacy

Enter the code as shown below:

Help

e sada,
payment type =visa,mastercard,american express....
Ali countru-nema Srbija.

Pa se pitam da li za placanje kreditnom npr visa kreditnom karticom mora da se stavi i tacna zemlje.
Odnosno hoce li funkcionisatio ovo...
?

Probaj - ako je austrijska banka - stavi austriju.
znas li neku jeftinu austrijsku karticu...
Odnosno karticu iz austrijske banke.
Posto mi je ova visa vojvodjanske banke najisplativija.
Samo je 200 din(+ depozit 20E koji se moze odmah potrositi) i moze da je dobije svako samo sa licnom kartom.

Ali kakve sve ovo veze ima sa placanjem na paypal nalog ?

Ovo je obichan formular za placanje nekom kreditnom karticom online (ili paypalom). I koji je to sajt kada nema Srbija ? Jel ima Yugoslavia ? Mora neshto da ima.

Ovo je obichan formular za placanje nekom kreditnom karticom online (ili paypalom). I koji je to sajt kada nema Srbija ? Jel ima Yugoslavia ? Mora neshto da ima.
Moze kada se ide preko proxy servera, uglavnom USA ili DE (amerika & nemacka).
Onda ti nudi da preko paypal-a platis karticom - probaj - videces.

Veza sa paypalom je sto je uplata na paypal nalog,tog sajta.
I ako se uplacuje na paypal nalog uvek je isto(skoro isto,jer se naplata vrsi preko paypal-a).

Primer:Uplata na http://rapidshare.de/en/premium.html
I onda kliknes na placanje paypalom.
I otvori se nova stranica.

Nudi placanje karticom i paypalom.
Ali za karticu nema nase zemlje.

Mislio sam da je ovo standardni nacin placanje za sve sajtove,ali ako ide preko paypal-a,onda nije bitno koji je sajt u pitanju.
ili radi ili ne radi.

pa meni i sada nudi da platim preko paypal-a karticom.
Znaci uzmem visa internet vojvodjanske banke,proxy preko amerike,
i najverovatnije cu moci da platim ?

Veza sa paypalom je sto je uplata na paypal nalog,tog sajta.
I ako se uplacuje na paypal nalog uvek je isto(skoro isto,jer se naplata vrsi preko paypal-a).

Primer:Uplata na http://rapidshare.de/en/premium.html
I onda kliknes na placanje paypalom.
I otvori se nova stranica.

Nudi placanje karticom i paypalom.
Ali za karticu nema nase zemlje.

Mislio sam da je ovo standardni nacin placanje za sve sajtove,ali ako ide preko paypal-a,onda nije bitno koji je sajt u pitanju.
ili radi ili ne radi.

Ako ti placash paypalom, naravno da ide na paypal accout, ali ti hocesh da platish direktno, i to nema nikakve veze sa paypalom. Potpuno si bespotrebno pomenuo taj paypal, samo si napravio zbrku sa tim shta ti u stvari hocesh. Ako nemash paypal, nemoj ni da ga pominjesh u ovakvim situacijama.

Shto se tiche placanja karticom, velika je verovatnoca da ta kartica uopshte i ne prodje, i da ima Srbija.

Sad i ti 🙂 Shta znachi to "nudi ti da preko paypala platish karticom" ? 🙂 Pa necesh preko paypala da platish keshom ?!?! 😀 Chovek nema paypal, pa ne kapiram zashto se uopshte i pominje ovde ? 🙂

Sad i ti 🙂 Shta znachi to "nudi ti da preko paypala platish karticom" ? 🙂 Pa necesh preko paypala da platish keshom ?!?! 😀 Chovek nema paypal, pa ne kapiram zashto se uopshte i pominje ovde ? 🙂

I mene je ovo zbunilo donekle, ali sam vise puta na ebayu video da ispod buy it now cene pise "you don't need to have paypal account" za placanje paypalom, na istom mestu gde kod nekih prodavaca stoji "immediate payment required" Pa sam se bas bar puta pitao kako placati paypalom bez naloga...

E, slusaj - MOZE!
NE TREBA mu paypal, samo kreditna kartica!
Pazario sam do sada 30 puta tako i ZNAM da moze! (tvrdim)
Ko ne veruje nek proveri 🙂

Pa jedino ako nema neku skriptu koja mu baca pare na paypal, ali uopshte nije bitno na koji rachun to ide, zashto to pominjati i ovde praviti zabunu, moze da ide njemu direktno u novchanik, to nije bitno uopshte. Bitno je na koji nachin TI placash.

E, slusaj - MOZE!
NE TREBA mu paypal, samo kreditna kartica!
Pazario sam do sada 30 puta tako i ZNAM da moze! (tvrdim)
Ko ne veruje nek proveri 🙂
KOja kartica je u pitanju.
Karticasa kojom radi.

@driver.
Pominjem paypal samo zato sto placanje karticom ide preko paypal-a.
I skoro je isto za ovaj sajt,za rapidshare itd.

Poslednja izmena:
uf, koliko komentara, a ni jedan do kraja tacan. DA pokusam da razjasnim zbrku. PayPal se moze koristiti na dva nacina - sa i bez naloga. Uz regularno registrovanje naloga vi morate da registrujete i detalje (broj racuna) u banci, da podvucem tekuceg racuna, kreditna kartica je opcija, mozete i nju da dodate na listu racuna, a i ne morate. Kad placate Paypalom, placanje potvrdjujete svojim imenom i lozinkom, a paypal sam skida pare sa vaseg paypal racuna ili kreditne kartice, ako gana paypal racunu nemate dovoljno.

Drugi nacin je bez paypal naloga, dakle standarno placanje kreditnom ili debitnom karticom gde popunjavate ime, prezime, broj kartice, adresu, sigurnosni broj sa poledjine, datum isticanja kartice i sl. Niko ne pravi razliku izmedju debitnih i kreditnih kartica, tako da ako imate gotovinu, ne morate juriti da vadite kreditnu karticu, jer vam sad skoro sve banke daju visu elektron.

Informacija od svih vecih kompanija koje procesiraju kreditne kartice je da je Balkan generalno visokorizicna zona zbog velikog broja prevara i da onaj ko hoce da prima kartice sa nasih prostora to radi na svoj rizik, plus mora da ostavi ekstra depozit da bi mu "ukljucili" balkanske zemlje.

Ne bi nikome savetovao da pokusava da nadmudri Paypal, u slucaju da ostanete bez posiljke, nemate nikakva prava na nadoknadu. Radije nadjite prijatelja, rodjaka negde u EU ili Americi, pa neka on izvrsi placanje za vas, a vi mu nekako transferujte novac.

Licno mislim da je PayPal vrlo nekorektna firma, ali o tome mozda neki drugi put.

Nazad
Vrh Dno