Šta je novo?

Potreban savet?!

pajam24

Slavan
Učlanjen(a)
09.08.2006
Poena
320
Vec nedelju dana se dvoumim i razmisljam o nekim stvarima pa sam odlucio da podelim to sa vama kako bi ste me posavetovali pametno... Naime pre neke 2-3 nedelje sam uveo ADSL i od tada ne gasim komp i nemam nameru. Non stop se nesto skida. E sad odlucio sam da kupim jos jednu slabiju konfiguraciju koja bi samo za to sluzila, znaci 24h da bude konektovana. Moje razmisljanje i dvoumljenje je sledece: Svakako cu kupiti neki polovnjak 800-1200mhz, integrisan i tako nesto. Razmisljam se izmedju desktop masine ili laptop masine. Pare nisu presudne ali ne zelim da dam puno para za nesto sto ce samo i iskljucivo za net da sluzi.. Laptop takav otprilike moze da se nadje za 250-300evrica a desktop kosta oko 100. Razlika nije zanemarljiva.. Cilj je naravno da masina radi neprimetno i da ne trosi puno struje.. Da li laptop moze pouzdano da radi 24h dnevno? Da li se isplati uloziti malo vise para pa uzeti njega ili je desktop bolji izbor.. Velika mi je dilema, sta biste me vi savetuvali iskreno??

Moze laptop da radi toliko,meni radi po nekoliko dana,maltene ga gasim po jednom dvaput nedeljno,ali nije pozeljno da uzmes njega jer ces uz tako staru konfiguraciju dobiti neki jadan HD od 20GB i poprilicno spor pa,em neces imati gde da skladistis sve vec posle nedelju-dve (zavisi koji paket imas),em ce kopiranje sa 4200rpm HD-a biti dosta sporo a i trebace ti onda HD rack u koji ces da ubacujes stalno svoj desktop HD da bi na njega prebacio fajlove i oslobio prostor na laptop HD-u za jos podataka!
Bolja solucija bit ti bila,da uzmes neki pouzdan desktop,dokupis mu veliki HD,nabacis i neki solidan UPS i opet ces proci jeftinije a imaces dosta vise mesta za sladistenje!!Ne vredi ti da brises stvari,ja to radim stalno sa filmovima i stvarima koje mi dosade ali badava kad muzika,programi i ostalo popunise brzo sve pa jedva balansiram nekako HD laptopa od 80GB i 40GB eksterni 2.5"HD rack!
Pozdrav ,)

Hmmmm..

Hvala lomnica na savetu mislim da si mi pomogao za onih 1% da preovlada deskop masinica... Kazi mi samo zasto mi treba ups o tome nisam ni razmisljao??

Nije dobro zbog masine da ti je seca svako nestajenje i dolazenje struje posto ce ti raditi tako non stop a ni za modem nije dobro,bar su me tako ubedjivali ovi iz PTT-a,kao moze preko USB da secne jaci napon kad dodje struja pa da ti skenja modem ili sta znam,uglavnom je uvek bolje imati neku UPS,bili oni u pravu ili ne!
Pozdrav ,)

Ne moras da imas veliki HD na toj masini za download, jednostavno nabavis mreznu karticu (verovatno i ovako bi morao da je nabavljas) i preko mreze prebacujes podatke na svoj komp, rezes, brises i sl.

Hvala!

Hvala ti na savetu sto se UPSa tice uzecu i to u pravu si bar da se psihicki stabilnije osecam ako nista drugo. Sto se modema tice hehehe :"ZA NJEGA ME RODJACI ZABOLE PA*KA!!!" Nije moj nego sam ga dobio na koriscenje od sezama... I mrezna se podrazumeva naravno, ali hvala... Nego imam samo jos jedno pitanje.. Da li cu posto uzmem desktop makinu za internet trebati da brinem za racun za struju na kraju meseca, jel ce biti mnogo veci?

Nazad
Vrh Dno