Šta je novo?

Club-3D 7600GS

Dok ne nabavim bolje napajanje cisto da probam...

3DMark 03 - 7647
3DMark 05 - 3760
3DMark 06 - 2469

415 / 880

3DMark 03 - 8149

Barton 2800+ ~ 2,21
1 Gb DDR 333
MSI KT400AV

... i ja zadovoljan :)

Dobri rezultati i dobrodosao na forum...
:wave:

Hvala, prosto nisam mogao da verujem kada sam video u IMTELU 7600GS za AGP pa jos i za tu cenu... produzila je zivot mojoj konfiguraciji :) ... a o njenom potencijalu sve je receno na prethodnih osam stranica

Black Adder je napisao(la):
Hvala, prosto nisam mogao da verujem kada sam video u IMTELU 7600GS za AGP pa jos i za tu cenu... produzila je zivot mojoj konfiguraciji :) ... a o njenom potencijalu sve je receno na prethodnih osam stranica

Ja sam svoju prinudjen da prodam..a inache je odlichna..

Otishao sam ja na PCI-E i ddr3 pa cemo da vidimo..

ivica je napisao(la):
Ja sam svoju prinudjen da prodam..a inache je odlichna..

Otishao sam ja na PCI-E i ddr3 pa cemo da vidimo..

Aaaa... znaci ti si dao oglas na PC Berzi ;)

Aha...malo jacha cifra..al to je samo cifra...koja moze da se labavi..:)...mada cu sutra videti..kako cu da je nekako pretopim u ono shto mi treba...

Ako mi ovo prodje..shto sam smislio...bice super...mada vidim vec me zvrckaju....ali niko da se otvori.

Ovo novo nisam josh ni pogledao...treba sistem da ubijam...

Poslednja izmena:
Narode jel imao neko problem sa ovom kartom koji glasi "NV (nesto) je detektovao manjak snage napajanja i smanjio klokove karte da bi osigurao stabilnost masine dok se ne uradi odgovarajuce napajanje" (Imam Chifteka 360w
sa 2 12v grane 17A i 15A)?

Jesi povezao dodatno napajanje, ako je agp karta u pitanju?
Znam da je debilno pitanje, ali desava se...
:wave:

Dule13 je napisao(la):
Narode jel imao neko problem sa ovom kartom koji glasi "NV (nesto) je detektovao manjak snage napajanja i smanjio klokove karte da bi osigurao stabilnost masine dok se ne uradi odgovarajuce napajanje" (Imam Chifteka 360w
sa 2 12v grane 17A i 15A)?

Samo jednom. Ali sam skroz bio ja kriv jer sam fleshovao pogresan BIOS :S:

Da,sve povezano kako valja ,nista mi nije davao par dana i danas samo jednom i
evo sad vise ne pokazuje,koliko dugo videcemo.Doduse,cum sam resetovao masinu izbacio mi je ovo Cpu overclock fail ,udjem u bios samo i samo snimim stanje i u win i sve je ok,ne pokazuje nista...mozda ovo ima neke veze?

Ako ti opet izbaci probaj da stavis molex sa neke druge grane....

Evo ja da vas utesim, nije nista drugo nego do napajanja, ja imam krs napajanje i non stop pri startovanju mi izbacuje taj alarm i to ne jedan nego par desetina, posle mi treba pola minuta da pogasim tolike prozore ali graficka radi bez problema, predpostavljam da je pri podizanju sistema najveca potrosnja struje pa zato dolazi do minimalnog pada napona koje graficka registruje... uglavnom potvrdu ovoga dobicu krajem nedelje kada kupujem bolje napajanje

Kakva su vam iskustva sa Thermaltake napajanjima?

E evo mene..drushtovo..:) ...Vidim o napajanjima je rech...

E prodadoh ja onaj AGP 7600gs....Dobro da je video da radi...diglo windows.xp...a napajanje neki kinez..pa mu izlece da nema struje ..samo tako..

Ja mu kazem da uzme ono LC 350H od 20 eura...valjda ce da ka skrpi..

Mashina ima isto rama ko i grafika...:) mada on kaze da je to trenutno..tako...nf2, barton 2600+ klokovan u nebesa...na kinezu...bez nalepnice..ne zna se koliko W...:D Zvao on nekog lika da dodje sa Mirjeva da donese napajnje..od 400W...al dok on dodje ja otishao..:)...7600GS nece da radi kad sam samo ostavio hdd i nju..a iskljuchio ostalo..ma otishao ja da ovaj nije video nishta od 3d-a...i suludog klokovanja...zaboravih i coolbits..i ati tol da ponesem..a nema ni neta..kako su isekli neki kabal...Znachi..za dozivljaj...Rekao samu mu ako spali..i napravi roshtilj...nisam odgovoran....a ono vec 20h a ja na Karaburmi.....treba doci do Banovaca...na 3 bus-a....Stigo sam do 21:50h. Shtur dok nije doshao...lik i pocheo da me smara...

Kako mu je radio 9800pro na tome ..pitaj Boga..

Iscima me chovek samo tako..sad dal ce da kupi novo napajanje ili ne..njegova stvar..Ostavio sam mu onaj mod..samo malo smanjio vgpu:1,29v i vmem:1,865v malo samo za memoriju..

E da ironije bude veca..zove me lik iz Bataje...i kaze da bi doshao a ja danas na NB..izasho iz Imtel-a..Ja kazem..ako ne zva ranije..ne mogu da ispalim choveka..Da sam znao da ima ono dresh od napajanja..a i od kucishta i kompa....ne bi se cimao na Karaburmu..

Dodushe nereche mu ja za napajanje..ali kad prodash tako nekom ko se razume ko marica u kriv..k....mislim medicinski fax..shta reci vishe.

Zato sam preko telefona i pomislio da je riba a ne mushko...tj. da je Olivera..:D

Poslednja izmena:
Znate sta, ili su vase(7600GS) kartice lose ili je moja toliko dobra.
Kod mene stoji 570/916(def. je naravno 400/400) i takva baca:
03- 10500
05- 4750
06- 2780

Znaci GPU odvaljuje a memara ne da peva.Aj dajte neki tip za jos bolje performanse. Inace nisam hteo da pokusavam iznad 570(chak nisam ni probao ;)).
Inace u pitanju je Galaxy 7600GS ZaZen Passive 256MB DDR2, s'tim sto sam joj ja roknuo odozgo osmicu i temp. ne prelazi 38c.

PS.
Mashina je P4 3.5Ghz 550, 1GB 667Mhz DDR2...

Poslednja izmena:
Znate sta, ili su vase(7600GS) kartice lose ili je moja toliko dobra.
Kod mene stoji 570/916(def. je naravno 400/400) i takva baca:
03- 10500
05- 4750
06- 2780

Znaci GPU odvaljuje a memara ne da peva.Aj dajte neki tip za jos bolje performanse. Inace nisam hteo da pokusavam iznad 570(chak nisam ni probao ;)).
Inace u pitanju je Galaxy 7600GS ZaZen Passive 256MB DDR2, s'tim sto sam joj ja roknuo odozgo osmicu i temp. ne prelazi 38c.

PS.
Mashina je P4 3.5Ghz 550, 1GB 667Mhz DDR2...

Ma idi...milina..Galaxy je to..nebesa su to..:D Zato i njemu ide i ddr2 u nebesa...

Lepi skorovi nema shta...verovatno je fabrichki voltmodovana..:) kad baca 570 MHz za core...i preko 1000 za memaru...ti to samo josh malo chvrkni da ide na 600 a i ne morash...dobro ti i ovako

A u sad videh...memara ti je ipak na 916...editovo si...lisicoo...popadashe zvezde sa tog galaxy-ja..:(

Ma ima 1,3v za core i to je to..

Poslednja izmena:
Sad sam se malo zezao:

Test prolazi na 650Mhz ali ne i 3DMark05:

Tako da sam spustao sve do 621Mhz na kome je radila normalno.
Naravno uz takav overclock idu i rezultati. :)
Temperatura standardnih 36c. :D

Poz

Strasne su te Galaxy ,samo jesu skuplje dosta?

Izgeda da je memorija najzasluznija za kolicinu poena,moj skromni :) [email protected] od 50e nov baci sa club3d navijenom 9500poena.

Evo opet mi prikaza danas porblem sa napajanjem.Posto imam dve grane od 12
v na napajanju ,od 17a i 15a kako da saznam koja je od 17a?

Poslednja izmena od urednika:
Cini mi se da je na nekoj od prethodnih strana pomenuto da po specifikaciji 7600gs trazi 18A... ako te ne mrzi ti proveri

Moj Ener iz potpisa daje 13A i 14A na pojedinacnoj grani, ali ipak tera 7600GS, i to poprilicno oc.. kao i semp na 2.5 GHz. I ko je sad u pravu?

Kod ortaka semp na 2.4 i ta 7600GS na Eurocase napajanju od 400W. Bez problema...

Evo danas sam puko 50 evra za napajanje od 430 W, na 12V - 18A, i naravno nema vise upozorenja

Posto me kartica i dalje odusevljava morao sam se jos jednom javiti i pohvaliti je. Odigrao sam Prey na High detaljima bez ikakvih problema (stvarno je lepo uzivati u efektima i ako igra i nije nesto).

Posle Prey'a rekoh ajde da vidim koliko moze overclock, i bum!... ATITool je procesor terao do 494 MHz a memoriju do 908 MHz - napominjem - !!! bez ikakvog povecanja napona !!!

25% ubrzanje procesora, eeeeeeej!!!

Naravno, testirao sam i 3D Mark'ove sa sledecim podesavanjima:

Default (400/800)

3DMark 03 - 7662
3DMark 05 - 3842
3DMark 06 - 2493

480/900

3DMark 03 - 8605
3DMark 05 - 4386
3DMark 06 - 2805

Drajver je 91.47, uz napomenu da u opciji Manual overclocking pri Detect Optimal Frequencies izbacuje za procesor 419 MHz a za memoriju 447 odnosno 894 MHz.
Dovoljno je (na osnovu testa ATITool'a) pomeriti brzinu procesora na 480 MHz i odraditi Test Changes koji prolazi bez problema.

Nazad
Vrh Dno