Šta je novo?

Nokia 6280

marinko98

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2005
Poena
875
Nabavio sam novu Nokiu 6280 koja je verovatno sa Italijanske mreze, posto u meniju imam stilizovanu ikonicu nase planete na kojoj pise broj 3(tri), a ispod ikonice pise Pianeta 3. Kad otkucam sifru *#92702689# umesto brojeva se pojave sve nule. Da li neko kod nas radi dekodiranje ovog modela Nokie?

LOL. Ja čekam još od februara da se pojavi neko ko će da je dekodira.

Sad ozbiljno, moj savet ti je da ga se otarasiš pod hitno. Kako stoje stvari, neće skoro moći da se dekodira, a i ako bude moglo, taj koji to bude radio, odvaliće neku katastrofa cenu tipa 100 eura, jer ima brdo ljudi ovde koji su uzeli taj telefon i to baš zaključan na Italijansku trojku. Samo se nadam da ga nisi puno platio.

X12345 je napisao(la):
LOL. Ja čekam još od februara da se pojavi neko ko će da je dekodira.

Eh, sad sam malo mirniji.... ja cekao jos od pocetka aprila. Sad cekam da mi se vrati iz Italije dekodiran.....

Teletabis, reci mi samo iskreno, koliko si ga platio tada kad si ga uzeo u aprilu?

Šta mislite,da li je ovaj telefon generalno gledano dobra kupovina i koliko su istinite one priče o očajnom slajderu i softveru punom bagova? :S:

Uzmi tel u ruku pa cesh i sam videti,meni je ocaj,prava mala ciglica

Meni se on vizuelno mnogo svidja (love at first sight), ali ne mogu da proverim u radnji da li će se slajder skroz razlabaviti za 15 dana i koliko često se resetuje... Zar niko ne poseduje ovaj telefon da podeli iskustva?

Kupio sam u medjuvremenu u Bg. isti tel.-6280, ne ceka mi se dok ne pocnu da je dekodiraju mada su mi rekli u jednom servisu da ce za 2-3 nedelje poceti da to rade.Utisci su sledeci:Slajder je zasad odlican, malo je jaci nego kod Samsunga D500, dosad mi se nije resetovao, fotografije su za odlicne za jedan mob. tel.( malo slabije od SE K750), video u fezoluciji 640x480 dosad nalbolji na mob telfonima, deblji je u odnosu na neke Samsungove modele, ali to nije nikava funkcionalna mana-nego vizuelna. Odlican telefon za moj ukus.

Prve verzije softvera su bile bagovite, ali je to sve ispravljeno. Što se tiče slajdera, nisam zadovoljan izvedbom istog. Jednostavno, očekivao sam kvalitetniju izradu (sigurno nisam očekivao klimav slajder kod telefona koji pripada višoj klasi). Kod 6270 slajder je mnogo kvalitetnije odrađen.

marinko98 je napisao(la):
Kupio sam u medjuvremenu u Bg. isti tel.-6280, ne ceka mi se dok ne pocnu da je dekodiraju mada su mi rekli u jednom servisu da ce za 2-3 nedelje poceti da to rade.Utisci su sledeci:Slajder je zasad odlican, malo je jaci nego kod Samsunga D500, dosad mi se nije resetovao, fotografije su za odlicne za jedan mob. tel.( malo slabije od SE K750), video u fezoluciji 640x480 dosad nalbolji na mob telfonima, deblji je u odnosu na neke Samsungove modele, ali to nije nikava funkcionalna mana-nego vizuelna. Odlican telefon za moj ukus.

To "za 2-3 nedelje pričaju već mesecima". Ja sam se iskreno razočarao slajderom, Samsungovi (novi) slajderi su tata za Nokijin. Zaista za high klass telefon je razočarenje.

Jel moze nekako da se ukloni ono pianeta3 nasta se dolazi desnim aktivacionim tasterom?

Moze flesovanjem

Dekodiraju se vec te 6280 sa 3 mreze,ali kosta 120 eura,bezobrazluk i dranje naivnih ljudi,koliko ce tek kostati dekodiranje neke BB6 zastite,150-200 eura!?
Pozdrav ,)

PA dobro i treba da bude cena,jer neko uzme u Italiji za 120e,i misli uh to je dobro,ovako kad plati jos 120e onda skoro dodje na pravu cenu telefona.Tako da mu se ne isplati

Jel moze nekako da se namesti da kad kucam poruku i stavim tacku za kraj rechenice on sam odma prebaci na veliko slovo, a ne da moram ja ruchno? Na 6230 mi je sam prebacivao na veliko slovo kad stavim tachku na kraj rechenice. Glupost, ali bas nervira.

Valjda posle tacke i razmaka ide veliko slovo. :D Tako je kod mene na 3330. Slajder je lose odradjen za telefon te klase, po meni cak losiji od slajdera D500. Dizajn je odlican. A sto se tice cena dekodiranja, nemam reci. :S: Cena je veca nego da ga operater otkljuca. :mad: U svakom slucaju, mene je telefon izasao 65,95E, tako da i kada ga operater otkljuca za 99E, opet cu proci jeftinije. :d

Jeste, tx! Mada malo smara da moram svaki put odvojeno da bi dobio veliko slovo ko na kompu, na 6230 je islo odma veliko posle tacke. Imam jos jedno pitanje:). Jel moze da se zakljuca posto ga zatvorim i prodje ono lock koje stoji jedno 5 sekundi. Tipa kao kod svih nokija levi aktiv taster + jos nesto? Sve sam probao i nece.

Poslednja izmena:
Hello,
Uzeo sam 6280 pre dva sata , ali i dalje ne mogu da skinem poklopac da bi izvadio bateriju i stavio karticu :D :D :D
Da li se nekom to desavalo ? i ako jeste , kako ste resili ????
Da samo objasnim :) Stisnem palcem ispod kamere , skroz na dnu i guram na gore ... ali trika nema ...
P.S: devojka u prodavnici u kojoj sam kupio je ispred mene to odradila , ali ja trika nema to da uradim :D

OK, uspeo sam nekako posle dan ... nije bilo lako jer dva lika koji imaju isti telefon nisu uspela ... na kraju se otvorio :)
E sad jos par pitanja ... Kako podesiti GPRS, kako skinuti sve ovo sto je po defaultu vodafone ... postoji li neko flashovanje , sa originalnim nokia softwerom ... tj da se izgubi ovo prokleto vodafone sto me jako nervira :)
Hvala unapred ;)

Nemoj NI SLUCAJNO da flesujes 6280 preko USB kabla krekovanim Phoenix-om, sahranices ga tako da ce moci oziveti samo veci Nokia service centar kog nema u blizini.
Preporucujem ti da ga odneses u neki servis da ti to urade na nekom box-u koji ne flesuje preko USB-a.

Ovo sigurno vazi za 6280 dok je za ostale modele malo bolja situacija iako ih ubijete.

Poslednja izmena:
Hvala na upozorenju... bas sam malo pre gledao tu opciju sa phoenix-om. Znaci to da zaboravim :)

A sto NI SLUCAJNO da to ne radi,eno na bureku njih nekoliko BEZ problema debrandovase 6280 i 6270 i mislim cak da NIJEDNA nije ubijena a od ostalih (uglavnom smartphonovi) ima bar desetak ubijenih od par stotina!?
Pozdrav ,)

A sto NI SLUCAJNO da to ne radi,eno na bureku njih nekoliko BEZ problema debrandovase 6280 i 6270 i mislim cak da NIJEDNA nije ubijena a od ostalih (uglavnom smartphonovi) ima bar desetak ubijenih od par stotina!?
Pozdrav ,)

Ako ti ja donesem nov 6280 koji je pukao na flesovanju preko USB i koji ne reaguje na Dead Phone Flashing i ti ga popravis preko USB ja ti dam 50 eura , ali ako ne uspes ti ces meni da das 50 eura.

hint: ja nisam uspeo ni na HWK ni na MT boxu da ga povratim

hint2: vidim da si odskora na "GSMforumu" , e pa search keyword = "6280 dead" or "6280 dead phone flashing"

Sve sto sam rekao za sad vazi samo za 6280
:wave:

Poslednja izmena:
Ma, pusti ljude da se uče, kad im je preskupo cca 10 eura da im to odradi neko čiji je to posao.:d :d

hint 1: Ja NISAM rekao da moze da OZIVI 6280,nemoj da me cikas badava,kad si me vec citirao onda procitaj lepo,debrandovanje znaci nesto sasvim drugo!!
hint 2: Nije mi jasno na kom to GSM forumu sam tacno od skora,ako mislis na burekov GSM forum,nisam od skoro tamo,samo nemam puno postova,ako mislis na gsmhosting,tamo nisam nesto dugo,ali vidim da je forum podeljen na dva dela tj na profije i totalne duduke (znaci ono sto pojedini onde rade i pitaju je za plakanje)!!!Ako mislis na i-phone ili neki treci onda kazi tacno na koji si mislio!?
Ja sam inace na BUREK forum i mislio,gde smo apsolvirali temu do najsitnijih detalja,napravili NAJBOLJI,usudjem se da kazem,tutorial na netu i vidim da se nekolicina ljudi javila sa debrandovanim 6270 i 6280 a svega nekoliko sa roknutim telefonima (uglavnom 6630) i na osnovu toga sam izvukao zakljucak!!
obrad-e,u Nisu su mi trazili 1600 dinara da mi flesuju 6680 na verziju 6 (nisu znali celu oznaku a 6680 je stigla samo do 5.04.07 pa ti vidi) i da li ti to hoces da kazem da sam ja i bar jos nekoliko desetina,ako ne i stotina,ljudi koji smo flesovali ovako,ustvari obicni duduci sto nismo dali pare za to drugima!?Ja sam inace flesovao sebi i 6680 i N70 (znaci u servisu 3200 dindzi) a za 2880 dinara sam uzeo 1GB MMC MOBILE!!!!
Ti sad malo razmisli,vidi kako sam prosao,pa kazi onda da je to velika muka 5 minuta instaliranja softvera i nekih 3,eventualno 4 minuta za proceduru flesovanja pa kazi da smo cicije ili sta vec!!Inace meni je to bilo vise avantura,hteo sam da probam,a usteda je ispala samo dodatan plus!
Pozdrav ,)

Mislio sam na "GSMhosting" , kad i na njemu profi lik kaze ne moze onda ne moze.

Phoenix-om se telefon flesuje , debrand kod Nokia tel nije moguce uraditi bez flesovanja,
no zovite to kako god hocete,
ponavljam jos jednom
ukoliko hocete da flesujete/"debrandujete" 6280 preko USB kabla imajte na umu ono sto sam napisao u prethodnim postovima.

Nema nista protiv tutorijala na Burek forumu, sem da izbacite 6280 sa Dead phone USB Flashing, koji je inace ok.
Kao sto nemam nista protiv samostalnog koriscenja Phoenix-a .
Ovim ne zelim da odvratim ljude i saljem ih u servis za svaki telefon.

Poslednja izmena:
Vrh Dno