Šta je novo?

Brza DDR1 memorija ?

nastyjoe

Slavan
Učlanjen(a)
12.12.2004
Poena
309
Imam jednu dilemu...
Trebam da kupim DDR1 memoriju 2x1GB pa me interesuje:
Dali je bolje uzeti neku brzu recimo 500Mhz @ 3-4-4-8 ili neku 400Mhz sa malim tajminzima ?
Tj. sta je brze resenje od ta dva ???

Radi se o AMD Athlon64 (venice) platformi.

Poslednja izmena:
za neki normalan rad...igre i po nesto...
U sustini imam priliku da mi neko donese iz USA...za manje para nego sto kosta kod nas...pa reko da zamenim ovo sto sad imam (1GB Kingston ValueRAM 400Mhz jedan stap) za 2x1GB neceg brzeg...pa me zato interesuje...sta je brze ?

Nisam znao da ima GB stapova sa TCCD. Sve u svemu ja bih isao na PC4000 i Samsung UCCC

primer1
primer2

Ja sam se se bio nalozio na ovu drugu ali mi propala USA varijanta :wall:. Tad je bila dzabe jer je PC3200, sada ne znam...

EDIT: Ako vec imas mogucnosti da kupis u USA, idi na xtremesystems, pa vidi one liste, sta ide na koliko i sl... Nisam pratio, ali mi se javlja da Crucial ima neke odlicne module...

Poslednja izmena:
...video sam CORSAIR XMS 2GB (2 x 1GB) 184-Pin DDR SDRAM Unbuffered DDR 500 (PC 4000) sa samsung UCCC Chipovima...

Kazem da nisam bas pratio, ali evo ti jedna procena: ne moz' da omane :D.
U principu, pun ti je net testova, nije problem naci nesto dobro. Ne znam preko koga uzimas, dal' mozes da izvoljevas i sl.
Kad bih ja imao veliki izbor rukovodio bih se ovim.
Evo na prvu mi ovo zapalo za oko...

ccc ne daj se zbuniti i kupiti cl3 Samsung tcccd i slicne. To ne moze da se poredi sa jednim bh-5, da ne govorim sto su skuplje, ne znam samo dal ces naci 1Gb module, ali najbrze na svetu su sigurno i to za klasu bh-5 i slicne LL, pogledajte attach, tcccd jedva polulabavo rade na slicnim frekvencijama :-devil-:

318.6mhz.JPG

Poslednja izmena:
ccc ne daj se zbuniti i kupiti cl3 Samsung tcccd i slicne. To ne moze da se poredi sa jednim bh-5, da ne govorim sto su skuplje, ne znam samo dal ces naci 1Gb module, ali najbrze na svetu su sigurno i to za klasu bh-5 i slicne LL, pogledajte attach, tcccd jedva polulabavo rade na slicnim frekvencijama :-devil-:

Ko koga zbunjuje? Gde si video 2x1GB bh5? Covek ima Venice, nije naveo plocu, ali i da moze verovatno nije u fazonu da RAM przi na 3.5V i da budzi neko dodatno hladjenje.
Stavi Venice na 2.6 i npr onaj Patriot na 288 cl3 i pesma :guitar:. Ako venice nece 2.6, na koliko moze, a RAM sinhrono. I ne znam zasto to ne bi moglo da se poredi sa bh-5. Sigurno da je bh5 bolji (ako postoji kao 2x1GB), ali mnogo tu uslova treba da se poklopi (veliki vdimm, dobar BIOS, kvalitetna ploca) da bi to radilo kao sto bi ti zeleo...
Pozz :wave:

Covek napisao brza ddr1 memorija, to je bh-5, ima ih i 2x1Gb ali jako tesko se nalaze, sve u svemu ne mogu da se porede sa Samsungom ako se voze na DFI ploci ili slicnoj koja daje ~3.5Vdimm. Pogotovo na AMD platformi koja voli niske latencije. BTW BH-5 je prilicno jeftiniji od Samsunga a brzi kako sad neko da uzme Samsunga, nema logike. Jedino zbog kapaciteta, ako nece covek da se zeza sa 4 modula (ako nemoz spolja da izbunari 1Gb module) sve ostalo je na strani BH-5tica.

Poslednja izmena:
Valjda ces se sloziti sa ovim: za prosecnog korisnika kome masina sluzi za "za neki normalan rad...igre i po nesto" vise se isplati da kupi 2x1GB DDR500 "za manje para nego sto kosta kod nas"...
A tek tvoj primer... Ko je ono klokovao? Sotona licno :-devil-::D
Imam ja BH5, pa ako mozes da mi das neki tip da je postavim na makar 300 cas2, ne mora 318 cas1.5 ;)

EDIT:
...sve u svemu ne mogu da se porede sa Samsungom ako se voze na DFI ploci ili slicnoj koja daje ~3.5Vdimm...
Pricamo u prazno. Nastyjoe koju plocu imas?

Poslednja izmena:
1. Ploča?
2. Napajanje?

Da bi pržio memoriju potrebno je da ti se bar ova tri faktora poklope, tj. odlična ploča i još bolje napajanje, uz naravno dovoljno kvalitetnu memoriju daju prostora za kvalitetan OC. Džaba i najbolja memorija, ako jedna od ove dve prethodne komponente ne može da gura visoke napone ili visoki FSB ili....
Dobar primer je memorija iz mog potpisa (OCZ Platinum), za koju OCZ daje garanciju na dizanje voltaže sve do 2.8!, ali džaba kada dole potpisana ploča ne može da prati memoriju, tj. nije joj dorasla.
Zato, najpre dobro proceni šta kupuješ, jerbo može biti iznenađenja kada se memorija ubode.

1. Ploča?
2. Napajanje?

Da bi pržio memoriju potrebno je da ti se bar ova tri faktora poklope, tj. odlična ploča i još bolje napajanje, uz naravno dovoljno kvalitetnu memoriju daju prostora za kvalitetan OC. Džaba i najbolja memorija, ako jedna od ove dve prethodne komponente ne može da gura visoke napone ili visoki FSB ili....
Dobar primer je memorija iz mog potpisa (OCZ Platinum), za koju OCZ daje garanciju na dizanje voltaže sve do 2.8!, ali džaba kada dole potpisana ploča ne može da prati memoriju, tj. nije joj dorasla.
Zato, najpre dobro proceni šta kupuješ, jerbo može biti iznenađenja kada se memorija ubode.

A koliko si ocekivao od nje? Jesi naleteo na neki review gde si video da moze vise? Pretpostavljam da si je nabavio preko...

Evo da se i ja uglavim u ovu temu, da ne otvaram novi tred. Sta moze kod nas da se nadje od dobrih memorija (treba mi 2x512mb)? Memaru mogu da przim samo do 3.10v:S: . Znaci li to da odma otpada ta BH5? I uostalom kako se prepoznaje koji su cipovi u pitanju (BH5, BH4,TCCD.. i sta ti ja znam), moze li to da se ustanovi na prvi pogled ili moram da zapamtim model pa na guglanje? Meni konkretno treba nesto sto ce da radi bar na 240-250MHz cl2.5 @3.0V?

p.s. Posto cu uskoro i postaviti oglas, oni koji prodaju ovakve module - slobodno na pm :)

Clock, za to što tebi treba, tj. što hoćeš i Kingmax HC će da odradi posao. Meni pri 2.7v na DFI-u ultra rade na 262. Dalje nisan htio da idem.

Nazad
Vrh Dno