Šta je novo?

X1900XT od kog proizvođača?!

outlaw

Uzvišen
Učlanjen(a)
11.01.2002
Poena
2,525
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen™ 7 5700X w/ AMD Wraith Prism LED RGB Cooler
Matična ploča
MSI B450 Tomahawk Max
RAM
16GB (2x8) DDR4 3200MHz A-DATA AX4U32008G16A-ST50 XPG
GPU
GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G
Storage
ADATA XPG SX8200 Pro NVMe SSD 512GB M.2 2280 PCIe & WD Red Plus WD40EFPX 4TB CMR
Zvuk
Creative Sound Blaster Z
PSU
BeQuiet Pure Power 12M 750W ATX 3.0
Kućište
NZXT H5 Flow w/ 4x Arctic P12 PWM PST A-RGB 0dB & 2x Arctic P14 PWM PST A-RGB 0dB circus
Monitor
Samsung SyncMaster 2443BW 24" 1920x1200
Miš & tastatura
Logitech G502 Hero & Logitech K740 Illuminated Keyboard
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S24 Ultra
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch4 Classic 42mm
GoPro HERO12 Black
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
U BG-u trenutno mogu da se nađu X1900XT od tri proizvođača: Gigabyte, HIS i MSI (sudeći po PCberzi). Sve koštaju manje-više isto.

Koju bi ste mi preporučili?! Do sada sve ATI-jeve kartice koje sam imao su bile ili Club3D ili Sapphire, tako da... Koliko vidim, svi hvale HIS...

Fala na pomoći! :wave:

ne gledaj dalje od his-a

Takodje sam za HIS, to je ATi only proizvodjach, tako da ne treba da gledash dalje od njega...
:wave:

Pazi, najbolja solucija ti je da dash meni tu kintu sa kojom planirash da kupish grafu... :d :d :d
Zezam se (naravno :) ), HIS je najbolji izbor. :wave:

HIS, mislite?! :-devil-:

Šalu na stranu, hvala na pomoći :wave:

Poslednja izmena:
Chinaski je napisao(la):
posto imas taj HIS?

Nemam ništa "ispod ruke", reko' da pazarim u nekoj od firmi na PCberzi, čim prodam staru konfu...

ponavljac je napisao(la):
bolje prvo proveri cene, pre nego sto prodas racunar... :)

Ma znam bwe, prodajem stari, doplaćujem iz "šteka" i prelazim na PCI-E :wave:

Ma realno ne moze se reci koja ce ti biti najbolja, to ti je lutrija...
Najbolja bi bila ona koja ce moci najvishe da se klokuje, ona koja ce se najmanje grejati, ona koja se najmanje chuje, ona koja ce bacati najbolje markove, i ona koja ce ti trajati najduze... Naravno nikad necesh znati koja bi od te tri mogla biti bash ta....
Stoga, kao shto chovek reche, ja bih ili najjeftiniju uzo, ili bih bacao novchic pa prepustio sudbinu sreci... Jer - hrabrima se sreca smeshi. :D

Pa kol'ko vidim MSI-i na berzi su 1900XTX, mada i nije neka razlika. U testu na Benchu je isla 705/1640.
A videh i Sapphire X1900GT za ~€235, sto mi deluje povoljno.

Ma znam bwe, prodajem stari, doplaćujem iz "šteka" i prelazim na PCI-E :wave:
Premeri kuciste mozda ce da ti treba novo:D

Racunaj da ti treba 23cm za karticu i 2cm da joj prikachis kablic od napajanja, dakle 25 najmanje. Duzina ubija:d , ja morao da izvadim jedan hd a drugi sam morao da spustim skroz nisko ispod kartice, to je bilo neminovno.

Premeri kuciste mozda ce da ti treba novo:D

Racunaj da ti treba 23cm za karticu i 2cm da joj prikachis kablic od napajanja, dakle 25 najmanje. Duzina ubija:d , ja morao da izvadim jedan hd a drugi sam morao da spustim skroz nisko ispod kartice, to je bilo neminovno.

Hmmm, sad si me naterao da pomeram astal, otvaram kućište i merim, javiću se malo kasnije :p

P.S. Imam ovog (sličnog, nema oznaku dole) Chiefteca...

Meni taj chieftec izgleda veci od mog kucista, u ovom mom stvarno nema mesta, nema shansi da kartica i hd budu na istoj visini.
Vec sam ja naruchio Stackera samo zbog tog problema.:D

Evo ovako, sa šnajderskim metrom sam dobio sledeće:

Spoljne dimenzije kućišta su 540x205x522 mm (dubina x širina x visina). U kućištu će definitivno biti mesta za X1900XT, jer sada imam 9800Pro koja je dugačka 19cm, znači kada ubacim ovu od ~25cm, ostaje još 8-9cm do metalnog dela gde stoje hardovi...

Uff... :wave:

E pa onda ti staje sigurno:D

Moje je 480x200x430 Centurion 5 dosta je manji od tog chiefteca, kad sam kupovao mislio sam ne treba mi vece a gle sad.
Tebi bash ispalo super ovo, jos uvek ne mora da menjas kuciste, ja moram:S:

Tebi bash ispalo super ovo, jos uvek ne mora da menjas kuciste, ja moram:S:

Kućište ne moram, ali ću izgleda morati napajanje - zakleo bih se da sam od Simpsona kupio 400W ili 420W, međutim ubi me u oko "350W" kada sam video... :p

HIS Radeon X1900XT IceQ 3... samo mislim da toga ipak u Pinu nema (proveri za svaki slucaj).

Ako nije najbrza, onda je definitivno NAJTISA X1900XT karta... a mozda i najlepsa :D

Ne znam gde da postavim ovo pitanje a ne bih da otvaram novu temu pa cu ovde.Prijatelj je dobio ponudu za ovu karticu

Bus-System: PCI-e x16
Grafik-Prozessor: ATI Radeon X1900 GT
RAMDAC: 400 MHz
Bildpipelines: 12
GPU-Takt: 575 MHz
Speichertyp: GDDR3
Speicher-Taktfrequenz: 1200 MHz
Zugriffszeit: 1,6 ns
Speicher (RAM): 256 MB
Speicher-Anbindung: 256 Bit
Anschlüsse: 2x DVI, ViVo

Sta je GT majku mu?Nisam bas pratio najjace modele pa ako moze objasnjenje valja li i cemu je najbliza?

Ne znam gde da postavim ovo pitanje a ne bih da otvaram novu temu pa cu ovde.Prijatelj je dobio ponudu za ovu karticu

Bus-System: PCI-e x16
Grafik-Prozessor: ATI Radeon X1900 GT
RAMDAC: 400 MHz
Bildpipelines: 12
GPU-Takt: 575 MHz
Speichertyp: GDDR3
Speicher-Taktfrequenz: 1200 MHz
Zugriffszeit: 1,6 ns
Speicher (RAM): 256 MB
Speicher-Anbindung: 256 Bit
Anschlüsse: 2x DVI, ViVo

Sta je GT majku mu?Nisam bas pratio najjace modele pa ako moze objasnjenje valja li i cemu je najbliza?

dobra je to kartica tu negde u rangu 7900gt ako imas ponudu za oko 200e kupuj i ne razmisljaj

Vrh Dno