Šta je novo?

PROLINK PLAY TV/FM PRO Ultra Conexant BT883 chip PCI

nemoj kupiti jeftinu tv kartu..kajacjesh se....svi koji su na tome shtedeli kajali su se.... :( To jednom uzmesh i ne mislish posle.....to ne zastareva, ne menja se neshto chesto.....

leadtek ima iz a 50e :) pa recimo da je funkcionalna i da joj sve radi..za razliku od vecjine jeftinih modela koje imaju ultra krsh soft.

Zvao sam 562 firme i svaka koja je imala ovaj prolink ja prodala sve.
Izgleda da ce biti Leadtek ali koji ima isti dekoder kao prolink 883 cip(60e),

Ja sam se rukovodio otprilike ako ne znas sta vredi uzmi najveci broj bita,ali otprilike mi je bilo jasno da nije to garancija kvaliteta slike ,but hey bolje ista nego nista.

Da li ASUS My Cinema 7131 sa hibridnim analogno digitalnim tjunerom i 9bitnim dekoderom vredi ista?

mini-test

3 TV karte istovremeno u sistemu pod lupom DScaler softvera:

Asus TV/FM SAA7134 / 9-bit video ADC / Philips FQ1216ME diskretni tjuner

Prolink CX23883 / 10-bit video ADC / LG diskretni tjuner

Hauppauge CX23881 / 10-bit video ADC / TCL M2523 diskretni tjuner

ako eliminišemo softver; kvalitet tjunera, implementacija comb filtera i ostalih sklopova u dekoderu, raspored pratećih komponenti (interferencija) imaju mnogo veći uticaj na kvalitet slike nego sam AD konvertor koji nije kritičan za analogni signal.

O MyCinema će već neko ko je probao dotičnu, mada uz sve te sorte stiže MCE-like softver koji se nekome dopadne i vrši mu posao, dok je drugima užasan jer vole "custom" rešenja. Hibridni integrisani tjuner uopšte ne znači lošu stvar jer imaš i mogućnost DVB-T prijema.

Dule13 je napisao(la):
Ako sam dobro procenio ASUS ima najbolju sliku,e sad Asus koji sam ja video ima oznaku 7131,da li je to isto i ako nije koja karta ima 7134 chip?

Nije ista karta nimalo. A softver joj je katastrofa. Sve imaju dobru sliku ako ubodes odgovarajucu kombinaciju drajvera i programa (DScaler, Fly2k...).
P.S. Imas ponovo PV ULtra modele na stanju po Srbiji, MP cena je ispod 50€

Al ju je Peca lepo napljuvao, svaka mu chast:)

Nije pisao text Peca, nego Andjelko. Peca je samo postavio text online na sajt. Imate na prvoj strani potpisanog autora.

Ja se izvinjavam, nisam hteo da omalovazhavam autora. Chitao sam samo zakljuchak <zadnja strana>

@memberix hvala za link :wave:

@BokiPK
Trazio sa i preko pc berze i preko pakomovog sajta konfygurator i nista,al nema veze totalno sam promenio mishljenje posle procitanog review-a,ili asus 7134 ili leadtek 883.

Kao sto vidis iz Beograda ali nikad nisam imao neko permanetno mesto stanovanja ,tako da mogu reci da sam sa:Starog grada,Banovog brda,Novog beograda,Barajeva,Karaburme,.....,i na kraju evo me u Kotezu.:)

Poslednja izmena:
...
Trazio sa i preko pc berze i preko pakomovog sajta konfygurator i nista,al nema veze totalno sam promenio mishljenje posle procitanog review-a,ili asus 7134 ili leadtek 883....

Hm. Pakom (nikad nije radio PV/Leadtek) i PC berza. Pa LEADTEK/PixelView je uvozio PIN iz NS-a, i sada KIM-TEC. Znaci trazis od ljudi koji nabavljaju od njih.
Uzgred, Hauppauge/Prolink/Leadtek kartice su gotovo u dlaku jednake. Osim boje i nekih sitnica...nalepnice, kutije...:D Naravno, identicni modeli su u pitanju, cak su i oznake iste.

Poslednja izmena:
... pokapiram da ne rade maloprodaju....

Pa tu nista nije neobicno. Uvoznik/veleprodaja.
A ja sam ti lepo gore napisao:
"...je uvozio PIN iz NS-a, i sada KIM-TEC. Znaci trazis od ljudi koji nabavljaju od njih....". Mislim da sam bio dovoljno jasan.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno