Šta je novo?

Server, na semron ili celeron?

voyager

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
650
Imam dve mašine a na jednoj moram hitno da instaliram server. Dilema da li da odaberem Celeron 2.8 + Intel 865 ili Sempron 2.4 (1.66GHz) + nforce2. U ostalom su mašine identične. Meni je bliža varijanta sa Sempronom ali možda grešim, ipak je 2.8GHz dosta više od 1.66 bez obzira na sve razlike u arhitekturi.

Poslednja izmena:
Od dva zla odaberi manje 😉 Celeron + 865

subzero r1 je napisao(la):
i ja mislim da izaberes intela jer sam procitao u SK da je intel bolji da radi 24/7
a i taj cel. je sigurno brzi od smpija
:laugh: :laugh: :laugh: e taj "Svet Kompjutera"

Što se procesora tiče nećeš primetiti razliku, bitna razlika može da bude u samom čipsetu, gledaj da server instaliraš tamo gde bi mogao da konfigurišeš RAID, dodaš više memorije ako to bude potrebno, vidi koja je matična bolje opremljena jer je to važnije od dileme oko ova dva procesora.

Poslednja izmena od urednika:
RAID tu neće biti sigurno a 1gb rama koliko imaju obe mašine je sasvim dovoljno za bazu koja će se vrteti na mašini. Što se čipsetova tiče i ja sam naklonjeniji intelu ali mi je sama pomisao na celeron i malo L2 keša (128) mrska.

CPU namenjeni za serversku platformu po pravilu imaju veliki L2. Ergo, preporuka je Sempron. Ukoliko budeš koristio Windows, obavezno konfiguriši Processor Scheduling i Memory usage na Background services i System cache.

Ukoliko koristis Windows server, naravno da je bolje da ga stavis na intel platformu.

Nazad
Vrh Dno