Šta je novo?

Jeftina napajanja

vladat1

- CoH -
Učlanjen(a)
26.11.2004
Poena
1,255
Moja oprema  
CPU & Cooler
NH-C12P SE14 , Ryzen 7 3800X
Matična ploča
MSI B450 Gaming plus
RAM
Kingston Fury Renegade 2 x 16 GB - 3600Mhz
GPU
GeForce GTX 1060 GAMING X 6GB
Zvuk
S.M.L.S 8A
PSU
Seasonic Focus Plus 750w 80+ platinum
Kućište
HAF 912 PLUS
Miš & tastatura
Logitech G610 , LOGITECH G403 HERO
Ostale periferije
Blue Snowball Ice
Pristup internetu
  1. Optički internet
Jendo brzo pitanje za drugare! Ako ste ograničeni budzetom koje od sledećih napajanja bi uzeli za sebe:

- Napajanje 500W Codegen prekidac/20+4 pin - 19 e
- Napajanje 550W ATX Ms Pro prekidac/ /temp.regulation, 2 ventilatora - 23 e
- Napajanje 400W ATX MS Industrial /2xFan/Tc/Bulk - 15 e

:cigar:

vladat1 je napisao(la):
Jendo brzo pitanje za drugare! Ako ste ograničeni budzetom koje od sledećih napajanja bi uzeli za sebe:

- Napajanje 500W Codegen prekidac/20+4 pin - 19 e
- Napajanje 550W ATX Ms Pro prekidac/ /temp.regulation, 2 ventilatora - 23 e
- Napajanje 400W ATX MS Industrial /2xFan/Tc/Bulk - 15 e

:cigar:

Mislim da ti nalepnice na napajanju ništa ne znače, jer su nas kinezi uvek pitali koju nalepnicu želimo 350 ili 400. Dok smo uvozili MS napajanja imali smo pozitivna iskustva lično sam imao ovo od 400 ali ona serija koja je imala ventilatore u liniji, koliko sam sada video ventilatori su sada po uglom od 90 stepeni. Takođe kinezi su nudili 4-6 opcija za napajanje (prekidač,TC, dual fan....) pa mu je i cena varirala i do 5€ skuplje u odnosu na osnovni model. Da se ja pitam od ova tri odabrao bih Ms pro.

Poslednja izmena:
Hvala na savetu i ja sam mislio njega. Trebala mi je samo potvrda :,,:

Ako ti je zivot komponenti mio, zaobidji ta jeftina "napajanja u pokusaju" u sto sirem luku. Govorim iz licnog iskustva - jedno takvo slicno mi se zapalilo. Sto se kvaliteta tice mislim da je nemoguce istaci bilo koje od ta tri navedena.

oskudacija priajtelju . nek me jedno takvo skrpi godinu dana a posle će mo da vidimo!

moja mašina

matična msi delta
barton 2500+ (nije klokovan)
AGP 9600 pro
2 štapa rama 512 + 256
1 dvd pionir 107
1 kombo drajv
1 FDD
1 HDD

na bartonu hladnjak jet 7
12 ventilatoir čiftek u plavoj boji
1 ventilator za hdd

Poslednja izmena:
Jasno mi je da je "oskudacija" u pitanju... sto ne pogledas LC POWER napajanja. Ljudi ih mnogo hvale na ovom forumu. Ja nisam posedovao ni jedno napajanje tog proizvodjaca ali koliko sam video to je neki kompromis izmedju cene i kvaliteta.

churla je napisao(la):
Imam skoro istu masinu kloknutu na 2.2GHz sa MS industrial 350W napajanjem.
Nikad nije stucnula. Uzmi taj MS550pro, skroz je OK.

da li ti je ista matična ploča. Ja nešto nisam uspeo da overklojujem na MSI Delta, dok moj drug na Abit (milim k7) je rasturi bartona!!! uopšte se ne greje :type:

Imas LC power 350w za oko 27 ( nemoj da te brine mnogo ono 350w , terace to tvoju konfiguraciju) , ali ako hoces da budes siguran pristedi jos 10eu pa imas jacew od 420w ili cak 550w ( naravno oznake nisu sasvim realne ali tako mozes napajanje ostaviti i za neku buducu konfig.)

pozdrav

LC power 350w

jer mozeš da mi pošaljes neku adresu ili link gde LC power 350w može da se kupi (ovamo gde sam gledao navedena 3 - nema) :cigar:

LC Power 350W je socijalan. Imao problema sa teranjem Atija 9800Pro, i jos nekih iole zahtevnijih konfi. 420 i 550, obicni i SG su druga prica, ali i kostaju oko 45-50€.
MS Industrial se pokazao izvanrednim, 550W pro je odlicno, i najskuplje, naravno u MS seriji. I 400W dual fan, zasada, dobra iskustva.

Poslednja izmena:
Vladd je napisao(la):
Ali covek ima konkretnu konfiguraciju, i ne zanima ga da li napajanje moze da "gura" 9800 pro ili SLI...
LC350 ce da mu zavrsi posao, za "godinicu" sigurno.

Ne bih rekao. Covek moze i da se apgrejduje u medjuvremenu, i da stavi nesto jace, i nesto da doda...A MS 550 moze da upotrebi i za noviju mashinu posle te godinice.
Licno sam bio dosta razocaran LC-om od 350W, i jedino je od njihove game koje NE preporucujem. Dok je npr. MS-ova 400-ka u MS kucistu bez problema gurala i A64 sa dosta jakih komponenti.

Poslednja izmena:
Cwelle je napisao(la):
Moj prijatelj je imao slicnih problema sa MSI-jem. Kada je presao na NF7-S preporodio se.
(Nastavak glasi...)
...a drugi prijatelj sa K7N2 Delta ILSR i Bartonom 2500+ ima samo pozitivna iskustva!😛

Ajde pošto sa posla pišem suta ću da dam tačne podatke o matičnoj a onda bi mogli da mi pomognete da je malo klokujem! 😉

Kupljeno!!!

Naručio sam
Napajanje 550W ATX Ms Pro prekidac/ /temp.regulation, 2 ventilatora - 23 e
u dinarima me kostalo 2.000,00 na 8 mesečnih rata. Nema veze ja nisam overkloker. Kad mi stigne prikazao bi sliku u ovom mom postu obzirom da na interentu nisam našao ni model, a kamoli sliku. (Da mi neko pokaže kako da zakačim sliku direktno na bench - a ne preko nekog sajta pa da vučem url).:wave:

Poslednja izmena:
vladat1 je napisao(la):
Da mi neko pokaže kako da zakačim sliku direktno na bench - a ne preko nekog sajta pa da vučem url
nakon pritiska na "odgovori" ili "citiraj" siđi ispod prozora za upis teksta imaš opciju fajlovi uz poruku- kačenje atačmenta jednostavno pristisneš i odabereš sliku iz tvog računara koju želiš da zakačiš. Sačekaš da se upload-uje, ako si na telefonskoj vezi, i pritiskom na "pošalji odgovor" tvoja slika je tu, to je to.

vladat1 je napisao(la):
Naručio sam
u dinarima me kostalo 2.000,00 na 8 mesečnih rata. Nema veze ja nisam overkloker. Kad mi stigne prikazao bi sliku u ovom mom postu obzirom da na interentu nisam našao ni model, a kamoli sliku. (Da mi neko pokaže kako da zakačim sliku direktno na bench - a ne preko nekog sajta pa da vučem url).:wave:

http://www.msan.hr/include/artikl.asp?dID=8&sifra=150087

Izgleda najobicnije, s'tim sto je dosta teshko i sa zadnje strane ima dodatni fan.

Poslednja izmena:
CARE KAKO SI NAŠAO SLIKU JA PREVRNU INTERNET I NIŠTA :cigar:

vladat1 je napisao(la):
CARE KAKO SI NAŠAO SLIKU JA PREVRNU INTERNET I NIŠTA :cigar:

😀
Prodajem ceo MS I asortiman, znam i odakle stizu, pocev od Kine pa do svih medjudestinacija. Maticni deo za nase podrucje nalazi se u bratskoj nam Kroaciji :d

Stiglo napajanje

Stiglo napajanje. prvi utisci su: dosta je teško, ima vazdan konetore 2 za sata Hdd, 4 za Hdd, DVD ... za matičnu gomila .... ima 2 ventilatora i ekstra je tiho. Mislim da za 2000 din plaćeno karticom na rate može da parira mnogima. Ono je najače u svojoj serija. Ima na kutiji prevod na naš jezik, a stvarno predstavništvo im je u Zagrebu. U svakom slučaju moja topla preporuka.

Tezina je dobar znak... mozda i nije tako lose kao sto sam pretpostavio no videcemo kako ce se pokazati u praxi. Sve u svemu sretno sa novim napajanjem 🙂

vladat1 je napisao(la):
Naručio sam
u dinarima me kostalo 2.000,00 na 8 mesečnih rata.
Da li mozes da kazes gde si kupio ovo napajanje po ovoj ceni?

Daj neku deklaraciju... Jel ATX2.0, tj. jer ima barem 2 odvojena raila za 12V? Koliko A na 12V? Jel ima 6-pinske prikljucke za graficke kartice? Koje su mu velicine ventilatori? Jel tiho? Koliki su mu naponi pod opterecenjem (izmeri volmetrom)?

Da li mozes da kazes gde si kupio ovo napajanje po ovoj ceni?

Kupljeno kod ortaka - valjda je zato i razvuko!
sto se ostalog tice poslacu slike, samo da napomenem da za zaista tiho, Hdd se vise cuje !!

Jel ima 6-pinske prikljucke za graficke kartice?

mislim da nema - ima 2 prik. za sata hdd

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno