Šta je novo?

eunet-katastrofa

Svako ima svoje razloge i to je u redu. Ja recimo imam isti mejl 9 godina i ne mislim da ga menjam,jer mi to puno znači.Nekom to nije mnogo bitno i to je opet ok. Uvek vam naravno ostaju besplatni mejl serveri , pa svako može da odabere ono što mu je drago.
Mislim da bi trebalo da kontaktira tehničku podršku euneta , možda ipak ima rešenja. Znam da se različiti dial up nalozi (klasičan i sa mobilnog telefona gde se dobija 5 sati gratis svaki mesec i 15% popusta)mogu sastaviti u jedan nalog.

ako se ja dobro sećam kod euneta je moguće dogovoriti prosleđivanje (forwarding) pošte tako da se problem može delimično zaobići.
takođe se može koristiti i http://webmail.nuralstorm.net/index.php kao zaobilazno rešenje.

?

pa kao sto rekoh dodjoh sa puta ali nista ! procitah neke postove sa zakasnjenjem, pa mi je i malo cudno ! imam tu adresu pa sigurno nekoliko godina, nije je lako promeniti, posao je u pitanju, njih sam davno odabrao zato sto su ok, tehnicki, ali ovo je malo u najmanju ruku cudno ! ako treba da se dovijam prirucnim sredstvima, onda to nije bas resenje, web mail, jasno i lepo ime kaze ! stoga, ?

Lepo lagano cirkularno pismo sa novom e-mail adresom svim najbitnijim korespodentima. U međuvremenu proveravaš obe e-mail adrese, pa eunet sve manje i manje, i na kraju čisto ponekad radi reda...

Lepo lagano cirkularno pismo sa novom e-mail adresom svim najbitnijim korespodentima. U međuvremenu proveravaš obe e-mail adrese, pa eunet sve manje i manje, i na kraju čisto ponekad radi reda...
to je sve mnogo, mnogo komplikovano.
mnogo je praktičnije dozvoliti npr eunetu da te dobro odere i da te posle toga zaj****a kako on hoće.

...još ako si rođeni mazohista onda sreći nikad kraja. :) :(

EUnet adsl ima jednu veliku prednost nad svim ostalima...
Može da se dosta kasni sa uplatom ;)

Mene je oduvek nerviralo to 'jajarenje' sa mailovima, kao ne mozes da cekiras mail ukoliko nisi nakacen na eunetov/yubcev/whoever ppp/adsl address pool.

Btw altetrnativa je oduvek bilo, i ne samo u inostranstvu. RCUB-ova afrodita (kasnije tesla) je bila otvorena za sve zainteresovane, skolarce, studente i gradjanstvo.

Pojavom yahoo maila, gmaila i ostalih web mail sistema, sirenjem interneta kod nas, pojavom zdravorazumskih srpskih provajdera i sve vecim i vecim brojem kompanijskih mail servera pitanje sitnoposedinckog mentaliteta nekih nasih provajdera sve vise ide njima na stetu. Cini mi se da nerviranje korisnika sve zbog zarade od 100-ak dinara mesecno ne moze da im donese nista dobro (sto se u postovima lepo i vidi).

od kako sam 2003 silom prilika morao da predjem na Yahoo, mene glava vise ne boli :)

Eunet mi je bio prvi provajder, ali sada mi prečica za Eunet skplja prašinu.Kao što salac reče gmail je tu i nema problema. Inače eunet još nisam izbrisao jer ima jednu zgodnu uslugu: možeš da uplatiš sat vremena preko SMSa pa mi dobro dođe kad "iznenada" ispucam sate:zgran: .Trenutno điram na Beobug-u,za smešne pare flat celo leto.Dobro protok nije uvek naj ali gde ćeš više za tu lovu.Realno
poz

************* VAZNO *************

Problem sa Eunet mailom je resen! :)

Bio sam u Eunetu pre par dana i imaju novu mogucnost - primate mail sa bilo kog provajdera i to se placa 6min dialup vremena po 1MB maila (i ne zaokruzuje se). Morate pozvati tehnicku podrsku da vam aktivira ovu opciju a uskoro ce valjda moci i sa my.eunet.yu

Po meni je cena OK - ja sam licno zadovoljan Eunet mailom u zadnjih 10godina (sem odvratnih restrikcija po pitanju pristupa mailu)

Sada konacno mogu da iskoristim WiFi na PocketPCju da pogledam svoj mail
Probao sam sa GPRS 064 i radi! :banana: :banana: :banana:

Poslednja izmena:
I_L_I_J_A je napisao(la):
Bio sam u Eunetu pre par dana i imaju novu mogucnost - primate mail sa bilo kog provajdera i to se placa 6min dialup vremena po 1MB maila (i ne zaokruzuje se).

a!?! jel moze prevod na engleski? ja sam, izgleda, ovaj srpski zaboravio... nista ne razumem...

To znaci da je EUnet na toliko jadne grane spao da mora da uzima 6 dinara dialup vremena za svaki megabajt maila koji skinesh preko drugog provajdera.

Hahahahhahahahahahaha koji li se kralj ovoga setio hahahahahahaha

Sale99 je napisao(la):
a!?! jel moze prevod na engleski? ja sam, izgleda, ovaj srpski zaboravio... nista ne razumem...

Ajd polako:
do sada sa drugih provajdera nisi mogao da skidas Eunet mail
sada to mozes i moras da zoves tehnicku podrsku da ti to omoguce
ta usluga se placa 6min dialup vremena (dakle NE 6din) po 1MB skinute poste
konfigurise se tako sto mailu pristupas preko SSL-a

clear? :D

Poslednja izmena:
isuse... kraj krajeva!!! znaci, mislio sam da sam sve cuo... ali ovo je... vrh!

clear??? ne, niti ce ikada biti...

Ma super sto si ti zadovoljan :)

I posle se ljudi pitaju zasto su web mailovi toliko popularna i rasirena pojava....

************* VAZNO *************

Problem sa Eunet mailom je resen!
...
6min dialup vremena po 1MB maila
...

auhhhhhh.
argrhhh. :wall: :wall: :wall:

za 1MB na dialupu treba oko 4 min što znači da je ovo 50%-300% (light) skuplje nego ako koristiš eunet nalog

uvek mi se sviđao eunetov stil. :D

Bad MF je napisao(la):

Naprotiv - najbolji su... Što se neko drugi nije setio ovako nečega pre njih?! :p

Ma pući će, tržište će ih samleti ako tako nastave...

Iskreno se nadam da će doći neko pametniji da ih vodi, šteta je ipak imaju dobru infrastrukturu...

Ma zasto se cimati.... ako vec postoji forwarding na eunet-u, staviti da baca na neki drugi mail i cao... dok sam koristio eunet znam da takve opcije nije bilo, spam filter je bio jadan, i sto je najgore moras da se dovijas kako bi mogao da pristupis SVOM email accountu.
Sad koristim gmail i presrecan sam :) radi forwarding, pop3, super spam filter, pretraga, filteri, sve na jednom mestu, ma super. Ne znam samo kako eunet uspeva da zadrzi nove korisnike na svom email-u kome fali toliko tih pogodnosti...

Ne znam samo kako eunet uspeva da zadrzi nove korisnike na svom email-u kome fali toliko tih pogodnosti...
možda neobaveštenost ?

mislim, za većinu ljudi mejl je mejl, pa još kad čuju "da je eunet najbolji" nema šanse da se posle odvoje od tog naloga.

u ostalom to nije moj problem.

uhhhhhhhhhh

pa ko kaze da postoju forwarding, na eunet-u, ja sam mozda sto neki kazu, zaboravio i srpskii engleski ! ko zna !

pa ko kaze da postoju forwarding, na eunet-u
fw na eunetu zvanično nije postojao.
nezvanično, trebalo se obratiti tehničkoj podršci i zamoliti da to urade.
to je bilo davno.
obzirom da sada nude to što nude, ne verujem da će nekome izači u susret.

mmv je napisao(la):
gospoda iz euneta su blokirala koriscenje webmail-a, sa adresa drugih provajdera, konkretno, sbb-a ! nemam komentar ! cemu onda web mail, za recimo ljude koji putuju ! ima li tu leka !

Eunet je stalno radio takve stvari. Dok je napr. neobee dozvoljavao da se skida posta sa njihovih pop3 servera i iz juzne afrike, eunet samo preko eunet-a. Inace, nije ni sbb cvecka, na crnoj list provajdera koji sire spam, trojance itd...na netu iz srbije se nalazi samo on.

Eunet je stalno radio takve stvari. Dok je napr. neobee dozvoljavao da se skida posta sa njihovih pop3 servera i iz juzne afrike, eunet samo preko eunet-a. Inace, nije ni sbb cvecka, na crnoj list provajdera koji sire spam, trojance itd...na netu iz srbije se nalazi samo on.
možeš i kod euneta da vidiš poštu iz južne afrike.
nego ne možeš iz srbije :(

?

hoce mi neko reci kako funkcionise ovaj nuralstorm, nemam ni predstavu sta on znaci, sta simulira !

hoce mi neko reci kako funkcionise ovaj nuralstorm, nemam ni predstavu sta on znaci, sta simulira !
@mmv
nuralstorm je univerzalni webmail.

jednostavno na datoj adresi unesi podatke koje bi inače uneo u običan pop3 klijent - podešavanja su kao za svaki mail klijent.
nural storm će pristupiti tvom sandučetu kao i svaki mail klijent.

štos je u tome da eunet ne dozvoljava korišćenje mejla sa naloga drugih provajdera.
i to važi samo za provajdere iz naše zemlje.

ako se kačite iz inostranstva sve radi ok.

Poslednja izmena:
hvala drugar, radi !
ok, nego zadnji put kada sam gledao, nije mogla da se šalje pošta.
da nisi slučajno probao ?

Vrh Dno