Šta je novo?

GPS satovi (Garmin, Sunto, Coros, Polar...)

Jel ima neka mogućnost za forerunner da se namesti kad ispadne iz dometa telefona da zavibrira ili da bilo koji znak da je izgubio bluetooth/wifi konekciju sa telefonom?..ovo mi je u par slučajeva bilo korisno sa samsungom, opomene me kad sam ostavio tel u kolima ili kući i otišao bez istoga

Ima kod fenix7 samo sto jako smara.
settings/notifications/sistem alerts/phone connection alerts

Dobar je fazon sto je za vreme aktivnosti posebna opcija kada notifikacija ima smisla.

Navikoh se najzad na ove najlonske kaiševe. Dugo mi je trebalo. Moram da priznam da ste svi bili u pravu. Ovu mrcinu ne osećam, ni kada spavam ni kada trčim.

Prilozi

• IMG_20260925_135417.webp
    IMG_20260925_135417.webp
    69 KB · Pregleda: 63
Pa da, extra su. I meni stigli Abanen sa Amazona...doduše još ovu sa temu-a "furam" jel mi boja narukvice više odgovara satu. Čekam ovu novu sad da uzmem što su predstavili uz F9, patent mi se čini još bolji.

Btw, kad me kolektiv na poslu fino iznenadi za rođ.

Prilozi

• 20260925_125546.webp
    20260925_125546.webp
    187.6 KB · Pregleda: 60
Navikoh se najzad na ove najlonske kaiševe. Dugo mi je trebalo. Moram da priznam da ste svi bili u pravu. Ovu mrcinu ne osećam, ni kada spavam ni kada trčim.
Nadam se figurativno, ne osećaš. Da se negde ne zagubi, usput.

Možda si video moju poruku, kako je drugaru na triatlonu drugi učesnik nogom otkinuo Epix. Jeste bila narukvica sa AE, ali je sasvim realno da bi se desilo i sa originalnom narukvicom. On je osetio udarac u ruku i perifernim vidom primetio da nešto pada u vodu, shvatio šta se desilo, pa se vratio i zaronio po sat.

Nadam se figurativno, ne osećaš. Da se negde ne zagubi, usput.

Možda si video moju poruku, kako je drugaru na triatlonu drugi učesnik nogom otkinuo Epix. Jeste bila narukvica sa AE, ali je sasvim realno da bi se desilo i sa originalnom narukvicom. On je osetio udarac u ruku i perifernim vidom primetio da nešto pada u vodu, shvatio šta se desilo, pa se vratio i zaronio po sat.
Ma da, ne mislim da ga stvarno ne osećam. Sećam se tog posta. Nema šanse da sa ovakvom narukvicom plivam ili tako nešto. Hvala na upozorenju svakako.

Razumeli smo. Ali da dopunim. Otpadali su satovi i na trčanju i kod kuće, svašta sam video poslednjih godina od kada se družim sa ljudima koji stalno nose GPS watch na ruci.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Mogli su da zapakuju cirqa u bundle sa enduro 4 🙃

Brzinsko pitanje, ukoliko u moj skromni garmin svet dodam hrm 600 traku za puls, da li će prilikom trčanja (i drugih aktivnosti) da se na satu pokazuje HR sa te 600 trake ili i dalje ide sa sata?! Hvala

Prikazivaće se HR sa trake.

Dobro proguglaj šta dobijaš sa HRM 600, ne mogu da se setim baš svih detalja, ali znam da sam ja vrlo brzo odustao od kupovine i nastavio da koristim staru Garmin Duo.
A onda, zbog nekih artifakta, prešao na Polar H10, jer ona meri na 1kHz, za razliku od ostalih koje rade na 1Hz ili se u specifikaciji ne pominje frekvencija, pa se pretpostavlja da radi na 1Hz.

Neće ni Polar prikazati 1000 merenja u sekundi, ali će prikazati dovoljno, da brže detektuje promenu, što je meni bilo bitno, da probam. Kupio sam neku aplikaciju iz koje može da se exportuje svako merenje u CSV i ako se dobro sećam, na kraju bude zabeleženo 300-400 po sekundi. Što je opet mnooogoo više nego što je bilo kome od nas potrebno.

H9 je zapravo identična kao H10, samo nema neke opcije koje rade isključivo na Polar satovima, ali kada sam ja kupovao, razlika u ceni je bila nešto hiljadu dve dinara, pa mi deset zvučalo bolje nego devet 🙄

Ja koliko se secam dopunjuju se podaci sa sata i sa hrm600 trake. Osim u slucaju da se explicitno navede samo za traku.

Prilozi

• Clipboard01.webp
    Clipboard01.webp
    60.7 KB · Pregleda: 13
Polar H10 i ne razbijaš glavu.

Toliko je osetljiva da ima aplikacija koje ti iscrtavaju ceo ECG u realnom vremenu.

Ja koliko se secam dopunjuju se podaci sa sata i sa hrm600 trake. Osim u slucaju da se explicitno navede samo za traku.

Kod mene neće da svičuje ni na silu. Skinem traku, otkačim senzor, puls bude nula.

A sa druge strane, imao sam one anomalije gde prikazuje puls preko 200, pa nije ni sam ukapirao da sat daje ispravan podatak.
Medjutim, u mom slučaju, dobro je da to nije uradio, jer je zabeležio neželjeni događaj.

Taj smart switch, ako na nekoj traci zaista radi, ima smisla u situaciji kada sat shvati da se puls menja na isti način kao kadenca tj kada zbog suvih elektroda uhvati cadence lock.

Toliko je osetljiva da ima aplikacija koje ti iscrtavaju ceo ECG u realnom vremenu.

Jednokanalni i uglavnom ne može da se očita vrsta promene, ali zabeleži svaki artifakt.

Gimmick ali nacrtao je isti grafik kao jedan od onih nekoliko koje dobiješ na kompletnom ecg pregledu.

Gledao sam desfit-a jutros, hrm600 posle godinu dana video. Pred kraj je poredio sa h10 i bukvalno identican grafik. Nisam ni blizu toliko pro i zahtevan da mi treba sve to, cak i ovo na satu mi je trenutno previse i skroz korektno radi kontam za mene. Vise mi je onaj hajp kad kupim nesto novo pa imam opet dodatni bust da treniram (trcim i plivam u ovom slucaju). Obzirom da imam fr970 sa hrm600 bi imao jos neke dodatne metrike (koje mi verovatno ne trebaju), ali mi se svidja sto se puni istim punjacem kao i sat odnosno nema promenljivu bateriju + ostajem u garmin ekosistemu. Pre ili kasnije cu sigurno kupiti i onaj njihov merac pritiska i onda sam manje vise zaokruzen + eventualno prsten kada se pojavi ili kad pridje dimenzijama oura ringu 5...mada kad bolje razmislim, ni vencani ne nosim. Kako god, jos jednom svima zahvaljujem na izdvojenom vremenu i objasnjenjima/predlozima.

Gimmick ali nacrtao je isti grafik kao jedan od onih nekoliko koje dobiješ na kompletnom ecg pregledu.

Da, pisao sam, ne znam u kojoj temi, da sam ga nosio kada sam radio specifični test opterećenja na VMA. On je zabeležio artifakte, ali nije bilo čitljivo šta je u pitanju, niti tačan vremenski intervala u kome se to desilo, a na EKG se jasno videlo da su dva puta po dve ventrikluarne ekstrasistole u razmaku od po nekoliko otkucaja.

Kada je nalaz ispravan, to nam onda i nije baš mnogo značajno. I zapravo, ovaj moj bi sa Garmin trakom vrlo verovatno bio poptuno ispravan, jer je pitanje da li bi shvatila da se desilo to što se desilo u fragment sekunde. Više puta.

Pre ili kasnije cu sigurno kupiti i onaj njihov merac pritiska i onda sam manje vise zaokruzen + eventualno...
A bicikl, ne planiraš li da voziš 🤔
Garmin Edge + TacX 😂

Meni se više sviđa ideja da mi HRM traka ima izmenjivu bateriju. Posebno što bih na Garminu prvo promenio taj proprietary punjač.

Svi putevi vode ka H10. 😀

Trake zamenske dzabalesku, izmenljiva baterija koja traje li traje, odlična pouzdanost. Jeftino.

Jedino moje pitanje je kako se Polaru isplati ovakav proizvod? Verovatno nikako, zato propadaju.

@PJ bicikl prvo dok zavrsim kucu, preselim se u to drugo mesto...generalno imam u planu isti u nekoj buducnosti (1-2 godine od sada). Slazem se da je garmin proprietary port za punjenje nonsens i da bi usb c bolje legao na sve.

@nidza h10 po onom sto vidim na kp je najjeftiniji 13k a garmin 3500din vise.

Šalim se za bicikl 🙂
Ali kad god došao, dobro došao 😄

Baterija na H10 je izdržala nešto preko godinu dana. Korsitim ga maks 10ak sati mesečno, ne više. Zamenio je za 10ak sekundi, s tim što sam imao neku bezveze, iz Lidla, u fioci, pa ćemo videti koliko će da traje. Kupiću negde Renatu ili tako neku, proverenu, pa neka stoji.

Kada porediš cene, gledaj obe u regularno prodavnici H10 je 31.500 u ATP sport, a HRM 600 je preko 21.000 u Navi Shop.

Te baterije su cirkus. Traju mi ili mesec, dva dana, ili godinu i kusur. Sad sam se zadržao na nekoj 2032 pošto sam 2025 kutiju celu izduvao za par meseci, a ova nepotrošiva. Viri poklopac ali ne diram kad radi.

Slazem se da je garmin proprietary port za punjenje nonsens i da bi usb c bolje legao na sve.

ima adapter na aliexpressu 🙂

Gledao sam desfit-a jutros, hrm600 posle godinu dana video. Pred kraj je poredio sa h10 i bukvalno identican grafik. Nisam ni blizu toliko pro i zahtevan da mi treba sve to, cak i ovo na satu mi je trenutno previse i skroz korektno radi kontam za mene. Vise mi je onaj hajp kad kupim nesto novo pa imam opet dodatni bust da treniram (trcim i plivam u ovom slucaju). Obzirom da imam fr970 sa hrm600 bi imao jos neke dodatne metrike (koje mi verovatno ne trebaju), ali mi se svidja sto se puni istim punjacem kao i sat odnosno nema promenljivu bateriju + ostajem u garmin ekosistemu. Pre ili kasnije cu sigurno kupiti i onaj njihov merac pritiska i onda sam manje vise zaokruzen + eventualno prsten kada se pojavi ili kad pridje dimenzijama oura ringu 5...mada kad bolje razmislim, ni vencani ne nosim. Kako god, jos jednom svima zahvaljujem na izdvojenom vremenu i objasnjenjima/predlozima.
H10 je preciznija i da kazes relativno kvalitetnija sprava.

Garmin bi mi imao smisla da nemas Forerunner nego neki jeftiniji Garmin tipa Venu 2 koji nema running metrics pa bi to onda dobio sa trakom.
S obzirom da imas 970, imas manje-vise sve osim GTC balansa.

I u sustini jedina HRM 600 prednost kad se koristi sa Garmin satom jeste da mozes da je poneses bez sata, ukljucis, i posle povezes i sinkujes sa satom, ne mora da ti sat bude na ruci ili povezan sa trakom.

Precenjena za dobrih 30% kao i svaki Garmin 😀 Polar definitivno kvalitetniji sto se samog merenja tice.
U svakom slucaju bolje hrm600 u odnosu na Pro strap, pro je smece sa kog ne moze da se skine aparat, pa ako ostetis traku ili crkne, mozes da ga bacis samo.

Samo biraj da li ti je bitno da cuvas podatke bez sata pa da sinkujes ili preciznost same trake. Imam h10 i da biram sad, opet bih izabrao h10 i da je skuplja, kamoli jeftinija od HRM600.

S obzirom da imas 970, imas manje-vise sve osim GTC balansa.
Kad smo već kod GT balansa, ja ne mogu da verujem da Garmin to nema. Imao sam Huawei Fit 4 pro, kao i Huawei GT6 i oba su imala. Ne znam kako ali je radilo fenomenalno. Baš sam se pitao kako su to izveli ali je radilo u real time-u pa sam ga testirao vise puta i oduševljavo se koliko je precizan. Sigurno je neki patent koji Garmin neće da plaća, nema šta drugo da bude.

Teško to može sat da proceni dobro, nije na dobroj poziciji. Coros tu mertiku dobije sa Poda kad ga stavim za pojas. Ima nekog smisla da senzor bude bliže centru mase za tu metriku i to je moguće razlog što je postavljen na HR senzor.

Nazad
Vrh Dno