recognition
Slavan
- Učlanjen(a)
- 20.10.2010
- Poena
- 395
Ja bi isao na Extreme 12 umesto Beko 12
Pa jak brend 😀Cene od 38 do 66 hiljada za istu klimu. Srbijo majko
Tehnomanija najbolnija sa cenama... Neke klime 30000 skuplje budu nego na ostalim mestimaCene od 38 do 66 hiljada za istu klimu. Srbijo majko
U principu se slažem sa tobom, ali optimizacija nije nešto što krasi naša javna preduzeća, pa tako ni EPS. Ako bi se korupcija smanjila i sistem optimizovao, struja bi mogla biti relativno povoljnaProizvodnja i distribucija električne energije su aktivnosti koje imaju svoju cenu. Da bi ceo sistem radio (i razvijao se - u skladu sa potrebama) potrebna je odgovarajuća količina novca. Do tog novca se može doći na više načina, ali taj novac je potreban i tu činjenicu ništa ne može promeniti. Lepo je imati jeftinu struju, ali nije održivo imati je po ceni koja je niža od realne proizvodne (+ troškovi prenosa, amortizacije,...). Ako je realna cena proizvodnje 10RSD, možeš da se praviš glup i da tražiš da struja ipak bude 5RSD - jer tebi tako odgovara. Ili da prihvatiš realnu cenu, i smanjiš potrošnju koliko je moguće. Da trošiš koliko hoćeš a da je plaćaš u pola cene, može - ali samo donekle. Posle donekle ide urušavanje sitema, pa struje neće biti ni po 5, ni po 15 a ni po 30RSD.
A pare su još i manji problem. Da bi sistem radio i razvijao se - potrebno je da u njemu rade ljudi sa znanjem i integritetom. A njih imamo sve manje i manje, ako ih za neke oblasti uopšte i imamo...
Ali da, najlakše je reći "MMF su lopovi..."
Pozdrav
Da je uticnica iza unutrasnje jedinice?Jedno izuzetno glupo pitanje:
Da li je moguće da unutrašnja jedinica klime pokrije strujnu uticnicu, da se kablovi uopšte ne vide? Naručio sam klimu, Gree Maber Premium a nisam pogledao u spec da je široka 1m, pa bukvalno ili da skidam ženi fensi garnislu, ili da je podvučem ispod iste. Ili da ako je moguće, klima prekrije uticnicu.
Radio neko?
Prave se u Midea fabrici.Odlicna klima.Ali digose joj cenu na 60000.Moze se naci za te pare i nesto drugo najverovatnije.Potrazi na forumu beko 125/126, sad ne znam da li je bila beepg ili beepgh, tako nešto. Neki član ju je bio hvalio da lepo modulira. I ja sam je gledao, spoljna im je nešto teza nego konkurenti, valjda je ispalo da je rebrand neke klime. Ako ti je to jedina opcija od prodavnica, vredi proveriti.
Imaš Japanske klime (Fujitsu) u Hladnoj Prodavnici na stalnoj akcijiDa li se nekad pojavi neka klima za grejanje, srednjeg (npr gree) ili visokog kvaliteta na odlicnom/visokom snizenju/popustu iz nekog razloga.
Da li ima necega, sada.
Pa da, ja ne znam kako izgleda unutrasnjost te klime kada se skine plastika, da li ima mesta za klasičnu uticnicu za zid. Verovatno tu ima nekog kondenza. Videću sa majstorom..
Da je uticnica iza unutrasnje jedinice?
Ako sam dobro razumio onda hladno moze, jos bolje posto nema kablova da vise.
Probiješ zid ka spolja da prođe kabl i iz utičnice napojiš spoljašnju, a tu rupu zakrpiš pa na ravnan zid stavis unutrašnju i nemaš brige. Tako bih ja uradio da ne razmišljam šta i kako da mi slučajno ne ulazi voda/vlaga u tu utičnicu. Recimo kreneš da pereš unutrašnju i odeš svetom Petru pred nogePa da, ja ne znam kako izgleda unutrasnjost te klime kada se skine plastika, da li ima mesta za klasičnu uticnicu za zid. Verovatno tu ima nekog kondenza. Videću sa majstorom.
Imao sam juce servisere za klime i kazu momci da se crvena zona spusta na 1000kw,vidim da znaju to e sad odakle nisam pitao...Ne , ali nameravaju da poskupi kilovat. Barem tako.
Gledaj da ne nabijaš klimino levo mnogo uz zid. Tu je senzor temperature vazduha.Jedno izuzetno glupo pitanje:
Da li je moguće da unutrašnja jedinica klime pokrije strujnu uticnicu, da se kablovi uopšte ne vide? Naručio sam klimu, Gree Maber Premium a nisam pogledao u spec da je široka 1m, pa bukvalno ili da skidam ženi fensi garnislu, ili da je podvučem ispod iste. Ili da ako je moguće, klima prekrije uticnicu.
Radio neko?
Jos nam samo postar nije potvrdio tu informaciju....Imao sam juce servisere za klime i kazu momci da se crvena zona spusta na 1000kw,vidim da znaju to e sad odakle nisam pitao...
Ne znam spominje i nesto da ce da smanje i zelenu zonu ma svasta je pricao...sad dal.se sprda ili ne ne znam...Jos nam samo postar nije potvrdio tu informaciju....
Da da.. Ali napisao je neko da moze biti problem kada se bude čistila klima..
Da je uticnica iza unutrasnje jedinice?
Ako sam dobro razumio onda hladno moze, jos bolje posto nema kablova da vise.
Isti slucaj je bio kod mojih roditelja. Uticnica iza unutrasnje jedinice. Skine se plasticni dio uticnice i izvedes kabal, ako treba napravis kanal da nesmeta i imas elektricarski gel. Ubacis gel i onaj bjeli cep. Gel sluzi da instalacija bukvalno pod vodom moze biti tako da apsolutno nema problema i da kantom prosipas vodu po tom mjestu.Da da.. Ali napisao je neko da moze biti problem kada se bude čistila klima.
Ja sam to odmah video da ne pije vodu...@style53
Posle 7 dana dobio sam odgovor od viacom hladni prodavac definitivno dovodi ljude u zabludi i laze kjca uopste nema grejac tacne kao sto oni navode.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari