Šta je novo?

Ugradna rerna

thegreataltochef

Zapažen
Učlanjen(a)
28.02.2022
Poena
21
Prijatelji, potrebna mi je pomoć. Kupujem ugradnu rernu. Budžet mi je trenutno ograničen jer moram da kupim još neke stvari kao što je plinska ugradna ploča ili indukcija još nisam odlučila. Ono što mi je potrebno je pre svega multifunkcionalna rerna minimum 71L ali to je minimum minimuma. Mogla bih da izdvojim do recimo 40 hiljada za rernu ako je na akciji recimo nekoj. Mene buni, mnogo informacija, dezinformacija, oko brendova. Sitni aparati su mi svi Bosch. Znam da svaki ciga hvali svoga konja ali svako iskustvo je dobrodošlo. Inače se bavim proizvodnjom vanilica i ružica kolača, i inovativnom zimnicom. Ali za zimnicu imam u selu smederevce tako da mi za to nije potrebno. I kulinarski sam bloger. Imala sam gorenje ali više ne. Koja se robna marka pokazala ok u cenovnom rangu koji sebi mogu da priuštim? Uhhh ala sam opširna ali šta ću ☺️ Hvalaaa

Niko ništa nije rekao povodom predloga već je upravo konstatacija koliko se kvalitet srozao kada je dve zamene bilo čega za četiri godine postalo prihvatljivo a da se proizvođač ne otera u tri lepe...
Recimo imam Gorenje frižider no frost koji isto ima 5 godina garancije i 2027 ističe, stvarno radi odlično, nikakav problem, dok rerna sem izgleda lošeg grejača ostalo sve radi kako treba. Recimo bosch sam uzeo usisivač i nikada više ne uzimam Bosch, sada kombinujem Haier i Electrolux, Gorenje su bile malo starije kupovine.

Da baš čudno.. ja sam uzeo pre 8 godina kombo, ugradnu rernu i ploču gorenje kao fora Karim Rašid skuplja je bila za jedno 40% od regularne a u principu je samo šminka... Tresle su mi se ruke kad sam plaćao ženi taj komplet hahaha. I ova ploča je crkla odmah bukvalno prilikom ugradnje... ovlašćeni servis oni su odmah uvažili tu garanciju i od onda nijedno ni drugo nikakvih problema stvarno su kvalitetne komponente.

Spomenuo mi je to neko ovde. Na zalost 2017-2018te je kupljena pomenuta masina, na garantnom listu je pisalo da je 2g garancija, nije preko firme kupljena.
Za 2 godine obicno odgovara prodavac,a za dodatne 3 godine uvoznik. Zadnjih 15-20 god daju 5 god garancije na sve velike aparate,ali njihovi uredjaji kupljeni od septembra 2024 potrebna je registracija na sajtu za 5 godina garancije.

Zaboga @tobacco road , crkavanje grejača toliko često uopšte nije normalno. Hoćete li nastaviti toliko učestalo da ga menjate i nakon izlaska iz garancije?!?

Imamo Gorenje rernu već 10-u godinu, rerna sa pirolizom (puštamo je recimo 1x godišnje), intenzivno se koriste svi grejači bar 3-4x nedeljno, i još ni jedan nije crk'o.

Grejači nisu baš toliko potrošna roba.

Doduše, ista ta rerna je odmah nova zamenjena, nije radio ventilator na kružnom grejači. Ali ova druga, radi vec veoma dugo sa originalnim grejačima.

Ne znam ali ovaj poslednji su stavili prošle godine pa ćemo videti koliko će trajati. Otprilike nije izdržavao duže od godinu dana, tako onaj original tako i sledeći, verujem da je kvalitet grejača veoma loš, videću ovaj poslednji koji je zamenjen, njega sam čeka 3 nedelje, kažu čeka se iz Slovenije🙄

Grejač zamenite sami... Kod mene na staroj Boš se ispostavilo da je isti grejač kao i za Candy. Inače ako ga kupujem kao deo za Boš, cena je bila malo preko 10k, a ako ga kupujem kao Candy cena je bila oko 2500...

I meni crkla bosch placena 1000 eur pre pet godina i tri meseca, pocela sama od sebe da se restsrtuje dosli iz servisa kazu ona ima 4 modula mislimo da je ovaj jedan ali po proceduri se menjaju sva 4 i cena je oko 750 eura a mozemo da probamo ovaj satni koji mislimo da je crkao to vam je 35k dinara.. Reko neka hvala i uzeo sam neku haier posto ima 7 godina garancije

Nazad
Vrh Dno