Šta je novo?

Orion Telekom - biznis korisnici

Pa gde sada, kad je konačno proradilo kako treba 😄
Pormenili mi dva TP-Link rutera, tek sa ovim Sky radi upload bez problema.

@viki1962 jel bilo obaveštenje? Šta nam je činiti?
Za stare korisnike nema povecanja cena. Novi cenovnik vazi samo za nove korisnike.

Moram da podelim iskustvo oko Orion biznis optike... Baš na forumu napisah poruku oko ponude za uvođenje optike na lokaciji na kojoj nema uvedena nijedna optika. Prvi kontakt na ovu temu je bio 13.09., kompletna priča završena i pušten signal juče 02.10.2026.

POZITIVNO
Do rek ormara u ostavi, koji je u garaži zgrade, razvučeno je oko 150m optičkog kabla od tačke spajanja na banderi do mene. Maksimalno profi sve urađeno. Troškovi uvođenja 0 dinara uz ugovornu obavezu od 24 meseci, 50% popusta za ceo period. Sve što sam tražio dogovorili smo i uključili u paket. Pohvale za @viki1962 i Svetozara. Bilo bi sve završeno i 2 dana ranije, nego smo uklapali sa mojim slobodnim vremenom. Paket 2500/1000, sa doplatom za 3 tv boksa, statička ip...

Donet je Skyworth SK-D9673 sa 10gbe portom. Pohvala i za ovo....

NEGATIVNO
I dolazi najlakši korak juče. Barem sam tako mislio, splajsovanje završetka na kraju kabla u ostavi, na banderi je spoj već urađen dan ranije. Neće da splajsuju na fiber patch panel u reku, ok, nema problema nisu obavezni, poštujem, neka spoje u njihov ZOK. Računam jedan spoj biće jako brzo max 30-45 minuta. Ceo posao traje 2,5 sata... . Kreću problemi, prvo slomljen kabl, na strani ostave, na zadnjih 2-3m, navodno, slomio Slaviša prilikom dovođenja... Ajde ok....nedostaje 1m, ajde rešićemo, pedantnu instalaciju menjamo, ajde pomeramo malo, dobijamo potrebno... međutim, opet se slomio kabl.... ok.. ajde, dešava se, meni se zalomilo, ajde treći put da dobijemo metražu, umesto da vod ide uz cevi, pristajem dijagonalno premeste kabl, da dobijemo opet 2m.... i onda vrhunac, OPET SU SLOMILI KABL.... 3 puta slomljen kabl na montaži... od idealne dogovoreno direktne veze... dolazimo u situaciju da kabl moramo da nastavljamo !?!?!.... novi ZOK da bi se spojio dolazni kabl sa bandere i putanja do rek ormara... namotaji na zidu, zok, spajanje.... malo je reći da sam odlepio treći put.... naravno, svaki spoj je dva puta splajsovan... na kraju na završnom zok umesto ženskog završetka, zbog problema, ipak se kabl splajsuje na zeleni tanak pigtail pa on direktno u ruter... signal je bio problematičan... jednom rečju NEVEROVATNO... Signal koji pokazuje Skyworth SK-D9673 je -26.8dBm

Ja prvi put čujem da je nekom na montaži od strane montažera tri puta slomljen optički kabl. 🙂

Razlika, kabliranje sa bandere do rek ormara, njihov podizvođač, a splajsovanje njihovi zaposleni.

TV boksevi su bili, ostaci vraćene opreme 🙂))) sva tri su različita, dva imam m6cw4k (različite specifikacije) i jedan m6cw...

Iz razloga što su jedini pristali, da samo za mene dovoku optiku u zgradu, tj ostavu u garaži, finalno iskustvo mi je POZITIVNO. U suprotnom * * **"?!! 🙂))

Ma radi i meni stara Orion, interesuje me sta ce biti kad vise ne bude radila.
Već 5 meseci radi stara, tj od kad sam sa običnog prešao na Biz.
Verujem da će nas neko obavestiti 🤓

Nazad
Vrh Dno