Šta je novo?

Samsung Galaxy s27

• Začetnik teme Začetnik teme nitro5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa ljudi koji pišu da je kamera na A56 lošija 10% od punokrvne S serije.

Njima je A vrhunac za duplo manje novca.

Hoćeš da kažeš da je griješila?
Ako pogledaš realno bila je potpuno u pravu.

Na kraju dana, sve ti je to isto, bajo moj. Kad ti kazu za S seriju, potrudi se malo pa ces imati slike kao na iPhone, e tako ces isto i na A seriji vs S. Koliko je Samsung napredovao na polju kamera videcemo kad izadje S27, neka se javi ko bude uzeo i neka slika nesto u pokretu.

Na kraju dana, sve ti je to isto, bajo moj. Kad ti kazu za S seriju, potrudi se malo pa ces imati slike kao na iPhone, e tako ces isto i na A seriji vs S. Koliko je Samsung napredovao na polju kamera videcemo kad izadje S27, neka se javi ko bude uzeo i neka slika nesto u pokretu.
Evo jedne slike sa S26 Ultre u pokretu(vožnja na biciklu).
Pustio korman da bih držao telefon sa obe ruke.

Prilozi

• 20260919_182751.webp
    20260919_182751.webp
    377.1 KB · Pregleda: 121
Realno neka razlike exynos i snap, ali ja prvi uvek biram snapdragon. Ako vec dam brdo para, hocu maksimum za taj novac. Prosle godine sam hteo flip 7, svuda pise da ima snapdragon, ja uzmem u radnji, pise exynos, odustao sam odmah i dao vise para za fold 7. S27 pro mi je bio sjajna zamisao, kada se prvi put pricalo o njemu. Ali kako vreme odmice, samo gledaju da upropaste sve vise. Navikao sam na fold, znaci mi za posao puno, a po kuci retko kada otvaram i koristim ga u sklopljenom stanju. Uvek sam imao male telefone i ne znam odakle potreba da budu sve veci i veci. Idealan telefon mi je bio iphone 4s. Da se neko seti da zbudzi sve danasnje tehnologije u tako nesto, bilo bi sjajno. E sad, nema puno ljudi koji to zele, pa ne znam kako bi isla prodaja.

CPU i GPU deo Exynosa su realno jako dobri i tu niko živi ne bi primetio razliku u odnosu na snap. Ono gde Samsung uvek *****e su 5G moduli. Njih pravi u nekom starijem proizvodnom procesu, van samog CPU klastera, loši su i neefikasni u poređenju sa snap rešenjem. A oni to nikako da reše godinama.

Otuda i stalne rasprave o trajanju exy baterije. Neko se kune da je krš a neko da traje odlično. Kao korisniku S24+ exy koji većinu vremena provodi na WiFi mi je trebalo neko vreme da to shvatim ali se na kraju izbistrio utisak. Dok sam na WiFi, baterija je odlična i u nivou sa SD, bukvalno sam 10h SoT izvlačio kući. Čak i sada posle 2g korišćenja može 7h da nagura. Ali kada putujem negde pa se koristi 5g puno, posrče bateriju kao lud i pritom se puno greje telefon. Tada jedva da izgura 4h SoT-a. Sve naravno jer taj njihov 5G modul vuče struju kao lud. Samo mi nije jasno da li oni stvarno ne umeju da reše to bolje ili prosto misle da nije bitno i da korisnici ne primećuju. Činjenica je da su celom čipsetu narušili reputaciju na konto toga.

I posle jabuka primamljiva. Pa kako da ne bude, kada jedino zmaj razmenjuje udarce sa njihovim A20 i ovi majstori uhvate suntavi exynos da ubacuju, pored konkurencije. Ali da, sta ih briga, prodaju njima ekrane i sta... i tu su opet pare za njih. Win win situacija a nas ko sisa

Ja stvarno ne mogu da shvatim da je nemoguće u s27 pro spakovati 5200mAh bateriju i SD chip.

Naravno da je moguce, znamo to svi, pogotovo uzimajuci u obzir da ce Pro model biti sa ne tako malim "telom" posto ce telefon imati 6,5". U toliki telefon svakako da mogu da spakuju bateriju te velicine (cak i vece) ako se koristi novija tehnologija za bateriju. Jednostavno, gurace Exynos gde god je to moguce jer im je profit za svaki prodati primerak sa Exynosom u odnosu na isti model sa SDom veci za ~100$. Planirano je da se s27 Pro izbaci na trziste u broju od oko 7-8 miliona primeraka, prosto je izracunati koliko ce "ustedeti" ako u isti ubace Exynos umesto SDa.

Poslednja izmena:
Ovo sve je tesko ******.
Do S24 ultra sam uvek nosio flagship modele, od S24 Ultra nisam promenio telefon, prvo je S25 Ultra bio kao nabrekla A serija, a nakon toga S26 Ultra sa ekranom koji je realno za klasu losiji od S24 ultra...i sad kad sam konacno resio da kupim S27 ultra, oni ubace Exynos...e pa vala izgleda da cu da promenim tabor i da kupim Honor ili Xiaomi...a Samsung telefone imam od S2...

Naravno da je moguce, znamo to svi, pogotovo uzimajuci u obzir da ce Pro model biti sa ne tako malim "telom" posto ce telefon imati 6,5". U toliki telefon svakako da mogu da spakuju bateriju te velicine (cak i vece) ako se koristi novija tehnologija za bateriju. Jednostavno, gurace Exynos gde god je to moguce jer im je profit za svaki prodati primerak sa Exynosom u odnosu na isti model sa SDom veci za ~100$. Planirano je da se s27 Pro izbaci na trziste u broju od oko 7-8 miliona primeraka, prosto je izracunati koliko ce "ustedeti" ako u isti ubace Exynos umesto SDa.
Ispravka samo, nece oni koristiti exynos dokle god mogu, nego snapdragon, jedva cekaju da predju na exynos totalno.

Apsolutno, zato sam i napisao da ce gurati Exynos GDE GOD je to moguce, a dokle ce moci - to bi trebali kupci da odrede, ali kao sto i sami znamo, 99% korisnika ni ne razmislja koje je resenje u kojem modelu spakovano vec se samo gleda da li je model Ultra, Max i Giga i to je jedino merodavno u najvecem broju slucajeva.

Nazad
Vrh Dno