Pitam generalno jer nemojte uporedjivati japanske stare klime i ove kineske za kilo krompira to nema veze s vezom. Ne moze za 75 hiljada da ima spoljasnju od 100 kg i unutrasnju 1.5m sirine i sveee. Po meni Jeftine klime su SVE do 100 hiljada dinara mozda i malo preko.Čisto sumnjam da je izmenjivač troredni i da ima 1500g gasa. Ne verujem da ima više od 1 kg gasa (ako i toliko), a s obzirom na masu, moguće da je dvoredni izmenjivač.
Problem je vlaznost to je poenta.Koje su prosecne niske i najnize temperature u BG centru zimi. Nailazim na netu prosek od -1,2 i nisko do -9 ponekad...
Do 100k pa i malo preko su već uređaji srednje klase i to gornji deo ponude. Takvi uređaji zadovoljavaju sve potrebe ovog podneblja. Sve skuplje od toga donosi neproporcionalno mali napredak u odnosu na višu cenu.Pitam generalno jer nemojte uporedjivati japanske stare klime i ove kineske za kilo krompira to nema veze s vezom. Ne moze za 75 hiljada da ima spoljasnju od 100 kg i unutrasnju 1.5m sirine i sveee. Po meni Jeftine klime su SVE do 100 hiljada dinara mozda i malo preko.
Da cujem predlog?Do 100k pa i malo preko su već uređaji srednje klase i to gornji deo ponude. Takvi uređaji zadovoljavaju sve potrebe ovog podneblja. Sve skuplje od toga donosi neproporcionalno mali napredak u odnosu na višu cenu.
Nema svrhe davati preko te vrednosti.
To što postoje uređaji koji rade efikasno na -30 C kod nas je donosi nikakav benefit.
Mdv Aurora 12.Da cujem predlog?
Obavezan wi fi prednost grejac tacne
Ovde kaže da je dizajnirana snaga @-10°C celih 3.4kW. To mi nekako slabo za 18-cu.Solstice 18...12 ne bi ni gleda , ako je 12 onda bi isao na Airy ili 14kmcc...
Za 18ku me zanima.
Inace, da li ima twin rotary, 3redni izmenjivac i kila i po gasa za 75 hiljada, to mene zanima?
A to da neka klima za 2 hiljade evra to ima to me ne zanima. Pa imamo i A8 5.0 i Punta 1.2 ali nemoj cenu da pitas🙂
A zamisli kupiš klimu od 30.000 din a 15.000 din ti ugradnja. Pola klime... Tragedija.Aurora 12 Midea cene od 54 do 84 hiljade, jujuju i ugradnja znaci sto iljada za Auroru 12!🙂
Sta je tu tragedija menjanje plocica na autu od 1.000e i autu od 30.000e isto je 3,4.000dinA zamisli kupiš klimu od 30.000 din a 15.000 din ti ugradnja. Pola klime... Tragedija.

| Type | Split system |
| Multi-split | - |
| Product color | White |
| Air conditioner functions | Cooling, Dehumidifying, Heating, Ventilating |
| Inverter technology | - |
| Ionizer | No |
| Seasonal efficiency rating (cooling) (SEER) | - |
| Seasonal efficiency rating (heating) (SCOP) (Average heating season) | - |
| Cooling energy efficiency (EER, W/W) | 3.21 |
| Heating energy efficiency (COP, W/W) | 3.61 |
| Cooling capacity in watts (max) | 3500 W |
| Heating capacity in watts (max) | 3800 W |
| Cooling capacity (max) | 11944 BTU/h |
| Heating capacity (max) | 12968 BTU/h |
| Timer | Yes |
| Timer duration (maximum) | 24 h |
| Remotely operated | Yes |
| Auto fan | Yes |
| Compressor type | Rotary |
| Dehumidifying capacity | 1.5 l/h |
| Operating temperature (cooling) (T-T) | 15 - 43 °C |
| Operating temperature (heating) (T-T) | -5 - 24 °C |
| Energy efficiency class (cooling) | - |
| Hourly energy consumption (cooling) | - kWh |
| Hourly energy consumption (heating) | - kWh |
| Annual energy consumption (cooling) | - kWh |
| Annual energy consumption (heating) (Average heating season) | - kWh |
| Power consumption (cooling) (max) | 1090 W |
| Power consumption (heating) (max) | 1053 W |
| AC input voltage | 220-240 V |
| AC input frequency | 50 Hz |
| Current | 5.4 A |
| Indoor unit type | Wall-mountable |
| Indoor unit noise level (high speed) | 35 dB |
| Indoor units quantity | 1 |
| Indoor unit width | 820 mm |
| Indoor unit depth | 210 mm |
| Indoor unit height | 285 mm |
| Indoor unit weight | 8400 g |
| Outdoor unit noise level | 50 dB |
| Outdoor units quantity | 1 |
| Outdoor unit width | 660 mm |
| Outdoor unit depth | 240 mm |
| Outdoor unit height | 470 mm |
Sve i da ima smederevac kad dodje dok zagrije... Zidovi hladni, posteljina hladna, kad otvoris ladicu u kuhinji eskimi izlaze, hladne kasike i sve ostalo. Takodje svaki puta zavrci vodu, ozracuj sistem...Povremeno grejanje 60 kvadrata zahteva izuzetnu snagu. Velika je razlika između "zagrejati hladan objekat" i "održavati temperaturu". Za tu namenu najbolji je šporet Smederevac. Od čega je građena vikendica i kakva je izolacija.
Mozda nisam definisao do kraja, ali imam u prizemlju rođake, koju su tu preko cele zime, pa na tom mom delu tj spratu ne padne ispod 13 14 stepeni, greju oni odozdo, vikendica je od pravljena od gas betona ili siporeksa, nisam siguran, bez izolacije, stim sto sam na tavanskoj ploči poređao 5cm stiropor, nije mnogo ali znaci.Sve i da ima smederevac kad dodje dok zagrije... Zidovi hladni, posteljina hladna, kad otvoris ladicu u kuhinji eskimi izlaze, hladne kasike i sve ostalo. Takodje svaki puta zavrci vodu, ozracuj sistem...
Pogotovo ako tih 60m² ima vise prostorija.
Vecina mojih drugara ostave klime cjele godine, samo spusti temparaturu i prije nego sto dodje na vikendicu samo podigne. Cak i tada se osjeti hladnoca ali je puno lakse nego odjednom upaliti kad dodjes.
Haier greje oko ~70m2 i u hodniku je. Lepo radi svoj posao, ima jak izduv i može da gure u sobe. Nija tih kao All Easy Pro, ali snaga je dosta veća. Na grafikon možete videti da ide modulacija do 320W u grejanje. Za sad nije bilo toliko hladno. To ćemo videti kako ponaša oko 0.Šta uzeti:
HAIER AS50PDPHRA-PRE/1U50KEPFRA-H Pearl Premium ili Fujitsu ASYG14KMCC/AOYG14KMCC
namena za grejanje, za 60 kvadrata, za vikendicu, znaci mozda 10tak 20 puta bi se uključivala tokom zime, nije mi bitna modulacija i potrošnja...
Opet ti treba neko da to uključi blagovremeno. Ja kada odem na selo tokom zime, od klime ne očekujem ništa. Založi se i vatra, pa kada ugreje palim klimu da održava. Bez obzira i na alfa peć, prvih 24h su zidovi ledeniMozda nisam definisao do kraja, ali imam u prizemlju rođake, koju su tu preko cele zime, pa na tom mom delu tj spratu ne padne ispod 13 14 stepeni, greju oni odozdo, vikendica je od pravljena od gas betona ili siporeksa, nisam siguran, bez izolacije, stim sto sam na tavanskoj ploči poređao 5cm stiropor, nije mnogo ali znaci.
Vec imam neki tcl 12 inverter,ali je slab, treba mu dugo da zagreje, skoro ceo dan, pa razmišljam u pravcu 18tice ili ove 14tice...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari