Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme maxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Masa je mama,skoro 60kg 18ka,kupljena i postavljena davne 1998 godine,danas skinuta, iako vec par godina ne radi,samo je na zidu stajala. Mislim da ne postoji danas klima da duva toplo kao sto je ova to radila. Vanjska uredno radi,unutrasnja ili je motoric turbine otisao ili je kadica pocela vodu pustati nisam siguran, cak sam i plin povukao u nju,ventilator vanjske tako fino radi,kad ga zavrtis lagano nikako stati,koji je to kvalitet nekad bio

Prilozi

• Screenshot_20261002_151134_Gallery.webp
    Screenshot_20261002_151134_Gallery.webp
    115.5 KB · Pregleda: 98
  • 20261002_143612.webp
    20261002_143612.webp
    273.7 KB · Pregleda: 100
Masa je mama,skoro 60kg 18ka,kupljena i postavljena davne 1998 godine,danas skinuta, iako vec par godina ne radi,samo je na zidu stajala. Mislim da ne postoji danas klima da duva toplo kao sto je ova to radila. Vanjska uredno radi,unutrasnja ili je motoric turbine otisao ili je kadica pocela vodu pustati nisam siguran, cak sam i plin povukao u nju,ventilator vanjske tako fino radi,kad ga zavrtis lagano nikako stati,koji je to kvalitet nekad bio
COP 2.7, ne isplati se više 😕

Ovako, treba mi efikasna koliko god je moguće i štedljiva klima koja će da greje prostor sobe a i ako moze malo više do 30kvadrata.
9 i 12 dolaze u obzir , zanima me samo Japanska priča koliko god to da je Japan sada ili Kina.
Panasonic, Toshiba I Mitsubishi do 900e znaci njihova osnovna ponuda ako vredi to uzeti u odnosu na Gree i Midea 500-600e

Dajte modele i iskustva i linkove za ono što se vrti na našem trzistu.
Hvala

Ako nema grejac tacne bacaj to djubre🙂
Nema ni moja pa radi 😁

Pala je odluka ipak na AEOH12KMCG 🙂

Posto je stan od 60kvadrata posle bi dodao jednu devetku , bombicu od Fuji ili Mitsubishi.
Otom potom, mideu skidam i bacam u kantu a tu dolazi ovaj Fuji.

Posto je stan od 60kvadrata posle bi dodao jednu devetku , bombicu od Fuji ili Mitsubishi.
Za čak malo manje para imaš model sa spoljašnjom od 31kg (vs 25kg kod 12KM) i dosta jačim kompresorom:

ASYG14KMCC​

Garantujem apsolutno da Solstice 18ka bolja kupovina od 14KMCC ( jos crna Solstice je ful) , kraj price🙂
Ovaj u Viacomu mi neubedljivo pricao za 14kmcc i 40m2 izolovanog prostora. I polukulturno nadrkano da ne kazem.🙂
I hocu wifi na 14kmcc za tu lovu🙂 Jos i krcka🙂

Bez wifi mi ne treba klima, app konstantno ukljucena na telefonu. Ne mogu da zamislim da imam 4-5 klima sto planiram, pa to ce biti ko da sam na instagramu

Ja ne uspevam da zagrejem do nivo koji meni odgovara, 40-45kv bez izolacije...
Po meni je amber ultra(12 ili 18- priblizna cena) dosta jaci i zavrsio bi poso...ali je problem evo sad ovaj period gde ta KG ide do 130-200w na grejanju i taman je temp kolko treba da bude...dok amber bi palio gasio itd

Ja sam je prosle uzeo za 112k, necujna je to je pohvala 😀
Nemoj amber ako ti je bitna kultura rada. Dodaj jos jednu klimu.

Poslednja izmena:
Garantujem apsolutno da Solstice 18ka bolja kupovina od 14KMCC ( jos crna Solstice je ful) , kraj price🙂
Ovaj u Viacomu mi neubedljivo pricao za 14kmcc i 40m2 izolovanog prostora. I polukulturno nadrkano da ne kazem.🙂
I hocu wifi na 14kmcc za tu lovu🙂 Jos i krcka🙂

Bez wifi mi ne treba klima, app konstantno ukljucena na telefonu. Ne mogu da zamislim da imam 4-5 klima sto planiram, pa to ce biti ko da sam na instagramu
Cisto sumnjam da solstice radi precizno i tiho kao fujitsu.

Pa ne znam sta je precizno, sve sam lepo opisao a mogu i da fotkam, znaci na app setovano 24.5, daljinski udaljen 7m od klime pokazuje 25, digitalni 1m od daljinskog prikazuje 25, ALI mora Ai mode! Ne moze manuelna prica.
A buka, ne verujem da ijedna klima besumno radi. Kod mene na poslu su LG plafonske, ogromni inverteri, sve se cuje, krcka, huji itd. Jedino mozda neki Micubisi ali koja lova onda?

Mada ova 14 nije los deal, uzecu u obzir sutra pazarim.
I ja sam bio u istoj dilemi, mislim da nisam pogrešio što nisam otišao na tu 12icu. 14kmcc može vrlo nisko da radi, uhvatio sam je i na 170w ako je verovati prosto utičnici. Ista potrošnja za malo manje para a veća rezerva snage... Još jedna 9ka u spavaću će ići i kod mene isto.

Fujitsu Inverter klima uređaj AOEH12KJCA Wi-Fi / ASEH12KJCAL Wi-Fi | Cool Shop https://share.google/2KwxfF4jkY9W7Rllq
Vec mesec dana se bakcem oko klime za "teske uslove" od ovoga nisam nasao bolje/jeftinije.

Ova ima wifi i grejac tacne ajde ok ali je 100 hiljada, a 14kmcc nema ta dva i 75 hiljada je i jos malko iznad 12k btu , pa bolje 14kmcc onda za 25 hiljada ustede. Sve je to slicno a nasi distributeri se gadjaju ciframa nevidjeno. Sta mislis da oni imaju tamo nekog strucnjaka koji sedi i cita o klimama, aj ovu cemo jeftinije aj onu cemo skuplje zbog grejaca tacne itd? 🙂

Ma zavrsice poso, ozbiljna masina..defrost traje oko 10-12min-kad je u minusu spoljna temp df radi po potrebi, kad je magla i tako oko 0°, tada radi zagarantovano na oko 1h(bar kod mene, jer verv da bi odrzala zadatu radi punom parom, sa izolc verv bi bilo blaze)...ali ajde da sacekamo ovu sezonu, mozda su joj upisali neki drugi sw...i mogli su malo ta krilca za levo i desno bolje da rese 😀 imam osecaj gde god da okrenem, ona l bi levo desno 😀🙌🏼

Javi utiske nakon kupovine

Prilozi

• IMG_0879.webp
    IMG_0879.webp
    125.9 KB · Pregleda: 78
Komentar?

Prilozi

• Screenshot_2026-10-03-10-44-41-121_com.zhiliaoapp.musically.webp
    Screenshot_2026-10-03-10-44-41-121_com.zhiliaoapp.musically.webp
    60.6 KB · Pregleda: 69

TCL TAC-18CHSD/UG11V3A​

Postovanje svima.Ima li ko licnog iskustva sa ovim modelom moze i 12 btu ako neko ima ovakav model.
Ova 18 bi trebala za otvoren prostor 40 kvadrata dnevna soba i trpezarija sa kuhinjom stan je u pitanju 4ti sprat stara gradnja cigla ali ima izolaciju pvc i stiropor 5 cm
Kako se ponasa ovaj model za grejanje modulacija defrost?

Ova ima wifi i grejac tacne ajde ok ali je 100 hiljada, a 14kmcc nema ta dva i 75 hiljada je i jos malko iznad 12k btu , pa bolje 14kmcc onda za 25 hiljada ustede. Sve je to slicno a nasi distributeri se gadjaju ciframa nevidjeno. Sta mislis da oni imaju tamo nekog strucnjaka koji sedi i cita o klimama, aj ovu cemo jeftinije aj onu cemo skuplje zbog grejaca tacne itd? 🙂
Pricamo o dva jako vazna dodatka,nekome i presudna. Ova klima je po svim specifikacijama najbolja opcija do te cifre za "teske uslove" klime kao i sve sto valja treba platiti koliko vredi,ne montiras ih svake godine.
Imam jednu od klima u stanu tadiran(vrv nisi ni cuo) ugradjenu 2007 red veličina kostala je kao sada 1.500e evo je i dan danas sluzi samo za grejanje nikako da crkne.

Sto se tice Fujitsu KJCA za 100k
U hladnom pise da ima grejac ali ovaj clan potvrdio da njegova ipak nema grejac! 🤔
--->
Screenshot_20261003-120424~2.webp

Pricamo o dva jako vazna dodatka,nekome i presudna. Ova klima je po svim specifikacijama najbolja opcija do te cifre za "teske uslove" klime kao i sve sto valja treba platiti koliko vredi,ne montiras ih svake godine.
Imam jednu od klima u stanu tadiran(vrv nisi ni cuo) ugradjenu 2007 red veličina kostala je kao sada 1.500e evo je i dan danas sluzi samo za grejanje nikako da crkne.
Tadiran ima moj kum , hladi stan od 100m2 tu kod faksa u NS. A ima je i drugar na Limanu vec dugo za hladjenje. To su ogromna teska cudovista za sve ovo novo ali je kostalo u markama. Evri nisu ni postojali. Cale mu bio direktor NIS-a jedno vreme. Itekako sam cuo za Tadiran🙂
imam ja godina....

Evo ja poslao mejl uvozniku za midea klime sa pitanjem da li Midea Solstice 18 ima grejače i odgovorili su mi da nema.
A na sajtu im piše da ima...

Prilozi

• Screenshot_20261002_192649_Brave.webp
    Screenshot_20261002_192649_Brave.webp
    53.2 KB · Pregleda: 36
  • Screenshot_20261002_191645_Brave.webp
    Screenshot_20261002_191645_Brave.webp
    88.8 KB · Pregleda: 24
  • Screenshot_20261003_131040_Gmail.webp
    Screenshot_20261003_131040_Gmail.webp
    40.9 KB · Pregleda: 31
Nazad