Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme maxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ovo je oznaka spoljne na ovoj mojoj.
18RD6-I bi trebala biti unutrašnja a 18RD6-O spoljna.

Znam da je grupa smejurija, čovek pita da li da uzme Midea Oasis plus 12 ili Amber ultra 12 i ovi mu većinom pišu da je oasis jača 😂

Oni gledaju samo šta na papiru piše u specifikacijama, umesto da gledaju koliko toplote daje na minusima po euroventu.

Prilozi

• Screenshot_20261001_165051_Photos.webp
    Screenshot_20261001_165051_Photos.webp
    105 KB · Pregleda: 70
Onu grupu na fb treba ukinuti, kakve sve komentare ljudi pisu pa to je za ispleskati svakog od njih.

Mogli su na ovoj vanjskoj izmjenjivac do kraja staviti a ne na pola

Izolacija je mešovita što bi se reklo 😂

Severni zid kuće stiropor 5cm, ostale tri strane samo 2cm, gore na ploči stiropor 15cm tvrdi.

Glavni problem je što nije u planu da se greje cela kuća tako da će toplota begati kroz unutrašnje zidove u sobe koje se ne greju.

Mora ozbiljna klima da se stavi ***.

Nacrtaj prostor bas me zanima ako vec nisi izvini...Kod mene je dva prostora na Pularu 12ki ali dobro izolovanom i radi ok. Ova klima je masivnija apsolutno od Pulara.
Ai mode stavi i udri.

Verujem ja da ona može dobro da greje, ipak ima 38kg. Nego me više brine da ne smrzne tacna pa napravi problem.
Sad baš da budžim naknadno grejač na novu klimu i nije baš najsrećnije rešenje.

Koliko sam istraživao ispada da daje 3,4kw toplote na -10, po tome ispada da je jača od Oasis Plus 12, ona ima oko 2,3kw na -10.

Ma kakva tacna ne diraj nista , bice odlicno. Vidim sa kakvim klimama se ljudi greju, pa bude odlicno. Ova klima je masivnija od tih klima u cenovnom rangu. Ako krene da ledi dole skidas lulu svakako i to je to.
Ja mislim da niko nema Solstice 18ku sa iskustvom zimskog perioda tako da eto tebe i mene da iznesemo utiske. Ako ne bude valjalo ja imam plan sta cu sledece sezone i to je to. Bez sekiracije🙂

Makar grejac imam na solstice 12.Nesto ce da greje ove zime a sta videcemo.Dal nju spolja ili mene njenih mrsavih 23 kg bice zanimljivo😊
Ne brini zbog izolacije nece biti problema, takodje imas i All Easy 😉
Ako one dve ne moze da ugreju izolovan stan onda stavi plinski top u hodnik 😀

Poslednja izmena:
Svasta ljudi pisu ovde. Tesla od 26 hiljada KIDA jer ima grejac tacne a Solstice 18ka je mlitava za 40m2...A Pular izgura 35m2...ne znam

Evo šta kažu u FB grupi.
Jedan kaže da njegova Solstice 18 ima grejače spoljne, a drugi kaže da prve serije nisu imale, a nove serije imaju. Na ovoj mojoj piše godina uvoza 2026 tako da nije da je neka stara...

Jeste da je grupa krš, ali mogu povremeno da se izvuku neke korisne informacije.

Prilozi

• Screenshot_20261002_001536_Lite.webp
    Screenshot_20261002_001536_Lite.webp
    74.5 KB · Pregleda: 35
  • Screenshot_20261002_001618_Lite.webp
    Screenshot_20261002_001618_Lite.webp
    57.5 KB · Pregleda: 46
Ovako, treba mi efikasna koliko god je moguće i štedljiva klima koja će da greje prostor sobe a i ako moze malo više do 30kvadrata.
9 i 12 dolaze u obzir , zanima me samo Japanska priča koliko god to da je Japan sada ili Kina.
Panasonic, Toshiba I Mitsubishi do 900e znaci njihova osnovna ponuda ako vredi to uzeti u odnosu na Gree i Midea 500-600e

Dajte modele i iskustva i linkove za ono što se vrti na našem trzistu.
Hvala

Treba mi jos jedna klima za deciju sobu, koja ima oko 10m2. Trenutno nema klime u toj sobi, u stanu je gree amber premium koja uspeva da je ugreje na 23c, ali hladjenje je problematicno, a i uskoro ce klinac poceti da zatvara vrata da nas ne gleda 🙂

Mislio sam da ubacim ovako nesto:

s druge strane, majstor koji je ugradio gree amber, preporucuje gree clivia (on ih i prodaje), ja mislim da je to previse za tu sobu.
Misljenja?
Ili mozda nesto trece?

Da, tako i meni svi Cliviu 18 preporuce ovi sto montiraju..Cudno...Clivia 18 je 30kg a Solstice 37 ili vec koliko, spoljasnja mi deluje masivnije. I onda Clivia ce da greje ful a Solstice tu i tamo?🙂 Clivia 91 hiljadu a Solstice 77

12kgte
Kgcg
Kgtg
Airstage,
120k kosta u viacom i ima popust bude nekih 102hiljade …. ,
Dal je buka kako kazu za 40 kvadrata ne znam
Dal
Vredi

Prilozi

• IMG_0863.webp
    IMG_0863.webp
    269.3 KB · Pregleda: 34

12kgte
Kgcg
Kgtg
Airstage,
120k kosta u viacom i ima popust bude nekih 102hiljade …. ,
Dal je buka kako kazu za 40 kvadrata ne znam
Dal
Vredi
Ja ne uspevam da zagrejem do nivo koji meni odgovara, 40-45kv bez izolacije...
Po meni je amber ultra(12 ili 18- priblizna cena) dosta jaci i zavrsio bi poso...ali je problem evo sad ovaj period gde ta KG ide do 130-200w na grejanju i taman je temp kolko treba da bude...dok amber bi palio gasio itd

Ja sam je prosle uzeo za 112k, necujna je to je pohvala 😀

Bez izolacije klima nema sta da trazi, samo centralno na visokokaloricni ugalj da raspizdi na 27-28 da usi otpadaju
Ja bi voleo da mi neko uporedi ako ima centralno na gas i klime u 100m2 ili priblizno ali da ima dobro rasporedjene klime.

Ja ne uspevam da zagrejem do nivo koji meni odgovara, 40-45kv bez izolacije...
Po meni je amber ultra(12 ili 18- priblizna cena) dosta jaci i zavrsio bi poso...ali je problem evo sad ovaj period gde ta KG ide do 130-200w na grejanju i taman je temp kolko treba da bude...dok amber bi palio gasio itd

Ja sam je prosle uzeo za 112k, necujna je to je pohvala 😀
Sto jes jes ,ne cuje se modulira na nocnoj kako sam pratio od 260 do wati , vruc vazduh , oko 10 stepeni napolje , saljem tokom sezone potrosnju

Sto jes jes ,ne cuje se modulira na nocnoj kako sam pratio od 260 do wati , vruc vazduh , oko 10 stepeni napolje , saljem tokom sezone potrosnju
Ma zavrsice poso, ozbiljna masina..defrost traje oko 10-12min-kad je u minusu spoljna temp df radi po potrebi, kad je magla i tako oko 0°, tada radi zagarantovano na oko 1h(bar kod mene, jer verv da bi odrzala zadatu radi punom parom, sa izolc verv bi bilo blaze)...ali ajde da sacekamo ovu sezonu, mozda su joj upisali neki drugi sw...i mogli su malo ta krilca za levo i desno bolje da rese 😀 imam osecaj gde god da okrenem, ona duva samo pravo 😀

Nazad
Vrh Dno